Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Οι «ΕΛΠΙΔΕΣ Λευκάδας» νίκησαν το «ΘΙΝΑΛΙ Κέρκυρας» κατακτώντας το πρωτάθλημα και την άνοδο της στην Β΄Εθνική.

Λευκάδα 29 Φεβρουαρίου 2020

Ιστορική στιγμή για το σωματείο μας, καθώς στον τελικό πρωταθλήματος γυναικών 2019-2020 οι «ΕΛΠΙΔΕΣ Λευκάδας» νίκησαν το «ΘΙΝΑΛΙ Κέρκυρας» κατακτώντας το πρωτάθλημα και την άνοδο της στην Β΄Εθνική.
Πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια μας και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν με την ίδια ομαδικότητα, διδάσκοντας ήθος και πάθος για τον αθλητισμό και ειδικότερα για το βόλεϊ που τόσο αγαπούν.
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. 


Πέρασε και το εμπόδιο του Α.Ο Παλαίρου ο Π.Α.Σ Θύελλα Μοναστηρακίου.

Πέρασε και το εμπόδιο του Α.Ο Παλαίρου ο Π.Α.Σ Θύελλα Μοναστηρακίου. Η ομάδα μας επικράτησε του αντιπάλου της με σκορ 0 - 7 και είναι στην 1η θέση με 11 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Εθνικό Φιλιππιάδας (εκκρεμεί το ρεπό μας). Επόμενος αγώνας εντός έδρας με τον Αμβρακικό Βόνιτσας.


ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΕΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ)

Η Ποδοσφαιρική Ομάδα της Κατούνας δημιουργήθηκε το 1949 μετά τον εμφύλιο και υπάρχει μέχρι σήμερα και αγωνίζεται στα γήπεδα της Αιτωλοακαρνανίας.
Θα έλεγε κανείς πως η ιστορία της Ποδοσφαιρικής ομάδας ΜΕΔΕΩΝ η (Μαιδιών)Κατούνας αντικατοπτρίζει την ιστορία του ποδοσφαίρου σε όλο το Ξηρόμερο και ίσως και στην Αιτωλοακαρνανία. Η Μεδεών Κατούνας ιδρύθηκε πριν δημιουργηθεί η ΕΠΣΝΑιτωλοακαρνανιας
Σε γενικές γραμμές την ιστορική πορεία της ομάδας θα μπορούσαμε να τη χωρίσουμε σε τρεις περιόδους-σταθμούς.
Α)Η πρώτη περίοδος αρχίζει από την δημιουργία της το 1949 εως Αθλητική Ενωση Κατούνας (ΑΕΚ)και κατόπιν σαν Ακράτητος που κράτησε περίπου 15 χρόνια εως το 1964.
Β) Η δεύτερη περίοδος αρχίζει από το 1965 που επαναδραστηριοποιήθηκε ως Μεδεών Κατούνας (παίρνοντας την ονομασία της αρχαίας Μεδεών, αρχαία πόλη που τα ερείπια της σώζονται στην είσοδο του χωριού) έως το 1976 που σταμάτησε για ένα διάστημα την αγωνιστική της δραστηριότητα λόγω έλλειψης γηπέδου.
Γ) Η Τρίτη περίοδος αρχίζει από το 1979 έως σήμερα όπου απέκτησε δικό της γήπεδο.
Οι πρώτοι που έβαλαν νοερά τις πρώτες βάσεις για να ιδρυθεί η πρώτη ομάδα της Κατούνας ήταν οι:
ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΓΕΡΟΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΠΑΙΖΑΝΗΣ ΝΕΟΚΛΗΣ,ΣΕΡΑΦΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, ΚΟΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΣΒΕΣΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΟΥΤΙΒΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΠΑΛΑΓΙΩΡΓΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΓΚΑΡΑΒΕΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΩΣΤΑΣ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΑΛΛΙΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΩΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και πολλοί άλλοι. Όλοι αυτοί άφησαν πίσω για τις επόμενες γενιές μια ιστορική ομάδα και μια φανέλα γεμάτη ιδρώτα.
Η ομαδικότητα και η φιλία τα παλιότερα χρόνια ήταν καλύτερα δεμένες μεταξύ τους απ’ότι σήμερα. Ίσως γιατί οι άνθρωποι ζούσαν πιο κοντά, πιο ανθρώπινα,πιο απλά και ο ένας είχε πιο έντονα την ανάγκη του άλλου. 
Τότε τα παιδιά της ομάδας ήταν ένας για όλους και όλοι για έναν.
Ο Κατουνιώτης ποδοσφαιριστής είχε όλα τα χαρακτηριστικά του Ξηρομερίτη ποδοσφαιριστή. Δηλαδή, όπως και ο χαρακτήρας του, ήταν μέσα στο γήπεδο φοβερά εγωιστής καθώς «δε σήκωνε μύγα στο σπαθί του» που λέμε. Σκληραγωγημένος από τη φύση του, με ψυχή, υπερήφανος, πεισματάρης, αλλά καθαρός και ασυμβίβαστος. Πάντα αγαθός, χωρίς πονηριά και χωρίς διπλωματία. Άνθρωπος που δε «στρίβει» εύκολα, που δεν σε «πουλάει» εύκολα, δεν κάνει «κολοτούμπα» και όταν τον πάρεις με το καλό, «του παίρνεις και το σώβρακο», κατά τη λαϊκή ρήση . Όλα αυτά τα αντίκριζες κι έβγαιναν από τους νέους μας μέσα στο γήπεδο.
Η ομάδα της Κατούνα ήταν καθρέπτης ψυχής των ανθρώπων της και ήταν το δεύτερο σχολείο για την νεολαία της εποχής.
Ήταν πολύ βαριά η φανέλα της Κατούνας, μεγάλη ευθύνη, εκπροσωπούσε ολάκερο χωριό.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Ζητάμε από την δημοτική αρχή Ακτίου Βόνιτσας να λάβει έκτακτα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία από τον κορονοϊό

