Κυριακή 30 Απριλίου 2023

25% η μείωση του πληθυσμού στην τουριστική Πάλαιρο. Σε δημογραφική κατάρρευση δεκάδες οικισμοί στην Αιτωλοακαρνανία

 


«Ερημώνει» η ύπαιθρος : Σήμα κινδύνου εκπέμπουν ακόμη και τα χωριά του κάμπου

Τα επίσημα στοιχεία της απογραφής για το μόνιμο πληθυσμό που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ δεν είχαν ιδιαίτερες διαφορές σε σχέση με τα προσωρινά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν προ μηνών και έτσι το γενικό συμπέρασμα για τη δημογραφική κρίσης της χώρας, που εντείνεται, δεν αλλάζει.

Λαϊκή Συσπείρωση: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟΥ «Λίμνη ΑΜΒΡΑΚΙΑ»

 


Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους Αμφιλοχίας, Ακτίου Βόνιτσας , Ξηρομέρου και στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσαν την παρακάτω  κοινή  ανακοίνωση 


Δυστυχώς επιβεβαιώνεται η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης που είχε διατυπώσει στην συνεδρίαση της Ο.Ε. πριν δυο μήνες για την παράδοση στα επιχειρηματικά συμφέροντα, του  ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟΥ «Λίμνη ΑΜΒΡΑΚΙΑ». Στη συνεδρίαση της Ο.Ε. στις 11/04/2023 με την σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν στην Ο.Ε. εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης  ενέκριναν το πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης και δημοπρασίας για την εκμίσθωση του δημόσιου ιχθυοτροφείου «Λίμνη ΑΜΒΡΑΚΙΑ» σε ιδιωτική εταιρεία.

Η Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Ελλάδας ευθυγραμμισμένη πλήρως με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τις κατευθύνσεις της κοινής αλιευτικής, παραδίδει τη παραπάνω λαϊκή περιουσία στις ορέξεις των επιχειρηματιών εκτοπίζοντας τους βιοπαλαιστές ψαράδες από την περιοχή.

google page rank