Ετικέτες

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά και ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Λύτρας επισκέφτηκαν σήμερα Πέμπτη 31/5/2018 την Κατούνα για το μεγάλο έργο Κατούνα-Λουτράκι.


Η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά και ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Λύτρας πως και η τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας με μελετητές και μηχανικούς συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Κατούνας με τον αναπληρωτή Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας  Στούπα Θεόδωρο, τον αντιδήμαρχο Προδρομίτη Σωτήρη και την Δημοτική Σύμβουλο Αθηνά Καρέλου και συζήτησαν για το μεγάλο έργο που έχει εγκριθεί το Κατούνα –Λουτράκι.  
Στην συνέχεια έγινε μια επί τόπου αυτοψία του δρόμου όπως είναι σήμερα. 
Ο δρόμος Κατούνα –Λουτράκι Ακτίου – Βόνιτσας, ένα από τα 23 νέα έργα οδοποιίας που εντάθχηκαν στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), εγκρίθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση. 
Πρόκειται για πολύ μεγάλης σημασίας έργο για τον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας το οποίο η δημοτική Αρχή Ακτίου- Βόνιτσας επεδίωξε και με μεγάλη προσπάθεια έπεισε για την αναγκαιότητά του, με αποτέλεσμα να ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων Π.Δ.Ε. προϋπολογισμού 3.550,000,00€, με Φορέα Υλοποίησης την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.
Θα αναβαθμίσει την οδική ασφάλεια και θα βοηθήσει την ένωση της δημοτικής ενότητας Μεδεώνος με τον υπόλοιπο δήμο, ενώ θα συμβάλει στην σύνδεση και την επίλυση πολλών προβλημάτων στην περιοχή του Λουτρακίου.
Είναι μήκους 8,160 μέτρων που σήμερα απαιτείται περίπου μισή ώρα για να διανυθεί κι ενώνει το Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας διευκολύνοντας την κινητικότητα της Κωνωπίνας, του Αετού, του Αγίου Νικολάου, της Κομποτής και της Κατούνας αλλά και όσων θέλουν να κινηθούν προς το Λουτράκι, την Βόνιτσα, Πάλαιρο, Λευκάδα. Θα είναι η διέξοδος του ορεινού κεντρικού Ξηρομέρου προς την Θάλασσα, προς την εθνική οδό Αμφιλοχίας –Βόνιτσας όπως και την εναλλακτική λύση Αγρινίου-Βόνιτσας παρακάμπτοντας την Αμφιλοχία.