Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Τι ισχύει από 1 Μαρτίου για τα Capital controls

Δημοσιεύθηκε σήμερα 28 Φεβρουαρίου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 687, τεύχος Β’) η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία τροποποιούνται οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων που θεσπίστηκαν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015(Α’ 84) όπως ισχύει.
Σύμφωνα με την απόφαση από 1η Μαρτίου :
Αίρονται οι περιορισμοί στο άνοιγμα νέων λογαριασμών. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού από φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα καθώς και η προσθήκη συνδικαιούχου σε υφιστάμενο λογαριασμό σε πιστωτικό ίδρυμα, ανεξαρτήτως της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID).
Αυξάνεται το ποσό ανάληψης μετρητών από 1.800 ευρώ σε 2.300. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσού των 2.300 ευρώ, ανά ημερολογιακό μήνα, ανά καταθέτη (Customer ID) ανά πιστωτικό ίδρυμα, από τα ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Φωτιά σε σκάφος σε ιδιωτική μαρίνα στο Άκτιο

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ι/Φ»MANA LOA» σημαίας Γερμανίας, το οποίο βρισκόταν ανελκυσμένο σε ιδιωτική μαρίνα στο Άκτιο Βόνιτσας.
Η πυρκαγιά επεκτάθηκε στους εσωτερικούς χώρους και κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία χωρίς να επεκταθεί σε παρακείμενα σκάφη, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων.
Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του »MANA LOA» μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
agriniopress

Δήμος Ακτίου Βόνιτσας: Θεώρηση επαγγελματικών αδειών πλανόδιου και στάσιμου υπαίθριου εμπορίου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ               
                              
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ                               
 ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ                    
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Θεώρηση επαγγελματικών αδειών πλανόδιου και στάσιμου υπαίθριου εμπορίου 
Σας ενημερώνουμε ότι οι επαγγελματικές άδειες πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου που έχουν ανανεωθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4264/2014 με ετήσια διάρκεια, ανανεώνονται εφεξής πριν τη λήξη τους για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών, σύμφωνα με το άρθρο 22του Ν. 4497/17. Τυχόν μη ανανεωθείσες άδειες στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου βάσει του ν. 4264/2014 ανανεώνονται με τις διατάξεις του άρθρου 22 του Ν. 4497/17 μέχρι την 31η Μαρτίου 2018. Μετά την παρέλευση του ως άνω χρονικού διαστήματος οι εν λόγω άδειες ανακαλούνται οριστικά και αυτοδικαίως. (παρ. 17 άρθρο 59 Ν.4497/17
Σύμφωνα με το Ν 4497/2017 τα δικαιολογητικά είναι τα εξής: 
Άρθρο 22 
Θεώρηση αδειών επαγγελματιών πωλητών υπαίθριου εμπορίου 
1. Οι άδειες επαγγελματιών πωλητών θεωρούνται ανά τριετία. Για τη θεώρηση της άδειάς του ο πωλητής υποβάλλει: 

Ο Παναγιώτης Μαλτέζος απο την Κατούνα στον αγώνα υπεραπόστασης 100 χιλ

Υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες ( δυνατή βροχή , χαλάζι και άνεμους ) πραγματοποιήθηκε ο αγώνας υπεραπόστασης 100 χιλ , στην παραλία Ψαθα , στα Μέγαρα , το Σάββατο 24η Φεβρουαρίου. Ήταν μια επίπεδη διαδρομή , μήκους 10 χιλιομέτρων , στην άκρη της θάλασσας και οι δρομείς καλούνταν να την τρέξουν 10 φορές πέρα-δώθε (=100 χιλιόμετρα ). 
Το χρονικό όριο του αγώνα , ήταν 12:30 ώρες . Μεταξύ των 87 δρομέων (συμμετείχε κ μια γυναίκα , η Δόγκα Παναγιώτα , από τον Αστακό ) που έλαβαν μέρος , συμμετείχε και ο συγχωριανός μας υπερμαραθωνοδρόμος, Μαλτέζος Παναγιώτης, φορώντας -ως συνήθως -την μπλούζα όπου αναδεικνύεται η επωνυμία του χωριού μας!!! 
Συνολικά στο τέλος τερμάτισαν 36 δρομείς και η συμπατριωτισσα μας !!! 
Ο χωριανός μας, κατάφερε κ τερμάτισε άνετος και επιτυχώς σε 11:50 ώρες κ κατέλαβε την 26η θέση !!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 192ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Άφιξη του Δημάρχου Νικολάου Καραπάνου και της συνοδείας του στην Νέα Υόρκη με το Λάβαρο της Εξόδου του Μεσολογγίου ως τιμώμενη πόλη στις φετινές εκδηλώσεις της ομογένειας για την 25 Μαρτίου 1821

