Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Επενδυτές «κοιτάζουν» προς Αιτωλοακαρνανία!

Εκτιμάται αύξηση των κρατήσεων την φετινή τουριστική σεζόν κατά 15%

Η Ιόνια Οδός έβαλε νέες βάσεις στον τουρισμό της περιοχής με αποτέλεσμα μεγάλοι όμιλοι να ενδιαφέρονται να επενδύσουν

Σε νέα βάση εισέρχεται πλέον ο τουρισμός στην Αιτωλοακαρνανία με καλούς οιωνούς για το μέλλον. ΗΙόνια Οδός λειτουργεί για δεύτερη χρονιά και σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστο Κωστακόπουλο, η φετινή σεζόν θα είναι η πρώτη επί της ουσίας η οποία θα αποδώσει καρπούς στην περιοχή. Ήδη μεγάλοι και σοβαροί επενδυτικοί όμιλοι θέλουν να «ψάξουν» την περιοχή για να επενδύσουν και να αλλάξουν άρδην τα τουριστικά δεδομένα της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης 
Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας 
Χρήστος Κωστακόπουλος


«Ο τουρισμός στην Αιτωλοακαρνανία τίθεται σε νέα βάση. Ουσιαστικά είναι η πρώτη χρονιά λειτουργίας της Ιόνιας Οδού, καθώς πέρσι παραδόθηκε στη μέση της τουριστικής σεζόν. Σιγά – σιγά οι πολίτες των μεγάλων πόλεων όπως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αντιλαμβάνονται πόσο κοντά ήρθε η Αιτωλοακαρνανία με μεγαλουπόλεις. Βλέπουμε πληρότητα στις κρατήσεις στα τριήμερα της τάξεως του 80% λόγω της εύκολης πρόσβασης.
Οι εκτιμήσεις μας για το φετινό καλοκαίρι είναι ότι η αύξηση των κρατήσεων θα αγγίξει το 15% στις τουριστικές περιοχές. Ο τουρισμός στην Αιτωλοακαρνανία εισέρχεται σε νέα βάση και προκύπτουν καινούρια δεδομένα. Έχει ξεκινήσει δηλαδή να αναπτύσσεται επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή, ακόμη και από μεγάλους ομίλους. Δεν είμαι σε θέση να πω περισσότερα αυτή την στιγμή, όμως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από σοβαρούς ομίλους που θέλουν να «ψάξουν» την Αιτωλοακαρνανία για να επενδύσουν. 
Θα είμαστε αρωγοί, ώστε οι όμιλοι να έρθουν να επενδύσουν στην περιοχή ώστε να αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν και να κάνουν γνωστή την Αιτωλοακαρνανία. Μακάρι να υπάρχουν εξελίξεις χωρίς εμπόδια, όπως αυτά των μικρών κλήρων γης ή της έλλειψης μεγάλων εκτάσεων για επενδύσεις. Ευελπιστούμε να λυθεί το χωροταξικό της Τριχωνίδας και άλλων περιοχών, ώστε ο νομός να είναι φιλικός για επενδύσεις. Πρέπει να αντιληφθούμε, ότι χωρίς μεγάλες επενδύσεις, η περιοχή δύσκολα θα βγει από την αφάνεια, ενώ θα κάνει καιρό να γίνει γνωστή στον υπόλοιπο κόσμο» υποστήριξε στη «Σ» ο κ. Κωστακόπουλος.
Η Αιτωλοακαρνανία έχει αναβαθμίσει το τουριστικό της προϊόν σε ότι αφορά τα ξενοδοχεία. Έχουν ανακαινιστεί και υπάρχουν τιμές και κατηγορίες για όλα τα βαλάντια. «Θετικό στοιχείο στην εξωστρέφεια είναι ότι διαθέτουμε προϊόντα γνωστής διατροφικής αξίας, όπως αυγοτάραχο, τσίπουρο, παραδοσιακή κουζίνα, η οποία αρχίζει και γίνεται ιδιαίτερα γνωστή ενώ παράλληλα και εμείς την «δουλεύουμε» και την «πουλάμε» προς τα έξω. Ο νομός μπαίνει στην κουλτούρα της παραδοσιακής διατροφής. Είμαστε αισιόδοξοι πως κάθε χρόνο θα έχουμε αύξηση στον τουρισμό. Σχετικά με τις μη μαζικές κατηγορίες τουρισμού, διαπιστώνεται πως αναπτύσσονται περισσότερο στην Ορεινή Ναυπακτία και το Θέρμο με μικρές μονάδες που δουλεύουν όλο το χρόνο, καθώς καταγράφεται αύξηση στις κρατήσεις. 
Η Αιτωλοακαρνανία στον εναλλακτικό τουρισμό θα έχει λαμπρό μέλλον και γι’ αυτό χρειαζόμαστε την βοήθεια των Δήμων και των τοπικών φορέων για να δημιουργήσουμε ένα προϊόν αναγνωρίσιμο σχετικά με το τι σημαίνει εναλλακτικός τουρισμός Αιτωλοακαρνανίας» ανέφερε ο κ. Κωστακόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε πως: «κλασσικά η Ναύπακτος και τα περίχωρά της είναι η «ναυαρχίδα» του τουρισμού στην Αιτωλοακαρνανία και ακολουθεί η Πάλαιρος και η Βόνιτσα, όπως και το Μεσολόγγι στο οποίο φέτος αναγνωρίστηκαν τα λουτρά! Οι δύο περιοχές (Ναύπακτος και Πάλαιρος) δουλεύουν και με ξένους και φαίνεται πως ξεκίνησαν νωρίς φέτος την τουριστική σεζόν. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αριθμοί – ποσοστά για τις περιοχές αυτές, αλλά είναι εντυπωσιακό ότι ήδη έχουν ξεκινήσει την τουριστική σεζόν»
Μείζονος σημασίας γεγονός, σύμφωνα με τον κ. Κωστακόπουλο, είναι πως οι πολίτες και οι πιθανοί επενδυτές αντιλαμβάνονται πως η Αιτωλοακαρνανία δύσκολα θα επηρεαστεί από προσφυγικές ροές. «Μιλάμε για μια περιοχή που κάποιος μπορεί να επενδύσει ασφαλέστερα και να έχει εύκολη πρόσβαση με το αυτοκίνητό του» υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Κωστακόπουλος.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»
google page rank