Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Μύτικας: Καταγγέλλουν αυθαίρετες μετρήσεις κατανάλωσης νερού

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με τους λογαριασμούς της ύδρευσης που λαμβάνουν δημότες από τον Μύτικα και κανείς δεν γνωρίζει εάν αυτό είναι γενικό κακό και στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου Ξηρομέρου.
Ο Δήμος Ξηρομέρου, σύμφωνα με το τοπικό blog mytikaspress κάποια εξάμηνα χρεώνει κυβικά νερού αυθαίρετα χωρίς μετρήσεις (ο κανόνας), μιας και όπως επικαλείται, δηλώνει αδυναμία λόγω έλλειψης προσωπικού, με βάση την κατανάλωση του αντίστοιχου περυσινού εξαμήνου όπως λένε οι διοικούντες.
Όταν γίνεται μέτρηση (η εξαίρεση) και αποδεικνύεται ότι άδικα χρεώθηκαν δεκάδες κυβικά νερού, αντί στον επόμενο λογαριασμό να γίνει συμψηφισμός και να έρθει μόνο το πάγιο έως ότου συμπληρωθούν τα αδίκως χρεωθέντα κυβικά, ο Δήμος εξακολουθεί να στέλνει στους επόμενους λογαριασμούς χρέωση επιπλέον κυβικών!!!
Ματαίως οι δημότες τρέχουν και ξανατρέχουν στο Δημαρχείο στον Αστακό, μετακινούμενοι με το αμάξι τους και με αλλεπάλληλες αιτήσεις τους ζητάνε να σταματήσουν να χρεώνονται, αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Διαβεβαιώσεις ότι θα διορθωθεί το λάθος λαμβάνουν, ναι έχεις δίκιο ακούνε, αλλά όλο και νέα κυβικά τους χρεώνονται σε κάθε επόμενο λογαριασμό.
Εντωμεταξύ υπάρχουν περιπτώσεις σπιτιών που είναι ανοικτά μόνο 2 μήνες το καλοκαίρι και που τα αδίκως χρεωθέντα κυβικά για να συμψηφιστούν με κυβικά πραγματικής κατανάλωσης, θα πρέπει να περάσουν χρόνια!
«Τα στοιχεία τα έχουμε και αν αμφισβητηθούμε σε όσα δημόσια γράφουμε, θα τα παρουσιάσουμε» τονίζεται ακόμη στην ανάρτηση.

mytikaspress
google page rank