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Κατάθεση στεφάνου στο Tarpon Springs από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Δημήτριο Βίτσα, τον υπαρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού κ. Ιωάννη Παξιβανακη και τον Δήμαρχο Μεσολογγίου κο Νικόλαο Καραπάνο

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Εορταστικές εκδηλώσεις στον Άγιο Νικόλαο στο Tarpon Springs παρουσία γερουσιαστών του Αμερικανικού Κονγκρέσου, του Δημάρχου Tarpon Springs και άλλων επισήμων.
Πανηγυρικός για την 25 Μαρτίου 1821 από τον Αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας
Χαιρετισμός του Δημάρχου Μεσολογγίου

7.00 μ.μ.
Εκδήλωση του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ»

Δυτική Ελλάδα: Έσπασαν ρέματα, πλημμύρισαν σπίτια και κινδύνευσαν άνθρωποι σε Ζαχάρω, Κακόβατο, Νεοχώρι (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε νεροποντή λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή του Κακοβατου, του Νεοχωρίου και της Ν. Φιγαλείας. Ρέματα «έσπασαν» και πλημμύρισαν σπίτια τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις, ενώ σε μια κινδύνεψαν να πνιγούν άνθρωποι.
Μεγάλη κινητοποίηση απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Π. Ε. Ηλείας με τουςαντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γεωργιόπουλος και Μητρόπουλος

ilialive.gr

Παραχωρήθηκε για 22 χρόνια η χρήση του τουριστικού περιπτέρου στην «Πλαζ Κάστρο» Λευκάδας

Όλοι οι όροι και το μηνιαίο μίσθωμα της σύμβασης
Ομόφωνα τα μέλη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας κατακύρωσαν τον δηµόσιο πλειοδοτικό διαγωνισµό για την ανάδειξη πλειοδότη – παραχωρησιούχου για την «ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙ∆ΙΚΗ ΘΕΣΗ «ΠΛΑΖ ΚΑΣΤΡΟ» ΛΕΥΚΑ∆ΑΣ» στην εταιρεία «ΠΑΠΠΑΣ ΟΙΛ Α.Ε.», µε έδρα Λεωφ. Τατοΐου 21-23, 144 51 Μεταµόρφωση και Α.Φ.Μ. 094430546, ∆.Ο.Υ.ΦΑΕ Αθηνών.
Ενέκριναν την προσωρινή παραχώρηση ιδιαίτερου δικαιώµατος χρήσης χώρου έκτασης 8.400 τ.µ. επί της χερσαίας ζώνης λιµένα Λευκάδας στην «ΠΑΠΠΑΣ ΟΙΛ Α.Ε.». Η παραχώρηση συνδέεται µε εργασίες για την ανακατασκευή του τουριστικού περιπτέρου και των λουτρικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός του χώρου και τη λειτουργία καταστήµατος υγειονοµικού ενδιαφέροντος.

" Γης Μαδιάμ" Ολόκληρο βουνό παρέσυρε τα πάντα στο διάβα του λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα Ιαματικά Λουτρά Τρύφου Ακτίου -Βόνιτσας

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και κυρίως η συνεχής βροχόπτωση στην περιοχή μας προκάλεσαν κατολίσθηση μέρος του βουνού παρασέρνοντας δένδρα και το δρόμο που πηγαίνει προς τα Ιαματικά Λουτρά Τρύφου σε τρία σημεία σπρώχνοντας τον προς το ποτάμι.
Η υποχώρηση του οδοστρώματος συνεχίζεται όλο και περισσότερο καθημερινά μας επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Προδρομίτης Σωτήρης και μας τόνισε πως κάθε χρόνο έχουμε προβλήματα στην περιοχή λόγω εδάφους ενώ φέτος οι καταστροφές είναι μεγαλύτερες από κάθε άλλη χρονιά. 
Η προσπέλαση είναι αδύνατη και μέρα με την μέρα μιας και τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται γίνεται ακόμη χειρότερη.
Η ζημιά που προήλθε είναι ανυπολόγιστη, σε 3 σημεία του δρόμου μιας και δεν μπορεί κανείς να περάσει να πάει στα Λουτρά.
Η προσωρινή παρέμβαση του Δήμου πιστεύουμε θα γίνει όταν πλέον φτιάξει ο καιρός και η γη στην περιοχή δεν βγάζει νερό.
Μάλιστα αναγνώστης μας εξέφρασε και  φόβους για την στατικότατα των κτηριακών εγκαταστάσεων αν και δεν έχουμε εικόνα για την πληροφορία αυτή  και δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε.   

