Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Aναβρασμός στη Βόνιτσα για τη συγχώνευση του 1ου και του 2ου Δημοτικού-Βολές δημάρχου στους κυβερνητικούς βουλευτές

Aναβρασμός επικρατεί στη Βόνιτσα για τη συγχώνευση του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου η οποία θα ισχύσει από τη σχολική σεζόν 2018-2019.

Η συγχώνευση είχε δρομολογηθεί προ πολλού και είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων το περασμένο διάστημα ωστόσο καθώς πλέον επισημοποιήθηκε στη Βόνιτσα καταγράφεται κινητικότητα για την ανατροπή της απόφασης.

Πρόκειται για ένα 12/θέσιο και ένα 7/θέσιο Δημοτικό , τα δύο μεγαλύτερα σχολεία του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, με 319 μαθητές .
Για το ζήτημα είχε κατατεθεί και Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραϊτη που ανέφερε πως η επικείμενη συγχώνευση θα προσθέσει επιπλέον προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα. Σημείωνε πως οι μαθητές των σχολείων εδώ και χρόνια κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, ενώ το νέο κτίριο που ανακατασκευάζεται και προορίζεται να στεγάσει τα δύο σχολεία δεν πληροί ούτε καν τις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας τους. Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι 17, ενώ οι ανάγκες σε εργαστήρια, βιβλιοθήκες, αίθουσες Η/Υ, αίθουσες σίτισης, κ.τ.λ, απαιτούν 25 αίθουσες. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές θα στοιβαχτούν σε 25άρια τμήματα και θα αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ ή σε χώρους ακατάλληλους για την εκπαιδευτική διαδικασία.
Ζητούσε ο βουλευτής να ανακληθεί η πρόταση για συγχώνευση των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας και να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή ενός νέου κτιρίου, πλήρως εξοπλισμένου που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας . Αίτημα βέβαια και της τοπικής κοινωνίας, του δήμου και των δύο σχολικών κοινοτήτων. Υπήρξε άλλωστε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ζήτημα.
Για σήμερα , Τετάρτη 30 Μαΐου, το απόγευμα είναι προγραμματισμένη συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας όπου έχουν κληθεί να παραβρεθούν όλοι οι γονείς των μαθητών των δύο σχολείων. Έχουν επίσης κληθεί όλοι οι Βουλευτές , η Δημοτική Αρχή, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Δ. Ελλάδας, οι Σύλλογοι Διδασκόντων 1ου και 2ου Δημ. Σχ. Βόνιτσας, οι Διευθυντές των δύο σχολείων, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας & το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας.
Την περασμένη Παρασκευή εξάλλου η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας ,στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης, έλαβε αρνητική ομόφωνη απόφαση για τη συγχώνευση. Όπως αναφέρεται, για το θέμα είχε ενημερωθεί από τον Δήμαρχο και ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος ο οποίος αν και αρχικά εξέφρασε την πρόθεσή του να συμμετέχει στη συνεδρίαση της επιτροπής, τελικά δεν το έπραξε.
Ερωτώμενος σχετικά από το agrinionews.gr, ο δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Γιώργος Αποστολάκης τόνισε ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη για την ενδεχόμενη συγχώνευση την έχουν οι δύο κυβερνητικοί Βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας που γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα . Είπε χαρακτηριστικά πως αν δεν προτίθενται να κάνουν κάτι γι’ αυτό τότε δεν θα έχουν καμία δύναμη στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας στις επόμενες εκλογές…
google page rank