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 29/02/2020

ΑΠΟ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΘΕΜΑ: Έκτακτα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία από τον κορονοϊό.
«Ζητάμε να ληφθούν από τη δημοτική αρχή Ακτίου - Βόνιτσας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία από το νέο κορονοϊό. Να ασκηθεί πίεση για έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Σε κάθε περίπτωση να εξασφαλισθεί η καθαριότητα και απολύμανση σχολείων, Νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, να υπάρχουν σαπούνια, αντισηπτικά κλπ. Αντίστοιχα μέτρα να ληφθούν στις υπηρεσίες του Δήμου και σε όλους τους δημοτικούς χώρους. Να υπάρξει άμεσα ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για τις ενέργειες που έχουν γίνει και τον προγραμματισμό που έχει τεθεί». 
Νώντας Μωραΐτης,
Δημοτικός σύμβουλος, 
επικεφαλής της δημοτικής παράταξης 
«Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου Βόνιτσας»

ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΤΑ ΕΠΕΙΣΌΔΙΑ 82-83-84-85-86-87-88-89. Θα χυθεί ακόμα μια φορά αίμα ενός Σεβαστού;;

   
Το σκηνικό αριστούργημα της σειράς από ψηλά (video)

Η δραματική σειρά εποχής του ΑΝΤ1, «Άγριες Μέλισσες» έχει χαρακτηριστεί ως η καλύτερη και ακριβότερη ελληνική παραγωγή της τελευταίας δεκαετίας. Μέσα από τα σκηνικά ο θεατής έχει την αίσθηση ότι μεταφέρεται στην δεκαετία του 1950, όπου και εξελίσσεται η ιστορία. Για την ακριβή χρονική απεικόνιση χρειάστηκε να κατασκευαστεί από την αρχή μια νέα πόλη! Όχι στην περιοχή του θεσσαλικού κάμπου, όπου περιγράφει το σενάριο, αλλά στο Στούντιο Κάπα στα Σπάτα. Στο βίντεο drone, του συνεργάτη μας Up Drones, μπορεί να αποκαλύπτεται η πραγματικότητα πίσω από τη μυθοπλασία, αλλά φαίνεται καθαρά η λεπτομέρεια και η «μαγεία» της σκηνογραφίας του Αντώνη Χαλκιά....
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: 

               

Ο Νικηφόρος μεταφέρει στην Ελένη και στην Δρόσω ότι αποκάλυψε τα πάντα στην Ασημίνα, με την Δρόσω να ξεσπάει εναντίον του και η κατάσταση δεν αργεί να εκτροχιαστεί, με τον κίνδυνο να χυθεί ακόμα μια φορά αίμα ενός Σεβαστού…

– Η Μυρσίνη με χαρά μαθαίνει πως ο Νικηφόρος και η Ασημίνα δε θα φύγουν για Παρίσι αλλά η άρνηση του Δούκα να του δώσει το μερίδιο του από την οικογενειακή περιουσία θα οδηγήσει σε νέα σύγκρουση.
Η Ελένη δέχεται μια αναπάντεχη πρόταση απ’ τον Μιλτιάδη ενώ η Ασημίνα δέχεται την απρόσμενη επίσκεψη δυο γυναικών… μια επίσκεψη που ίσως αλλάξει τη ζωή της για πάντα…
– Μια συνάντηση ανάμεσα στην Ασημίνα και τη Δρόσω που θα αφήσει βαθιά χαραγμένες πληγές στην ψυχή των δυο τους.