Σε επικοινωνία που είχαμε με το δήμο, μας ενημέρωσαν πως σηματοδοτήθηκε σαν απαγορευμένη και επικίνδυνη  η περιοχή και ισχύει η ανακοίνωση για  απαγόρευση που είχε βγει στις 23/02/2018 για διέλευση ανθρώπων και αυτοκινήτων και ο κίνδυνος μεγαλώνει. 
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΩΣΗ
Από το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας απευθύνεται έκκληση προς τους πεζούς και οδηγούς να μην εισέρχονται στο δρόμο προς τα Λουτρά Τρύφου λόγω υποχώρησης του οδοστρώματος, διότι εγκυμονεί μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:«Ο δρόμος πρόσβασης των Ιαματικών Πηγών Τρύφου έχει υποστεί σημαντική ζημιά, λόγω υποχώρησης μεγάλου τμήματός του οδοστρώματός του σε μήκος περίπου 50 μ., καθιστώντας την διέλευσή οχημάτων και πεζών αδύνατη. Έχουμε ξεκινήσει ενέργειες για την σύνταξη μελέτης από την πλευρά του Δήμου, με επαφές με το αρμόδιο υπουργείο για τη χρηματοδότηση του έργου, για την άμεση αντιμετώπιση του έκτακτου συμβάντος και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας του δρόμου και ως πρώτη εκτίμηση φαίνεται ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για την αποκατάσταση του. Μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς παρακαλούνται οι Δημότες και οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες να μην εισέρχονται στο εν λόγο δρόμο, διότι εγκυμονεί μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος».



ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Από 19 Μαρτίου οι αιτήσεις στήριξης για τα Βιολογικά

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν για κάθε πρόσθετη πληροφορία και υποστήριξη να απευθύνονται στην Ένωση Αγρινίου και στο Τμήμα Βιολογικής Γεωργίας-Κτηνοτροφίας του Κέντρου Υποστήριξης Αγροτών
Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο ΟΠΕΚΕΠΕ γίνεται γνωστό ότι:

ΚΑΤΟΥΝΑ: Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΑ ΠΗΡΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΜ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ


Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στην Κατούνα από τις 21/2/2018 ενώ από σήμερα λειτουργεί κανονικά για τις συναλλαγές  το ΑΤΜ που βρίσκεται στο χώρο.   Όπως βλέπετε στην εικόνα οι νεότεροι δείχνουν στους πιο μεγάλους σε ηλικία πως λειτουργεί. 



Εκλεισε ο Ισθμός της Κορίνθου -Μπλόκο στα πλοία εξαιτίας κατολίσθησης

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και κυρίως η συνεχής βροχόπτωση στην περιοχή της Κορίνθου προκάλεσαν κατολίσθηση στον Ισθμό.
Το αποτέλεσμα ήταν να κλείσει και να απαγορευθεί η διέλευση των πλοίων. 
Η κατολίσθηση σημειώθηκε την Δευτέρα σε μέρος των πλαϊνών τοιχωμάτων της Διώρυγας. Μάλιστα τη στιγμή της κατολίσθησης ένα πλοίο βρισκόταν στο κανάλι, ωστόσο με συντονισμένες ενέργειες ρυμουλκήθηκε και βγήκε στο Σαρωνικό Κόλπο
Τα συνεργία καθαρισμού έπιασαν αμέσως δουλειά για να καθαρίσουν το κανάλι
                  

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Κλειστός ο δρόμος προς Καρυά Λευκάδας λόγω μεγάλης κατολίσθησης



Τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα των θυελλωδών ανέμων και των καταιγίδων είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση μεγάλης ποσότητας χώματος και βράχων στην Λαγκάδα, στην είσοδο των Πηγαδισάνων. Ο δρόμος προς Καρυά έχει κλείσει και από τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας. Εναλλακτικές διαδρομές προσέγγισης του χωριού υπάρχουν από τον κάμπο της Καρυάς ή από τον Αλέξανδρο μέσω Λαζαράτων.

Χαλάζι στο Μοναστηράκι και σε ολόκληρη την περιοχή Ακτίου - Βόνιτσας

Ισχυρή χαλαζόπτωση που το έστρωσε σαν χιόνι στο Μοναστηράκι, Θύρρειο και σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας που αυτή την στιγμή πλήττετε από ισχυρή καταιγίδα 
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Αντίστροφη μέτρηση για την εργολαβία-σκούπα της Αμβρακίας Οδού

Η αντίστροφη μέτρηση για την εργολαβία-σκούπα του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία έχει ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com αυτή την εποχή κλείνουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για να ενταχθεί η εργολαβία-σκούπα στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Στην ουσία το έργο είναι ήδη χαρακτηρισμένο ως phasing (δηλαδή έχει ήδη τραβήξει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-2013) ενώ είναι ήδη ενάριθμο.
Η ένταξη της εργολαβίας-σκούπας αναμένεται μέσα στον Μάρτιο και γίνεται προσπάθεια για δημοπράτηση του έργου από το Υπουργείο Υποδομών τον ίδιο μήνα. Μεγάλος στόχος είναι να πραγματοποιηθεί η σχετική δημοπρασία μέχρι τον Μάιο και το Φθινόπωρο να έχει υπάρξει ανάδοχος που θα εγκατασταθεί στο έργο.

