Ετικέτες

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Αγρίνιο: Δικάζεται μέλος της ΛΑ.Ε. για ανάρτηση του στο facebook

Για "πολιτική δίωξη" κάνει λόγο η Νομαρχιακή της ΛΑ.Ε. στην Αιτωλ/νία
Την συμπαράσταση του στο μέλος της Λαϊκής Ενότητας και πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Καραγιάννη, που διώκεται με αφορμή αναρτήσεις του το καλοκαίρι του 2013, εκφράζει με ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας της Λαϊκής Ενότητας.
Ο κ. Καραγιάννης, ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των «Αγανακτισμένων» εκείνης της περιόδου, είχε γίνει γνωστός με την αντιπαράθεση που είχε με την ΔΕΗ επειδή αρνούνταν να πληρώσει, ενώ στην επίμαχη ανάρτηση του στο facebook το καλοκαίρι του 2013 είχε ουσιαστικά καλέσει σε «συγκέντρωση πολεμοφοδίων» ενόψει «θερμού χειμώνα» . Μια ανάρτηση που προκάλεσε τη αντίδραση των τότε κομμάτων της συγκυβέρνησης, μιας και ο κ. Καραγιάννης ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και της δικαιοσύνης, μιας και σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη.
Η δίκη, μετά από αναβολή, είναι προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη και η Λαϊκή Ενότητα στην οποία ανήκει πλέον ο κ. Καραγιάννης, εκφράζει την συμπαράσταση της στον κατηγορούμενο, κάνοντας λόγο για «πολιτική δίωξη».

Αναλυτικά:

«Το σύστημα εξουσίας μετέρχεται πλέον όλα τα μέσα, να καθυποτάξει τους πολίτες, να εξαφανίσει κάθε δημοκρατική αγωνιστική δράση και φωνή, να ισοπεδώσει τα πάντα.Με κατασκευασμένες κατηγορίες παλιάς κοπής και νέας εφαρμογής, που ξεπερνάνε κάθε υπερβολή, διώκονται ενεργοί πολίτες- αγωνιστές.

Κραυγαλέο παράδειγμα τρομοκράτησης η συνεχιζόμενη δίωξη του συντρόφου αγωνιστή Ανδρέα Καραγιάννη, μέλους, τότε, του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου βουλευτή του στις εκλογές του 2012, ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ, αλλά για μια διατύπωση σε ανάρτησή του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, τον Αύγουστο του 2013

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τότε(2013) και σημερινός Πρωθυπουργός, είχε καλύψει τον Ανδρέα Καραγιάννη, απέναντι στη Ν.Δ. που ζητούσε τη διαγραφή του, λέγοντας ότι η ΝΔ προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινωνία, που αγωνίζεται ενάντια στα μνημόνια.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η συγκεκριμένη δίωξη ανασύρεται απ’ τα δικαστικά συρτάρια, πέντε χρόνια αργότερα (2013-2018), για καθαρά πολιτικούς λόγους, αφού η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-σημερινή κυβέρνηση πέρασε στο αντίπαλο στρατόπεδο, άρα τα πρώην μέλη της που επιμένουν αντιμνημονιακά για Ελεύθερη Πατρίδα, είναι αντίπαλοί της και ως τέτοιοι αντιμετωπίζονται.

Ο Ανδρέας Καραγιάννης που μαζί με χιλιάδες συντρόφους του αποχώρησαν απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά τη μνημονιακή του μετάλλαξη, τον Ιούλιο του 2015 και προσχώρησαν στη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.Γι’ αυτή του την επιλογή διώκεται.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ συμπαραστέκεται στον σύντροφο αγωνιστή Ανδρέα Καραγιάννη, που δικάζεται την Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018, 9 π. μ. (επανάληψη της δίκης, 31ης Μάρτη 2017, που είχε αναβληθεί, λόγω μη προσέλευσης των κατηγόρων) στο Μονομελές πλημμελειοδικείο Αγρινίου, ζητώντας και τη συμπαράσταση όλων των δημοκρατών Αγρινιωτών, όλων των δημοκρατικών πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!

ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΤΡΑΠΟΥΝ!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ σ. ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ!»