Άγριες μέλισσες Επεισόδιο 82
Η Δρόσω δε μπορεί να δεχτεί το Μιλτιάδη ως πατέρα της, παρά τις προσπάθειές του να της εξηγήσει τους λόγους που κράτησε αυτό το μυστικό τόσα χρόνια. Η Ελένη πηγαίνει στο Βασταρδή, θέλοντας να μάθει ποιες θα είναι οι συνέπειες σε περίπτωση που υπάρχει συγγένεια ανάμεσα στους δυο γονείς. Η επίσκεψη όμως στο γυναικολόγο, θα τη φέρει απέναντι από τη Θεοδοσία. Θα καταλάβει το μυστικό των αδερφών Σταμίρη η Θεοδοσία; Ο Δούκας συνεχίζει την τιμωρία του Μελέτη αλλά τον έχουν βάλει σε σκέψεις όσα του αποκάλυψε για τον Κλεομένη. Θα ανακαλύψει την αλήθεια για το γαμπρό του; Ο Λάμπρος με τον Κυπραίο ενώνουν τις δυνάμεις τους θέλοντας να ξεμπροστιάσουν τον Φώτη και τη σχέση του με τον Δούκα για να σώσουν το συνεταιρισμό. Η Μυρσίνη με χαρά μαθαίνει πως ο Νικηφόρος και η Ασημίνα δε θα φύγουν για Παρίσι αλλά η άρνηση του Δούκα να του δώσει το μερίδιο του από την οικογενειακή περιουσία θα οδηγήσει σε νέα σύγκρουση. Ο Νικηφόρος όμως είναι αποφασισμένος να μείνει και να μιλήσει στην Ασημίνα. Θα του αλλάξει γνώμη η Ελένη;

Άγριες μέλισσες Επεισόδιο 83
Η Ασημίνα καταρρακωμένη απ’ τις αποκαλύψεις του Νικηφόρου για το ένοχο μυστικό του, φεύγει απ’ το σπίτι, βρίσκοντας καταφύγιο στης Ουρανίας. Κι ενώ η Θεοδοσία φτιάχνει άσχημα σενάρια με το νου της, για τον λόγο που η Ελένη επισκέφθηκε έναν γυναικολόγο, ο Λάμπρος μαζί με τον Κυπραίο προσπαθούν να σώσουν τον συνεταιρισμό που διαλύεται. Η έχθρα τους όμως δεν διευκολύνει την προσπάθεια. Την ίδια στιγμή η Ανέτ μαζί με τον Νέστορα και την βοήθεια κάποιων απρόσμενων συμμάχων, συνεχίζουν τις προσπάθειες προκειμένου να βρει τον γιο της. Ο Μελέτης καταφέρνει να σωθεί απ’ την τιμωρία που του επέβαλλε ο Δούκας, αποφασισμένος να κάνει ένα σημαντικό βήμα. Θα απαρνηθεί την αγάπη του για την Πηνελόπη ή θα σταθεί απέναντι στον Δούκα; Ο Νικηφόρος μεταφέρει στην Ελένη και στην Δρόσω ότι αποκάλυψε τα πάντα στην Ασημίνα, με την Δρόσω να ξεσπάει εναντίον του και η κατάσταση δεν αργεί να εκτροχιαστεί, με τον κίνδυνο να χυθεί ακόμα μια φορά αίμα ενός Σεβαστού…

Άγριες μέλισσες Επεισόδιο 84

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Βυθίζεται το Χ.Α., στα ύψη η απόδοση του 10ετους


Η επιδημία πανικού καλά κρατεί στις αγορές, με τους επενδυτές να τρέπονται σε άτακτη φυγή από το ρίσκο και να αναζητούν καταφύγιο στο χρυσό και τα κρατικά ομόλογα ισχυρών δημοσιονομικά χωρών. Η εξέλιξη βάζει στο στόχαστρο όχι μόνο τις ελληνικές μετοχές, αλλά και τα ομόλογα της χώρας. Η απόδοση του ελληνικού κρατικού ομολόγου 10ετους διάρκειας απογειώνεται σε υψηλά πολλών μηνών ενώσο ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α. βυθίζεται στις 720 μονάδες. 

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα σε δύο μέτωπα. Το πρώτο έχει να κάνει με τα νέα δεδομένα για τον κοροναϊό, με τη χώρα μας να μετράει πλέον τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα και τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην οικονομία να έχουν ενταθεί. Το δεύτερο είναι οι δραματικές εξελίξεις στη Συρία, οι οποίες πυροδοτούν κίνδυνο για νέες μαζικές προσφυγικές ροές. 
Με τις δύο αυτές προκλήσεις να βρίσκονται στο ραντάρ των επενδυτών η απόδοση του 10ετους στην ΗΔΑΤ σκαρφάλωσε σήμερα έως και το 1,42%. Στις 12:45 μμ διαμορφώνεται στο 1,38% αυξημένη κατά 11% ή 13 μονάδες βάσης σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.
Να θυμίσουμε δε ότι μόλις πριν από δύο εβδομάδες η απόδοση του 10ετους είχε διολισθήσει στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 0,92%. Έκτοτε έχει αυξηθεί περίπου 50%. 
Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γ.Δ. με νέα βουτιά 6,1% κινείται λίγο πάνω από τις 720 μονάδες. Το σύνολο σχεδόν των δεικτών του χρηματιστηρίου βρίσκονται βυθισμένοι σε απώλειες. Μόνη εξαίρεση εκείνος της υγείας, που εμφανίζει ελαφρά κέρδη. 
Οι τράπεζες καταγράφουν απώλειες της τάξης του 7,5%. Ακόμη ισχυρότερες είναι οι πιέσεις για τις ασφαλιστικές, που υποχωρούν 8% και τον κλάδο των χημικών που είναι στο -9%. Πτώση άνω του 7% για τους κλάδους πετρελαίου και κατασκευών, ενώ με απώλειες άνω του 6% ακολουθούν επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και βιομηχανικών προϊόντων. 
naftemporiki.gr


