Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Κ. Σταυρόπουλος: «Η ομάδα είχε ρόλους, ο καθένας έκανε αυτό που έπρεπε» (Ηχητικό)

Με αφορμή το τέλος του φετινού πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Μπάσκετ Ανδρών ο Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, αρχηγός του Χαρίλαου Τρικούπη έδωσε την ΠΡΩΤΗ του ραδιοφωνική συνέντευξη μιλώντας εφ’ όλης της ύλης, στην εκπομπή «ΟΛΑ Sports» του Παρασκευά Μάζη στον «Δυτικά FM 92.8» 
«Το σίγουρο είναι πως όλη η ομάδα, όλη η πόλη αλλά και η διοίκηση είναι ευχαριστημένη για το κατόρθωμα που καταφέραμε. Το πιστεύαμε. Θέλαμε να κάνουμε μία καλή πορεία, το λέγαμε από την αρχή. Είμαστε μες την τρελή χαρά» τοπρώτο σχόλιο για το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου που βρίσκει για πρώτη φορά στην ιστορία της την ομάδα του Γυμναστικού Συλλόγου Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου στην Α2 Μπάσκετ Ανδρών.
-Για τον στόχο από την αρχή της σεζόν: «Όταν ξεκινήσαμε και έφτιαξε η διοίκηση την ομάδα για φέτος, είχαμε πει να τελειώσουμε μέσα στην τετράδα και από εκεί και πέρα θα βλέπαμε. Το μόνο σίγουρο ήταν πως είχαμε μία σταθερή πορεία η οποία μας έδωσε την ευκαιρία να κυνηγήσουμε το κάτι παραπάνω. Εδώ που φτάσαμε θα θέλαμε να ήμασταν εμείς πρωταθλητές, είχαμε ένα άσχημο αποτέλεσμα στην προτελευταία αγωνιστική, αλλά ακόμα και η δεύτερη θέση που οδηγεί στην Α2 για εμάς είναι ότι καλύτερο».
-Για το αν άρχισαν οι συζητήσεις και το τι σκοπεύει να κάνει: «Από μέρα σε μέρα θα αρχίσουν κάποιες πρώτες συζητήσεις της διοίκησης, η ομάδα θα κοιτάξει να δει με το τωρινό ρόστερ τι θα γίνει. Σίγουρα, κάτι θα έχουν στο μυαλό τους για του χρόνου. Εγώ, νιώθω καλά, είχα πιστεύω μία καλή χρονιά και φέτος. Το μόνο σίγουρο πως θα παίξω, εφόσον είμαι στα πλάνα της διοίκησης και του προπονητή θα κάτσουμε κάτω, θα συζητήσουμε και μακάρι να παίξω στην Α2».
-Για την αλλαγή προπονητή στα μισά της περσινής περιόδου και το κλειδί για το βήμα παραπάνω: «Όταν υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα έρχονται και τα αποτελέσματα. Φέτος, καταφέραμε να φτιάξουμε μία ομάδα που είχε καλό κλίμα. Ότι θέμα πήγαινε να δημιουργηθεί το βάζαμε κάτω και το λύναμε. Νομίζω, πως η ομάδα είχε ρόλους, ο καθένας έκανε αυτό που έπρεπε. Καλά έκανε η ομάδα που προχώρησε στην αλλαγή προπονητή στα μισά της περσινής περιόδου. Ο κ. Δημητριάδης έχει να πλάνο στο μυαλό του, απαιτεί κάποια πράγματα και θέλει οι παίχτες να τα βγάζουν. Εμείς μέσα από το ταλέντο και τη δουλειά που κάναμε δείξαμε ένα καλό σύνολο το οποίο το χάρηκε και ο κόσμος και μάλιστα στην πλειοψηφία του μιλάμε για ανθρώπους που ξέρουν από μπάσκετ κάτι που δεν το συναντάς συχνά».