Φορολοταρία: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα – Δείτε εάν κερδίζετε

Στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της 13ης φορολοταρίας του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, για τις συναλλαγές με κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικού χρήματος που έκαναν οι φορολογούμενοι τον Ιανουάριο.
Οι 1.000 τυχεροί φορολογούμενοι κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αν βρίσκονται μεταξύ των τυχερών μέσα από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, μπαίνοντας στην ειδική εφαρμογή που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της κλήρωσης, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXIS.

Ανοίγει στις 8 Μαρτίου η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

Στις 8 Μαρτίου θα «ανοίξει» η ηλεκτρονική πλατφόρμα του δεύτερου «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» για την υποβολή αιτήσεων, σηματοδοτώντας έτσι ουσιαστικά την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος.
Η πλατφόρμα παίζει κομβικό ρόλο στην υλοποίηση του νέου «Εξοικονομώ», καθώς αυτή τη φορά θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά η κατάθεση και η διεκπεραίωση των αιτήσεων, ενώ από την ίδια πλατφόρμα ο ενδιαφερόμενος θα επιλέγει χρηματοπιστωτικό οργανισμό αν επιθυμεί τη λήψη δανείου, όπως επίσης και θα ενημερωθεί για το κατά πόσο εγκρίθηκε ή όχι η ένταξή του στο πρόγραμμα.
Η συνολική δημόσια δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται σε 292,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός του συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών κεφαλαίων, αναμένεται να ανέλθει στα 500 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, ο προϋπολογισμός κάθε αίτησης δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 25.000 ευρώ, περιλαμβάνοντας δαπάνες για την ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου, όπως την αντικατάσταση των κουφωμάτων, την τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κτηριακό κέλυφος, την αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης και την αναβάθμιση του συστήματος παροχής ζεστού νερού χρήσης.

5.000 αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών – 150.000 αγρότες οφείλουν έως 3.000

«Με την αύξηση του ΑΕΠ θα έχουμε περιθώρια ενίσχυσης των κοινωνικών μας πολιτικών», τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Tάσος Πετρόπουλος μιλώντας στην Τρίπολη, στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου.
Ο Υφυπουργός παρουσίασε τα θετικά αποτελέσματα που καταγράφηκαν στο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, υπογραμμίζοντας:
– «Πετύχαμε μια θετική αντιστροφή. Αντί για ελλείμματα πάνω από 1,1 δις ευρώ που υπήρχαν στην κοινωνική ασφάλιση, μέχρι 31/12/2014, και έναντι προϋπολογισμένου ελλείμματος 765 εκατ. ευρώ, είχαμε πλεόνασμα που ξεπέρασε τα 777 εκατ. ευρώ. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της αύξησης της απασχόλησης, της εισπραξιμότητας λόγω των χαμηλότερων εισφορών, της αύξησης της συμμετοχής των ελεύθερων επαγγελματιών στην κοινωνική ασφάλιση κατά 23.500 άτομα, καθώς και των εσόδων κατά 3% από τους μη μισθωτούς».

ΚΑΤΟΥΝΑ: Αποκαταστάθηκε η βλάβη του δικτύου ύδρευσης


Αποκαταστάθηκε πριν λίγο το πρόβλημα που προέκυψε σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης στην Κατούνα με αποτέλεσμα την διακοπή παροχής νερού απο χθες.

Τα συνεργεία της υπηρεσίας ύδρευσης του Δήμου  έδωσαν λύση αμέσως στο πρόβλημα.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Αμφιλοχία: Η Νένα Βενετσάνου για την ημέρα της Γυναίκας


Άγιος Κωνσταντίνος Αγρινίου: Σύλληψη 37χρονου για σωματική βλάβη από αμέλεια

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι σκύλος ιδιοκτησίας του, διέφυγε της προσοχής του και δάγκωσε στο πόδι έναν 23χρονο ημεδαπό, προκαλώντας του σωματικές βλάβες.
agriniotimes

Ταμίας ο κ. Σολδάτος Νικόλαος στην Ένωση Δημάρχων

Η Ένωση Δημάρχων Αιτωλ/νίας ενημερώνει για τους σκοπούς της
Η Ένωση Δημάρχων Αιτωλοακαρνανίας με έδρα το Αγρίνιο είναι πια πραγματικότητα.
Ύστερα από μία προσπάθεια που ξεκίνησε το Μάη του 2016, με την ιδρυτική συνάντηση στη Στράτο, 23 δημάρχων, ακολούθησαν οι νομικές διαδικασίες, ώσπου με την αριθμ. 19/18-7-2016 απόφαση του ειρηνοδικείου Αγρινίου, επικυρώθηκε το καταστατικό της.
Ακολούθησε εκλογική Γενική Συνέλευση στις 4 Ιανουαρίου 2017 στο Μεσολόγγι όπου εξελέγη το πρώτο, απόλυτα αντιπροσωπευτικό του Νομού, Διοικητικό της Συμβούλιο, κατά το καταστατικό και το οποίο έχει ως εξής:
Πρόεδρος ο κ. Μουρτζιάπης Δημήτριος (Αγρίνιο).
Α’ Αντιπρόεδρος ο κ. Γρίβας Αντώνης (Μεσολόγγι).