Επιδημία πανικού στα χρηματιστήρια της Ευρώπης

Επίσκεψη της Φιλαρμονικής Μεδεώνος στην Εθνική Λυρική Σκηνή


 Η φιλαρμονική Μεδεώνος πραγματοποίησε εκδρομή στην Αθήνα  και παρακολούθησε στην Εθνική Λυρική Σκηνή την παράσταση "νυχτερίδα" του Γιόχαν Στράους του νεότερου. 
Η οπερέτα παίζεται συχνά από την λυρική σκηνή και ήταν το πρώτο έργο που έπαιξε η λυρική το 1940, όταν ιδρύθηκε. 
Την εκδρομή συνόδευσαν τα παιδιά οι γονείς 




Βρέθηκε και σκύλος θετικός στον κοροναϊό – Τι λένε οι επιστήμονες

Ο σκύλος μίας ασθενούς από τον νέο κοροναϊό στο Χονγκ Κονγκ τέθηκε σε καραντίνα αφού βρέθηκε θετικός στον ιό, ανακοίνωσαν οι αρχές, αν και προς το παρόν δεν έχει αποδειχθεί η ασθένεια μεταδίδεται από τα ζώα συντροφιάς στους ανθρώπους.

Ο σκύλος δεν παρουσιάζει συμπτώματα της ασθένειας, υπογράμμισε το υπουργείο Γεωργίας, Αλιείας και Προστασίας Περιβάλλοντος του Χονγκ Κονγκ.
Όμως «τα δείγματα που ελήφθησαν από τη μύτη και το στόμα του σκύλου βρέθηκαν να περιέχουν μικρά ποσοστά του ιού Covid-19», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι ώθησε τις αρχές να διενεργήσουν τεστ στο ζώο.
Οι αρχές πήραν τον σκύλο την Τετάρτη από το σπίτι της ιδιοκτήτριάς του, μιας 60χρονης που είχε βρεθεί θετική στον νέο κοροναϊό μία ημέρα νωρίτερα και πλέον νοσηλεύεται στην απομόνωση.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα ζώα συντροφιάς, όπως σκύλοι και γάτες, μπορούν να μεταδώσουν τον ιό στους ανθρώπους, όμως το υπουργείο του Χονγκ Κονγκ εκτίμησε ότι τα ζώα των ασθενών θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα επί 14 ημέρες.
Στο Χονγκ Κονγκ έχουν καταγραφεί 93 κρούσματα του νέου κοροναϊού και δύο θάνατοι


Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού 

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (3/2020) της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που ισχύει από το απόγευμα της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου 2020 και δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από σήμερα το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους και τις χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή (28-2-2020):

Επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας για την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων και κούλουμα στον Άγριλο

Μετά την κοινοποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωναϊου (ΦΕΚ Α’ 42) σας ενημερώνουμε ότι όλες οι προγραμματισμένες Καρναβαλικές Εκδηλώσεις του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας αναβάλλονται.

Η αναβολή των εκδηλώσεων προκαλεί πικρία, δυσαρέσκεια και απογοήτευση σε όλους όσους δούλεψαν για να πραγματοποιηθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις και τα παιδικά αποκριάτικα πάρτυ.
Προκαλεί πικρία στους ανθρώπους που προετοίμαζαν ένα ξεχωριστό για φέτος δρώμενο στα “Γληγοράκεια” της Βόνιτσας , στον “Βλάχικο Γάμο” της Παλαίρου, και στο Παιδικό Καρναβάλι του Δήμου στην Κατούνα.
Είναι όμως ένα αναγκαίο - υποχρεωτικό μέτρο, για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των συμπολιτών μας και των επισκεπτών του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.
Επιβάλλεται να ακολουθήσουμε πιστά τις υποδείξεις των επιστημονικών φορέων και της επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.
Κατανοούμε την απόφαση των επιστημόνων και του Υπουργείου Υγείας που είναι επιφορτισμένοι με τη δημόσια υγεία.
Πρέπει τώρα να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της νόσου.
Είναι πρώτιστο καθήκον η υγεία και η ασφάλεια των συμπολιτών.
Οι μοναδικές εκδηλώσεις που θα γίνουν είναι τα κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας. Θα γίνουν από τους πολιτιστικούς συλλόγους και τις τοπικές Δημοτικές Ενότητες- Κοινότητες με την μορφή μοιράσματος των σαρακοστιανών στους συμπολίτες μας στα μέρη που έχουν ήδη ανακοινωθεί.
Τέλος τα κούλουμα στην τοποθεσία Άγριλος Αμφιλοχίας ακυρώνονται.
Στην δημοτική ενότητα Μεδεώνος θα μοιραστούν σαρακοστιανά στην πλατεία Κατούνας.
Το βεστιάριο με τις αποκριάτικες στολές που λειτουργεί στον Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας θα συνεχίσει να μοιράζει στολές για όσους επιθυμούν να μασκαρευτούν με την παρέα τους, μέχρι σήμερα παρασκευή 28 Φεβρουαρίου και ώρα 3 το μεσημέρι.
Εύχομαι καλό τριήμερο αποκρεών.
ΕΚ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Στα πλαίσια ενημέρωσης για τη λήψη προληπτικών μέτρων για τον κορονοϊό Covid-19, ο Δήμος Λευκάδας ανέλαβε πρωτοβουλίες