-Για την 6η θέση του Α.Ο. Αγρινίου τα μεταξύ τους παιχνίδια και την αλλαγή προπονητή: «Το Αγρίνιο ξεκίνησε με ένα ρόστερ πολύ δυνατό και για αυτό στην αρχή περιμέναμε να το βγάλει και στο παρκέ κάτι που δεν συνέβη. Τα μεταξύ μας παιχνίδια, τοπικά ντέρμπι, ήμασταν πιο έτοιμοι και πιο συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Όσον αφορά τον κ. Διαμαντάκο με το που ήρθε στην ομάδα ξέραμε πως θα αλλάξει όλη η εικόνα της ομάδας, κάτι που έγινε και το περίμενα γιατί τον γνωρίζω πολύ καλά ως προπονητή έχοντας συνεργαστεί μαζί του».
-Για την απόφαση των ανθρώπων της Γ.Ε. Αγρινίου να κατέβουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: «Όταν ήρθα εγώ στην Γ.Ε.Αγρινίου ήταν εποχή που κανένας δε το περίμενε, αλλά εγώ δεν το μετάνιωσα πέρασα ωραία χρόνια. Σαν αθλητής θα πω ότι καλά έκαναν και δοκίμασαν την Γ’ Εθνική. Κάθε παίχτης θέλει το ένα σκαλί παραπάνω. Δε ξέρω αν αυτό μπορεί να στοίχισε κάποια πράγματα μέσα στη διοίκηση. Το ίδιο μου λένε και για εμάς, τι θα κάνουμε στην Α2 και τους λέω ας ανέβουμε κι ας πέσουμε. Όλοι θέλουν να το χαρούν και το αξίζουν. Ότι έρχεται στη ζωή μας πρέπει να το δοκιμάζουμε».
-Για την ομάδα του παιδικού: «Είμαι τα τελευταία χρόνια προπονητής του παιδικού τμήματος του Γυμναστικού Συλλόγου Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου. Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν το ταλέντο να παίξουν μπάσκετ αλλά το άσχημο είναι ο πολύς μεγάλος φόρτος εργασίας που τους περιορίζει να το εξελίξουν. Γενικά, είμαι πολύ ευχαριστημένος ειδικά βλέποντας ορισμένα παιδιά που τα προπονούσα κάποτε τώρα να είμαστε συμπαίχτες στην ανδρική ομάδα. Δίνουμε μεγάλο στόχο στο να γίνονται όχι μόνο καλύτεροι παίχτες αλλά και άνθρωποι. Οι νέοι πρέπει να κάνουν αυτό που αγαπάνε και να είναι συγκεντρωμένοι, ακόμα και από τα λάθη μαθαίνουν. Πιστεύω, πως έχω μία άριστη σχέση με τα παιδιά. Ξεκαθαρίζεις ορισμένα πράγματα από τη πρώτη μέρα και εφόσον συμφωνούν προχωράς. Πρέπει οι ομάδες να στηρίζονται σε δικά τους παιδιά, δε δίνεται διαφορετικά. Εμείς στον Χαρίλαο το πιστεύουμε και δουλεύουμε επάνω σε αυτό. Ας δώσουν όλοι την κατάλληλη έμφαση».
Στην ίδια συνέντευξη δεν δίστασε να σχολιάσει την πορεία του Προμηθέα Πατρών, του Απόλλωνα Πατρών αλλά και του Περιστερίου. Τάχθηκε υπέρ των αουτσάιντερ στους τελικούς Ανατολής και Δύσης του NBA, ενώ ήταν ξεκάθαρος ως προς το αποτέλεσμα του Final Four της Euroleague Basketball αλλά και του Basketball Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης και την Α.Ε.Κ. να φτάνουν στην κορυφή.
Ακούστε, αναλυτικά, στον παρακάτω σύνδεσμο όλη τη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Σταυρόπουλου:

google page rank