Τριάντα νέες θέσεις εργασίας από την Fraport Greece

Nέες θέσεις εργασίας από την Fraport Greece. Τριάντα νέες θέσεις απασχόλησης, όπως Airport Duty Manager, Airport Operations Coordinator, Airside Supervisor, Terminal Supervisor, προκήρυξε η Fraport Greece. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 4 Μαρτίου 2018.
Για περισσότερες πληροφορίες για τις ειδικότητες εργασίας και τα απαραίτητα προσόντα, οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να επισκεφθούν την εταιρική ιστοσελίδα www.fraport-greece.com και στο πεδίο «Καριέρα/ Διαθέσιμες Θέσεις» να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά. 
«Η Fraport Greeceπαρέχει ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών, προοπτικές ανάπτυξης και εξέλιξης σ’ ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο περιβάλλον μέσα από συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού της. Οι υποψηφιότητες θα εξεταστούν με πλήρη εχεμύθεια», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
agriniotimes

Οβίδα εντοπίστηκε στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας

Κλιμάκιο πυροτεχνουργών του στρατού αναμένεται σήμερα για την εξουδετέρωση οβίδας που εντοπίστηκε στον την Δευτέρα στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας. Άμεσα ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές που απέκλεισαν το σημείο και αναμένουν κλιμάκιο της 4ης Μεραρχίας Πεζικού Τριπόλεως για την εξουδετέρωση της.
agriniotimes

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Η Ιστορική ταινία «Έξοδος 1826» στην Αιτωλοακαρνανία. Θα την δείτε στο Θέρμο και στην Κατούνα

Η ιστορική ταινία «Έξοδος 1826» θα προβληθεί στο Θέρμο 21 Μαρτίου και στην Κατούνα 24 και 25 Μαρτίου 2018.  
Η ταινία «Έξοδος 1826» είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή από την Θεσσαλονίκη και αφορά την ιστορία 120 αντρών από τη Σαμαρίνα Γρεβενών και τα γύρω χωριά, που έσπευσαν να βοηθήσουν στην Έξοδο του Μεσολογγίου, τον Απρίλιο του 1826. 
Η ταινία είναι βασισμένη στο δημοτικό μας τραγούδι «Παιδιά της Σαμαρίνας», στα διασωθέντα ιστορικά στοιχεία και στη μυθοπλασία. 
Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Βασίλη Τσικάρα, η φωτογραφία του Δημήτρη Σταμπολή και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Λεωνίδας Κακούρης, Μαρία Ανδρούτσου. 

Η ταινία έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Παιδείας (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής) ως ταινία «υψηλής ποιότητας» κι έχει επιλεγεί από το ΥΠΕΞ (Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού) για το παγκόσμιο πρόγραμμα προβολών του στην ομογένεια με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης. Αρχή θα γίνει το φθινόπωρο του 2018 από το σπίτι της Φιλικής Εταιρείας στην Οδησσό. 
                  

Λίγα λόγια για το έργο 

Ο καπετάνιος Μίχος Φλώρος επιστρέφει στη Σαμαρίνα για να πάρει κι άλλους άντρες και να τους οδηγήσει στο Μεσολόγγι συμπληρώνοντας το ήδη υπάρχον σώμα, στη ντάπια του στρατηγού Μακρή. Έτσι, με τη βοήθεια του προσωπικού του φίλου Ηλία Μανάκα κι άλλους 25 άντρες ξεκινούν ένα μακρύ ταξίδι προκειμένου να συναντήσουν στο Μεσολόγγι, τον Ζήση Χατζημάτη και τους υπόλοιπους συμπατριώτες τους. Στις 31 Μαρτίου του 1826 ξεκινά η δύσκολη πορεία τους, μέσα από τα βουνά. Την ίδια ώρα, οι γυναίκες στο χωριό προσπαθούν να μάθουν από την Ελένη Φλώρου, την πραγματική αιτία της ξαφνικής φυγής των αντρών τους. 