1)Σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, (Τμήμα Ειδικών Λοιμώξεων), θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ημερίδες στις σχολικές κοινότητες που θα ξεκινήσουν την Τρίτη 3 Μαρτίου και 
2) την Τετάρτη 4 Μαρτίου και ώρα 10:00 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα γίνει ενημέρωση για την πρόληψη του κορονοϊού Covid-19 στην Αστυνομική Διεύθυνση, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Λιμενική Αρχή. 
Με νεότερη ανακοίνωσή μας θα ενημερώσουμε για την περαιτέρω καμπάνια πρόληψης σε φορείς, συλλόγους και σωματεία.

Πραγματοποιήθηκε με Επιτυχία η 1η Συνάντηση Προαγωγής και Ψυχικής Υγείας στην Ιερά Μονή της Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση προαγωγής και ψυχικής υγείας στην Ιερά Μονή της Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος την περασμένη Κυριακή 23/2 στο Συνοδικό της Ιεράς Μονής από την Ψυχίατρο Νίκη Κουρτη με θέμα: τι είναι ψυχική υγεία και τί ψυχική νόσος.

Έγινε ευρύτατη συζήτηση γύρω από το θέμα.

Ο Ηγούμενος της ιεράς Μονής Αρχιμ.Νικηφορος κατέθεσε την άποψη της Εκκλησίας για το τι πιστεύει ότι είναι η αιτία της ψυχικής νόσου.

Την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων καρναβαλικών εκδηλώσεων μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου ανακοίνωσε ο δήμος Αγρινίο

Την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων καρναβαλικών εκδηλώσεων μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου ανακοίνωσε ο δήμος Αγρινίου. Αναφέρει:

Ο Δήμος Αγρινίου, σε εφαρμογή της Κοινής Απόφασης των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη και με αίσθημα ευθύνης έναντι των δημοτών, ακυρώνει για προληπτικούς λόγους όλες τις προγραμματισμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου.
Οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση ώστε να ανταποκριθούν άμεσα στις ανάγκες των πολιτών εφόσον απαιτηθεί.
Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις επίσημες ανακοινώσεις και να είναι προσεκτικοί στη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας και ατομικής υγιεινής.


Ακυρώνονται ΟΛΕΣ οι προγραμματισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Αμφιλοχίας

Έπειτα από την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών για ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα, ενημερώνουμε πως ακυρώνονται ΟΛΕΣ οι προγραμματισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αμφιλοχίας από σήμερα, Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 έως και την Καθαρά Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2020. Η απαγόρευση των ανάλογων εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα πραγματοποιείται για την προστασία του κοινού από τον κορονοϊό (COVID-19).

Καλούμε όλους τους πολίτες να μην επιδεικνύουν υπερβολική ανησυχία αλλά να τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής (πλύσιμο των χεριών, αερισμός του χώρου, χρήση αντισηπτικών) και να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια σε περίπτωση που παρουσιάζουν συμπτώματα όπως πυρετός, βήχας ή δυσκολία στην αναπνοή.
Αναλυτικές οδηγίες προφύλαξης μπορείτε να αναζητήσετε στη σελίδα του υπουργείου Υγείας στο διαδίκτυο:
https://www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metadotika-kai-mh-metadotika-noshmata/c388-egkyklioi/6652-odhgies-prostasias-apo-anapneystikh-loimwksh-apo-to-neo-koronaio
Ο Δήμος Αμφιλοχίας θέλει να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους του Δήμου, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους εθελοντές που αυτό το διάστημα εργάστηκαν για την υλοποίηση του εορταστικού προγράμματος.


