Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα, καθώς και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, πανηγύρισε ο ιστορικός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Αγρινίου. Μάλιστα την φετινή χρονιά η ενορία μας είχε την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενεί της ημέρες αυτές, απότμημα της δεξιάς χειρός του τοπικού μας Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος, του εν Σκλαβαίνοις Βονίτσης ασκήσαντος και μαρτυρήσαντος.
Την Κυριακή της Πεντηκοστής το απόγευμα, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας κατά τον οποίο τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. π.Επιφάνιος Καραγεώργος
Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος το πρωί, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Λαύρεντιος Καρανάσιος.
Το απόγευμα της εορτής τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και αμέσως μετά ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος προεξάρχοντος του Πατριαρχικού Επιτρόπου Κανάγκας και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας Αρχιμ. π.Θεοδοσίου Τσιτσιβού, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο και μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου του Β΄, του ακαμάτου εργάτου του Ιερού Ευαγγελίου της Αφρικανικής Ηπείρου.
Την Τρίτη 29 Μαΐου το πρωί, τελέσθηκε το Ιερό Ευχέλαιο με την συμμετοχή πλήθους πιστών καθώς και σχολείων της ενορίας. Αμέσως μετά το πέρας του Ευχελαίου μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα έγινε η αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος, όπου οι πιστοί με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετούσαν τον Άγιο, ενώ οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα ακατάπαυστα.















google page rank