Ο Ιμπραήμ πασάς και ο Τούρκος Φρούραρχος της Άρτας Ν. Σερβάν ετοιμάζουν την τελική επίθεση στο Μεσολόγγι. 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

Ήρθε η ώρα για την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της Βόνιτσας

Αστικές αναπλάσεις σε δέκα δήμους της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ανάμεσα τους και ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας, μπαίνουν σε διαδικασία υλοποίησης, συνολικού ύψους 16.429.644.38 €, οι οποίες εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προτάσεων που υπεβλήθησαν από τους Δήμους και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας) και την υπογραφή των σχετικών Αποφάσεων του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.
Ειδικότερα, εντάσσεται  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης Αστική, Ανάπτυξη Ιστορικού, Τουριστικού και Εμπορικού Κέντρου Βόνιτσας, με συνολική δημόσια δαπάνη 1.585.625,09 €
Που αφορά στην ανάπλαση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο του παραδοσιακού κέντρου της Βόνιτσας, καθώς και των κάθετων οδών Αγίου Σπυρίδωνα και Ρούμελης. Επίσης, προβλέπεται η διαμόρφωση σε πεζόδρομο της επιχωμάτωσης, η οποία εκτείνεται από το δυτικό άκρο του αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών ανασκαφής μέχρι το Λιμανάκι της Χώρας στη Βόνιτσα. Τέλος, περιλαμβάνεται υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης εμπορικού κέντρου Βόνιτσας, καθώς θα γίνει υπογειοποίηση των εναέριων δικτύων στην περιοχή παρέμβασης.


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ

Όλα έτοιμα για ένα ακόμα μεγάλο αναπτυξιακό έργο στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, η κατασκευή του Δρόμου Πογωνιά – Πλαγιά. Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με το ποσό των 6.320.000 €

Η έγκριση του έργου Πογωνιά (Βαθιαβάλη) – Πλαγιά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με κόστος 6.320.000€ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην περαιτέρω ανάπτυξη της ενότητας Παλαίρου, η οποία αποτελεί  την αιχμή του δόρατος του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, είναι ένα έργο μεγάλης σημασίας. 
Με την υλοποίηση του έργου γίνεται άμεσα προσβάσιμη η παράκτια ζώνη Πλαγιάς – Πογωνιάς και από την Λευκάδα από την διασταύρωση στο κάστρο του Γρίβα.

Το ισχυρό χαρτί της Ενότητας Παλαίρου είναι οι ακτές της Πογωνιάς που δεν έχουν αξιοποιηθεί ή μάλλον δεν έχουν αποδώσει όσο προσδοκά ο Δήμος.
Ευχάριστα τα νέα της αύξησης του τουρισμού θα είναι σίγουρα, γι’ αυτό πρέπει να προετοιμάζονται και οι επαγγελματίες της περιοχής, μιας και θα έχουμε και κίνηση του δρόμου από Λευκάδα -Περατειά – Πλαγιά όπως και από το Άκτιο - Λευκάδα και θα γίνουν προσβάσιμες και άλλες παραλίες.  
Η οδική πρόσβαση είναι ιδιαίτερα δύσκολη σήμερα εκτός του κομματιού μέχρι το Βαθυαβάλη που και αυτό όμως θέλει αρκετή δουλειά και  τίθεται θέμα πάρκινγκ λόγω μεγάλου συνωστισμού.
Οι άλλες παραλίες μετά τη Βαθυαβάλη είναι εντελώς παρθένες και απροσπέλαστες.
Οι καλύτερες τουριστικές μέρες για την περιοχή της Ενότητας Παλαίρου έρχονται μιας και θα γίνει και η σύνδεση Λευκάδας- Πρέβεζας όπως και το Άκτιο-Αμβρακία. 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ 

Συνάντηση της Χ. Σταρακά με το νέο διοικητή της Π.Ε. Αιτ/νίας Πύραρχο Χρ. Μπόκα

Συνάντηση με το νέο Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Πύραρχο κ. Χριστόφορο Μπόκα είχε σήμερα, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, στο γραφείο της η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά. Με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων του κ. Μπόκα, η κ. Σταρακά ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τόσο του ίδιου όσο και των πυροσβεστών της περιοχής μας, οι οποίοι δίνουν πάντα τον καλύτερο εαυτό τους για το κοινωνικό σύνολο.
«Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας, αλλά και του περιβάλλοντος, αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», τόνισε η κ. Σταρακά, ζητώντας παράλληλα από τον κ. Μπόκα τη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ιδίως στον κρίσιμο τομέα της αντιπυρικής προστασίας και της αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων που προκύπτουν από τα έντονα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή, με πρόσφατο παράδειγμα τα προβλήματα που δημιούργησε η θεομηνία που έπληξε την Αιτωλοακαρνανία.
Ο κ. Μπόκας ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την ενίσχυση του εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος, με την απόφαση που έχει υπογραφεί για ένταξη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», καθώς είναι γνωστό πως θα υπάρξει από αυτό το πρόγραμμα προμήθεια συνολικά 29 πυροσβεστικών οχημάτων (28 υδροφόρες και 1 βυτιοφόρο)με συνολικό προϋπολογισμό κόστους στα 6.997.000 ευρώ.
Τέλος, κ. Σταρακά εξέφρασε για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες της, τόσο προς το Διοικητή όσο και προς στα στελέχη της Πυροσβεστικής, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των φυσικών καταστροφών στην Αιτωλοακαρνανία.