Ματαίωση καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Δήμο Μεσολογγίου

<
Ι.Π. Μεσολογγίου 27 /2/2020


Ματαίωση καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Δήμο

Μετά την απόφαση του Υπουργού Υγείας για ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα για λόγους άμεσου κινδύνου της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό COVID-19, γίνεται γνωστό ότι ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου ματαιώνει τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του για την Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">

Απίστευτος Μητροπολίτης Ηλείας: Ο Χριστός μου είπε να στείλω μήνυμα στον Μητσοτάκη να φτιάξει την Πατρών – Πύργου [βίντεο]

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου στο ύψος του Βουπρασίου Αχαΐας συμμετείχε ο Μητροπολίτης Ηλείας, Γερμανός.

Στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, στο ύψος του Βουπρασίου, συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και κάτοικοι των δύο νομών, με βασικό αίτημα τη συνέχιση των εργασιών στον δρόμο Πάτρα-Πύργος-Ολυμπία-Τσακώνα χωρίς διόδια.

Σύμφωνα με το ilidakampos.gr, ο Μητροπολίτης Ηλείας τέλεσε τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων των τροχαίων. Ο Μητροπολίτης Ηλείας στην ομιλία που απηύθυνε αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί και είπε ότι προσεύχεται στον θεό να δώσει μία λύση στο πρόβλημα.
Ακούστε τη δήλωση του Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού στο 3:10:
           
«Πρέπει να σας εξομολογηθώ. Σήμερα το πρωί μετά την προσευχή μου στο μικρό εκκλησάκι που έχουμε στην Μητρόπολη ιδιαίτερα θερμά λόγω των γεγονότων προσευχήθηκα και για πρώτη φορά ακούω τον Χριστό και μου απαντάει: “Γερμανέ στείλε μήνυμα στον πρωθυπουργό να δώσει εντολή στον υπουργό του να αρχίσει ο δρόμος Πάτρα-Πύργος-Ολυμπία-Τσακώνα αμέσως.
Το μεταφέρω στον κ. πρωθυπουργό και τον παρακαλώ εκ μέρος όλων μας εδώ να δώσει εντολή στον υπουργό Υποδομών να αρχίσει ο δρόμος γρήγορα για να σταματήσουν οι θάνατοι», είπε συγκεκριμένα.
https://www.agrinionews.gr/

Ακυρώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στον δήμο Ακτίου -Βόνιτσας

<
Πληροφορίες του katouna news αναφέρουν πως ακυρώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στον δήμο Ακτίου -Βόνιτσας, μετα την απόφαση του υπουργείου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες λοιπόν η δημοτική αρχή Ακτίου-Βόνιτσας φέρεται να αποφάσισε να συνταχτεί με την απόφαση και  στην ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων που γίνονται σε διάφορα σημεία του δήμου.


div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Πάει κι o Γληγοράκης


Ιταλία: 17 νεκροί από τον κορονοϊό – Τουλάχιστον 650 ασθενείς έχουν προσβληθεί από τον ιό

Στους 17 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ιταλία, με την κυβέρνηση να κάνει γνωστό πως από εδώ και πέρα θα ανακοινώνονται μόνο οι θάνατοι και πόσοι ασθενείς παρουσιάζουν σοβαρές επιπλοκές.

Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊό στη χώρα έχουν φτάσει τα 650.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ σε μια προσπάθεια επιστροφής στη συνηθισμένη καθημερινότητα, άνοιξε και πάλι τις πύλες του ο καθεδρικός ναός Ντουόμο του Μιλάνου. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, η ιταλική συμπρωτεύουσα πρέπει να αφήσει το γρηγορότερο δυνατό πίσω της, την κατάσταση αυτή εκτάκτου ανάγκης.

Ο καιρός έως και την Καθαρά Δευτέρα στην Αιτωλοακαρνανία

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες θα προβλέπεται για την Παρασκευή στην Αιτωλοακαρνανία. Έτσι, με αραιή συννεφιά και διαστήματα ηλιοφάνειας καθώς και με κανονικές θερμοκρασίες θα συνεχίσουν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας οι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας .Αναλυτικά στις πόλεις του Μεσολογγίου-Αγρινίου-Ναυπάκτου-Αμφιλοχίας θα επικρατήσουν οι εξής καιρικές συνθήκες.

Για την περιοχή του Μεσολογγίου προβλέπεται:

Ακυρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στον δήμο Ξηρομέρου

Στη δημοσιότητα έδωσε η κυβέρνηση την απόφαση με την οποία ακυρώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις εξαιτίας των συμπτωμάτων του κοροναϊού. Άμεσα αναμένονται και οι αποφάσεις των δημοτικών αρχών για τις οποίες ουσιαστικά είναι μονόδρομος να συνταχθούν με την κυβερνητική απόφαση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες λοιπόν η δημοτική αρχή Ξηρομέρου φέρεται να αποφάσισε να συνταχτεί με την απόφαση και θα προβεί σε ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων που γίνονται σε διάφορα σημεία του δήμου (Αστακός, Μύτικας, Κανδήλα κ.α.) έστω κι αν δεν συμμερίζεται σε απόλυτο βαθμό τις ανησυχίες.
Θυμίζουμε πως η απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών αναφέρει ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και η ματαίωση των εκδηλώσεων γίνεται με εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.
Προειδοποιεί μάλιστα με κυρώσεις σε όσους δεν συμμορφωθούν, θέλοντας να προλάβει κάποιους που θα θελήσουν να κάνουν τα καρναβάλια παραβαίνοντας τις διαταγές.
Την ακύρωση των εκδηλώσεων ανακοίνωσε ήδη η Ναύπακτος.

