Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά στην συνέντευξη Τύπου για την 3η Αναπτυξιακή Έκθεση στο Μεσολόγγι

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει με μεγάλη χαρά στην 3η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών & Προϊόντων Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, η οποία πραγματοποιείται 20-23 Σεπτεμβρίου 2018 στην Ι.Π. Μεσολογγίου. 
Για τον λόγο αυτό η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά μετείχε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς(Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δήμοι Ι.Π. Μεσολογγίου, Αγρινίου και Ναυπακτίας, Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας, Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου και Αιτωλική Αναπτυξιακή). Απαντήθηκε πλήθος ερωτήσεων δημοσιογράφων ενώ η Αντιπεριφερειάρχης στην εισαγωγική της δήλωση, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κι εγώ προσωπικά θεωρούμε μεγάλη τιμή την συμμετοχή μας και φέτος στο σπουδαίο εγχείρημα της μεγάλης έκθεσης προϊόντων και υπηρεσιών στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Είμαστε συνδιοργανωτές γιατί ξέρουμε ότι εμπόριο και επιχειρηματικότητα σημαίνει θέσεις εργασίας, όμως πρώτα απαιτείται πίστη, εμπιστοσύνη, εξωστρέφεια και λιγότερη γραφειοκρατία.

Εμείς ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε πάντα σε προτεραιότητα την βοήθεια στην παραγωγή, την ενθάρρυνση της μεταποίησης, τη συμμετοχή στην διαφήμιση των προϊόντων μας και την εκμετάλλευση των ευκαιριών που θα δημιουργήσουν οι μεγάλοι οδικοί άξονες που ολοκληρώθηκαν, καθώς και αυτοί που φτιάχνονται στην περιοχή μας. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν από τις πρώτες που έθεσαν ως στόχο του στρατηγικού σχεδιασμού της την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη μέσω της προώθησης ονομαστών προϊόντων ποιότητας στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Πρωτοπορώντας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν ο πρώτος φορέας Αυτοδιοίκησης που προχώρησε σε προδημοσίευση πρόσκλησης επιχειρηματικότητας για το ΕΣΠΑ 2014-2020, δημιουργώντας παράλληλα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας μια νέα ενότητα, «οδηγός επιχειρηματικότητας», για την εξωστρέφεια και διεθνοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Όλα τα παραπάνω βοηθούν να στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ήδη λειτουργούν και να συνδράμουμε με κάθε τρόπο, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες στον κλάδο της μεταποίησης (πλην αγροτικών προϊόντων), των κατασκευών, των δημιουργικών βιομηχανιών, του περιβάλλοντος και της πληροφορικής ως υποστηρικτικοί της μεταποιητικής δραστηριότητας.

Να θυμίσω την δική μας πρωτοβουλία για την ίδρυση και λειτουργία της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» με απόφαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου.

Μια Σύμπραξη, του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα, που επιδιώκει:

-Την υποστήριξη της στρατηγικής ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα της ΠΔΕ

-Τη διαχείριση του «καλαθιού προϊόντων της ΠΔΕ» που είναι μια ξεχωριστή μεγάλη προσπάθεια από μόνη της.

-Την οργάνωση προτύπων και την εποπτεία της πιστοποίησης προϊόντων και υπηρεσιών του αγροδιατροφικού τομέα με το λογότυπο και το σήμα της ΠΔΕ

-Τη συμβουλευτική υποστήριξη των παραγωγών και των γεωργικών εκμεταλλεύσεων της ΠΔΕ

-Την υποστήριξη της δικτύωσης παραγωγών και επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα

-Την προβολή των αγροδιατροφικών προϊόντων με τον κατάλληλο σχεδιασμό και την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης εφαρμογής marketing

-Την προώθηση του σήματος της ΠΔΕ και των πιστοποιημένων επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα)

Τα οφέλη που αναμένεται να προκύψουν, θα είναι πολλά και σημαντικά τόσο για τον ιδιωτικό (παραγωγούς, επιχειρήσεις, επιστημονικά και ερευνητικά εργαστήρια κ.λπ) όσο και για τον δημόσιο τομέα (Περιφέρεια, Δήμοι, Πανεπιστημιακά ιδρύματα, δημόσια ερευνητικά και επιστημονικά κέντρα, κ.λπ). 

Σε ότι αφορά την γενικότερη συνεισφορά του θεσμού που εμείς υπηρετούμε ως προς το αντικείμενο της Έκθεσης, θεωρώ ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος τηρεί το «από τα λόγια στην πράξη», καθώς είναι κάτι που έχει υιοθετήσει πλήρως ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Υπάρχουν τομείς στους οποίος η ΠΔΕ έχει κάνει τεράστια βήματα όπως στον τομέα για την επιχειρηματικότητα για τις επιδόσεις στην οποία βραβεύτηκε άλλωστε ευρωπαϊκή επιχειρηματική περιφέρεια για το έτος 2017.

Τελικά ο στόχος είναι οι ευκαιρίες απασχόλησης, οι δουλειές που θα οδηγήσουν στην ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας και θα βγάλουν τους νέους μας από την κοινωνική απομόνωση.



Χαιρετίζω, λοιπόν, την σπουδαία μας Έκθεση και θεωρώ ότι έχουμε καταφέρει όλοι μαζί εδώ κάτι πολύ σημαντικό ενώ είμαι σίγουρη ότι θα προκύψουν συμπεράσματα και οφέλη που θα δώσουν ώθηση στον τόπο μας, την Αιτωλοακαρνανία».
google page rank