Ανατροπή λεωφορείου του ΚΤΕΛ λόγω ολισθηρότητας στην Ελασσόνα

«Άγιο» είχαν ο οδηγός και μία επιβάτισσα του ΚΤΕΛ Λάρισας το πρωί της Δευτέρας (26-02-2018), όταν το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισα – Ελασσόνα, εξετράπη την πορείας του και έπεσε λόγω ολισθηρότητας παραπλεύρως του οδοστρώματος…
Το ατύχημα συνέβη μετά το Στεφανόβουνο στο σημείο συγκέντρωσης απορριμμάτων, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Ελασσόνας, όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα το λεωφορείο να βγει από τον δρόμο και να ανατραπεί στα δεξιά του οδοστρώματος.
Από την ανατροπή δεν τραυματίστηκε κανένας από τους επιβαίνοντες ωστόσο ήταν σοκαρισμένοι από το συμβάν.
Στο σημείο έσπευσαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας, ενώ το τμήμα Τροχαίας Ελασσόνας ανέλαβε τη διενέργεια προανάκρισης για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.
Πηγή:elassonanews.gr

Διακοπή νερού μέχρι αύριο 27/2/2018 το μεσημέρι στην Κατούνα

Από την Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας ενημερώνουμε τους δημότες της Κατούνας  ότι σήμερα Δευτέρα  26-02-2018 μέχρι αύριο Τρίτη 27-02-2018 μεσημέρι θα υπάρχει διακοπή νερού, λόγω βλάβης. Η διακοπή θα επηρεάσει ολόκληρη την περιοχή της Κατούνας.



Σκύλος επιτέθηκε σε 23χρονο στο Αγρίνιο-συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του

23χρονος δέχθηκε επίθεση σήμερα από σκύλο στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρίνιου. Το ζώο δάγκωσε τον άνδρα και τον τραυμάτισε ελαφρά . Το περιστατικό καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 37χρονος ιδιοκτήτης του σκύλου και σε βάρος του να σχηματιστεί δικογραφία για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια.
agrinionews

Δωρεά Ριμπολόβλεφ στον Δήμο Μεγανησίου

                   ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ
Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία ΜΥΚΗΝΑΙ ΑΕ και την οικογένεια Ριμπολόβλεφ για τη δωρεά ενός νέου ναυτικού ηλεκτρονικού τύπου κινητήρα μάρκας ΥΑΝΜΑR 320 ίππων-8 κυλίνδρων για το σκάφος του δήμου μας “ΜΕΝΤΗΣ” δίνοντας οριστικά λύση στο μείζον θέμα που δημιουργείται λόγω παλαιότητας της ήδη υπάρχουσας μηχανής.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΑΓΛΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

Ανώνυμος μάρτυρας FBI για Novartis: Το μαύρο χρήμα έρρεε… με πρώτους τους πολιτικούς

Στην οκτασέλιδη επιστολή του πρώην στελέχους της εταιρίας Novartis στην Ελλάδα, ο οποίος συνεργάστηκε με το FBI ως «πληροφοριοδότης Β», περιγράφει τις εμπειρίες, που όπως υποστηρίζει, είχε σχετικά με τις δράσεις της εταιρείας.
Επί 18 μήνες, όπως αναφέρει ο ανώνυμος μάρτυρας, συνέλεγε στοιχεία από τα «μαύρα αρχεία» του φαρμακευτικού κολοσσού τα οποία παρέδωσε στις αμερικανικές Αρχές.
Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα της επιστολής του, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής»:
«Το μαύρο χρήμα έρεε για να χορταίνουν τα κάθε λογής λαμόγια. Με πρώτους τους πολιτικούς και τους κάθε λογής υπηρεσιακούς παράγοντες. Αυτοί φρόντιζαν να τιμολογούν υπέρ μας, να κρατούν πίσω τους ανταγωνιστές μας, να κινδυνολογούν για τα γενόσημα. Η επιθετική πολιτική της εταιρείας λειτουργούσε με τους άγραφους νόμους του οργανωμένου εγκλήματος και της μαφίας».
agriniotimes