Ματαίωση καρναβαλικών εκδηλώσεων: Ποινές φυλάκισης έως δύο έτη σε όσους δεν πειθαρχήσουν

Ποινή φυλάκισης έως δύο ετών επισύρει η μη συμμόρφωση φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτών στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε την Πέμπτη και επιβάλλει την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, «λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας».

Την ΚΥΑ υπογράφουν οι συναρμόδιοι Υπουργοί Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Βασίλης Κικίλιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος. Στο κείμενό της γίνεται επίκληση της σημερινής (27/2/2020) Εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Ακυρώνεται ο Αποκριάτικος χορός του Κ.Α.Π.Η. στο Δήμο Αμφιλοχίας

Κατόπιν απόφασης του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια ακυρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα εξαιτίας της εμφάνισης κρουσμάτων Κορονοϊού.

Η προγραμματισμένη από το Δήμο Αμφιλοχίας Αποκριάτικη Εκδήλωση – χορός του Κ.Α.Π.Η. σήμερα Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί.
Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για τις υπόλοιπες αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου μετά από επίσημη ενημέρωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Υπουργείου Υγείας.

Στα κάγκελα οι δήμαρχοι για την απόφαση ακύρωσης των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Σαν “βόμβα” έπεσε όχι μόνο η ανακοίνωση πως ο κορονοϊός έχει προσβάλει τρεις ανθρώπους στην Ελλάδα αλλά και εκείνη πως εξαιτίας των εξελίξεων ματαιώνονται όλα τα καρναβάλια που επρόκειτο να γίνουν τις επόμενες μέρες!

Την απόφαση να ακυρωθούν τα καρναβάλια σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα.
«Με βάση τις συστάσεις και τις οδηγίες της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους παράγοντες, δηλαδή τους ειδικούς, επιδημιολόγους, λοιμωξιολόγους, τους καθηγητές που συμβουλευόμαστε καθημερινά και στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας του πληθυσμού, με γνώμονα τη δημόσια υγεία, αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα, όπως κάνουν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες», είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Με μεγάλη επιτυχία, το σεμινάριο καταδυτικής υπερβαρικής ιατρικής την Κυριακή 23-2-2020 στο Hotel Filoxenia στην Πάλαιρο

Με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 23-2-2020 στο Hotel Filoxenia στην Πάλαιρο, πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο καταδυτικής υπερβαρικής ιατρικής. 
Η Υπερβαρική Ιατρική είναι μέθοδος θεραπείας, όχι μόνο δυτών, αλλά και περιπτώσεων διαβήτη, εγκαυμάτων, μετεγχειρητικής θεραπείας και άλλων παθήσεων με βάση το οξυγόνο. 


Ομιλητές ήταν: Ο Καλέντζος Βασίλειος Διευθυντής Υπερβαρικής Καταδυτικής Ιατρικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο Αρχικελευστής Λ.Σ Κατωπόδης Δημήτριος από το Λιμεναρχείο Λευκάδας και Εκπαιδευτής Καταδύσεων Βασίλειος Σκορδαλής, ο οποίος είναι Ιδιοκτήτης Κέντρου Καταδύσεων στην Πάλαιρο και είχε την ευθύνη της διοργάνωσης του σεμιναρίου. Παρόντες ήταν:
 Ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτριος Βίτσας και Κώστας Τσακάλης, ο Πρόεδρος Παλαίρου Αχιλλέας Ρούφης.

Έκτακτη είδηση: Ακυρώνεται το καρναβάλι της Λευκάδας

Λόγω του Κοροναϊου ακυρώνεται το καρναβάλι της Λευκάδας.

Το έθιμο του Αχυρένιου-Γληγοράκη την Καθαρά Δευτέρα στη Βόνιτσα


Tο έθιμο του Αχυρένιου- Γληγοράκη αναβιώνει κάθε Καθαρά Δευτέρα στην πόλη της Βόνιτσας. Είναι μια νότα παράδοσης που καταφέρνει συνδυάζοντας σάτιρα και διασκέδαση να προσφέρει κάθε φορά ξεχωριστές στιγμές στους επισκέπτες και τους ντόπιους.
Οι απόψεις για τη προέλευση του εθίμου διίστανται. Σε μια προσπάθεια να βρούμε τις ρίζες του ερχόμαστε μπροστά σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές, η καθεμιά από τις οποίες αποδίδει με το δικό της τρόπο τη γέννηση & καταγωγή του εθίμου. Πρέπει χρονικά να πάμε πολύ πίσω. 

Σίγουρα οι ρίζες του ανιχνεύονται στην αρχαιότητα (λατρεία του αρχαίου Θεού Διονύσου) και έχει στοιχεία των αρχαίων τελετών που γίνονταν για την υποδοχή της 'Ανοιξης. Με το πέρασμα των αιώνων, νέα στοιχεία προστέθηκαν σ' αυτό ανάλογα με τις αντιλήψεις που επικρατούσαν στη κοινωνία κάθε εποχή αλλά και την εξέλιξη της κοινωνίας. Ισχυρές επιδράσεις πρέπει να δέχθηκε την εποχή της ενετοκρατίας (1500-1530) και (1684-1797) περίοδοι κατά τις οποίες αρκετά έθιμα των Ιταλών ήρθαν στη Βόνιτσα. 


Από το 19ο αι. μέχρι το πρώτο τέταρτο του 20ο τον εορταστικό τόνο έδιναν παρέες μεταμφιεσμένων, που κυκλοφορούσαν στους δρόμους και γύριζαν τα βράδια στις γειτονιές τραγουδώντας άσεμνα και σκωπτικά τραγούδια. Τη περίοδο αυτή πρέπει να έγινε και η προσθήκη της αχυρένιας κούκλας που συμβόλιζε την απόλυτη φτώχια που βίωναν οι ψαράδες και το κάψιμό της για να ξορκίσουν τη φτώχια και τη μίζερη ζωή. Τους δινόταν επιπλέον έμμεσα η δυνατότητα, να διαμαρτυρηθούν με τη σάτιρα για τη δύσκολη ζωή τους κάτι που δε μπορούσαν να κάνουν άμεσα. 

Η παλαιότερη γνωστή αναφορά στο δρώμενο, προέρχεται από φύλο τοπικής εφημερίδας του 1911 όπου γίνεται λόγος για σατυρικές αυτοσχέδιες παραστάσεις που οργάνωναν οι ψαράδες της Βόνιτσας τη Καθαρή Δευτέρα στις φτωχογειτονιές, σε αντίθεση με το καρναβάλι των πλουσίων ή των αστών της προηγούμενης μέρας.
Κατά μία εκδοχή το έθιμο είναι εξέλιξη της σκωπτικής παράστασης κάποιων μοναχών της Αγίας Παρασκευής εις βάρος ενός μοναχού με το όνομα Γρηγόριος.
Αλλη εκδοχή υποστηρίζει, ότι το σημερινό δρώμενο αποτελεί εξέλιξη του παιχνιδιού των παιδιών του Κόκκινου σε βάρος ενός γραφικού τύπου με τα χαρακτηριστικά του Γληγοράκη (ρακένδυτος, με οξύ πνεύμα και υπερμεγέθη σεξουαλικά όργανα).
'Αλλη άποψη θέλει το Γληγοράκη αγρότη, να ασχολείται με τη θάλασσα, μη γνωρίζοντας τους κινδύνους της και να αποτυγχάνει σε όσα κάνει.

Κοροναϊός: Δεύτερο κρούσμα – Θετικό και το παιδί της 38χρονης

Δεύτερο κρούσμα στην Ελλάδα από το περιβάλλον της 38χρονης η οποία ήταν η πρώτη Ελληνίδα που «κόλλησε» τον κοροναϊό

Το ένα εκ των παιδιών της 38χρονης, που νοσηλεύεται σε καραντίνα σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, είναι το δεύτερο άτομο στη χώρα μας που νοσεί από τον κοροναϊό. Υπενθυμίζεται ότι το παιδάκι είχε πάει στο σχολείο για τουλάχιστον δύο ημέρες μετά την επιστροφή της μητέρας του από το Μιλάνο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να έχουν εκτεθεί κι άλλα άτομα στον ιό.
Το σχολείο παραμένει από σήμερα κλειστό για προληπτικούς λόγους. Πρόκειται για το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και είναι το σχολείο, στο οποίο φοιτά το παιδί της 38χρονης που προσβλήθηκε από τον κοροναϊό. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας που υπεγράφη την Τετάρτη, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, για προληπτικούς λόγους.
https://e-maistros.gr/


Ανατροπή οχήματος του Λιμενικού στην καρμανιόλα Αμφιλοχίας – Βόνιτσας

Σε ένα από τα πολλά σημεία-παγίδες του δρόμου Αμφιλοχίας – Βόνιτσας, στο 7ο χιλιόμετρο, σημειώθηκε εκτροπή οχήματος πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται μάλιστα για υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Λιμενικού Τμήματος Αμφιλοχίας το οποίο για άγνωστη αιτία εξετράπη της πορείας του και ανετράπη δεξιά του οδοστρώματος.
Στο όχημα επέβαιναν οδηγός και συνοδηγός που κατάφεραν απεγκλωβιστούν από το όχημα με ελαφρύ τραυματισμό και στη συνέχεια διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας.
google page rank