Αστικές αναπλάσεις των Ιστορικών Κέντρων Βόνιτσας-Ναυπάκτου

Αστικές αναπλάσεις σε δέκα δήμους της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος μπαίνουν σε διαδικασία υλοποίησης, συνολικού ύψους 16.429.644.38 €, οι οποίες εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προτάσεων που υπεβλήθησαν από τους Δήμους και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας) και την υπογραφή των σχετικών Αποφάσεων του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.
Οι δέκα αυτές αστικές αναπλάσεις έρχονται σε συνέχεια των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) που έχουν ήδη εγκριθεί και βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, οι οποίες αφορούν το Μεσολόγγι και Αιτωλικό, καθώς και αυτή του Πύργου Κατάκολου Αρχαίας Ολυμπίας. Επίσης, έρχονται σε συνέχεια των Βιώσιμων Αστικών Αναπλάσεων (ΒΑΑ) που αφορούν την Πάτρα και το Αγρίνιο, οι οποίες βρίσκονται επίσης σε φάση υλοποίησης.
Επίσης, σε 15 ημέρες πρόκειται να ανακοινωθεί νέα προκήρυξη, η οποία θα αφορά όλους τους υπόλοιπους Δήμους της Περιφέρειάς μας, που θα έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τα αναπτυξιακά τους σχέδια για ένα αναβαθμισμένο αστικό περιβάλλον.
«Είναι γνωστή η θέση μου για συνεργασία. Οι αστικές αναπλάσεις που υλοποιήσαμε με τους Δήμους στο προηγούμενο πρόγραμμα και αυτές που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε σε αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που υλοποιούμε στην Περιφέρειά μας. Ένα σχέδιο που αφορά όλους. Ένα σχέδιο που αφορά κάθε γωνιά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η συνεργασία με τους Δήμους δημιουργεί θετικά αποτελέσματα. Έτσι θα συνεχίσουμε. Οι δύο βαθμοί της αυτοδιοίκησης αποδεικνύουν τις δυνατότητες που διαθέτουν για έργο» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Ειδικότερα, εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης, τα εξής έργα:
Στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας
Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου, με συνολική δημόσια δαπάνη 2.580.000 € – Περιλαμβάνει αντικατάσταση οδοστρώματος με φυσικά υλικά, διαπλάτυνση, διαμόρφωση πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων και ανάπλαση της πλατείας εντός του ιστορικού κεντρικού πυρήνα της πόλης γύρω από το λιμάνι, που περικλείεται από τα τείχη της πόλεως από την ανατολική έως τη δυτική πλευρά. Επίσης, περιλαμβάνει την κατασκευής της υποδομής, των έργων υπόγειων δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων, των έργων ηλεκτροφωτισμού και την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού. Στόχος είναι η ανάδειξη της Καστρόπολης Ναυπάκτου και η σύνδεσή της με το παραλιακό μέτωπο.
Αστική Ανάπτυξη Ιστορικού, Τουριστικού και Εμπορικού Κέντρου Βόνιτσας, με συνολική δημόσια δαπάνη 1.585.625,09 € 
– Αφορά στην ανάπλαση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο του παραδοσιακού κέντρου της Βόνιτσας, καθώς και των κάθετων οδών Αγίου Σπυρίδωνα και Ρούμελης. Επίσης, προβλέπεται η διαμόρφωση σε πεζόδρομο της επιχωμάτωσης, η οποία εκτείνεται από το δυτικό άκρο του αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών ανασκαφής μέχρι το Λιμανάκι της Χώρας στη Βόνιτσα. Τέλος, περιλαμβάνεται υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης εμπορικού κέντρου Βόνιτσας, καθώς θα γίνει υπογειοποίηση των εναέριων δικτύων στην περιοχή παρέμβασης.

Οπαδοί του Σώρρα έκαναν επίκληση στο άπειρο! Αναμεσά τους και Κατουνιώτες


 Οπαδοί του Σώρρα συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 25/2/2018 στην Αρχαία πόλη της Στράτου έκαναν τελετή επίκληση στο άπειρο, σε αρχαίο Ελληνικό ναό του Στρατίου Διός κοντά στο Αγρίνιο. 
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Σύλληψη 27χρονου για το αντικείμενο που τραυμάτισε τον Γκαρθία

Ένας 27χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για τη ρίψη αντικειμένου στον προπονητή του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρθία, στο γήπεδο της Τούμπας, ενέργεια που προκάλεσε τη ματαίωση του χθεσινοβραδινού ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τους «ερυθρόλευκους».
Ο νεαρός Έλληνας συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος αθλητικής βίας Θεσσαλονίκης και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις που συνδέονται με τον αθλητικό νόμο, όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Στο μεταξύ, δύο προσαγωγές έγιναν για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν, έξω από το γήπεδο της Τούμπας, μετά την ματαίωση του ποδοσφαιρικού αγώνα. Αφού εξετάστηκαν από αστυνομικούς, οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι , καθώς δεν προέκυψε κάτι εναντίον τους.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε δύο αυτοκίνητα και πυρπολήθηκαν έξι κάδοι απορριμμάτων.
google page rank