Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Πραγματοποιήθηκαν οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στο δήμο Ακτίου – Βόνιτσας σε Πάλαιρο και Κατούνα

Πραγματοποιήθηκαν οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στο δήμο Ακτίου – Βόνιτσας την Δευτέρα και την Τετάρτη σε Πάλαιρο και Κατούνα αντίστοιχα. Το Θέμα των συγκεντρώσεων ήταν οι «Πολιτικές εξελίξεις. Η θέση του ΚΚΕ». Ομιλητής ήταν ο Νίκος Μωραΐτης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.
Ο Νίκος Μωραΐτης αναφερόμενος στο διάγγελμα του πρωθυπουργού από την Ιθάκη μεταξύ άλλων τόνισε ότι : «Η επόμενη μέρα θα είναι η συνέχεια της προηγούμενης, αφού θα είναι εδώ οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι, η αυστηρή εποπτεία της ΕΕ, τα ματωμένα πλεονάσματα, η εργασιακή ζούγκλα, η φοροληστεία, η υποβάθμιση κάθε πτυχής της ανθρώπινης ζωής. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο ελληνικός λαός, όση κοροϊδία κι αν επιστρατεύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε όσους θεατρινισμούς κι αν καταφύγει ο κ. Τσίπρας.
Η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται για την κατάργηση ούτε ενός μέτρου που επιβλήθηκε στο λαό με τα μνημόνια. Αντίθετα δεσμεύεται σε όλους τους τόνους ότι οι αναδιαρθρώσεις θα συνεχιστούν, ότι δεν θα υπάρχει καμιά επιστροφή στο παρελθόν, εννοώντας ουσιαστικά ότι ο λαός θα πρέπει να ξεχάσει όλα όσα έχασε και να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα και τα εφάπαξ βοηθήματα.\
Αυτή είναι άλλωστε και η εντολή του κεφαλαίου, όπως επίσης και των εταίρων της κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, που από τη μια μεριά δίνουν τα εύσημα στην κυβέρνηση για τη βρώμικη αποστολή που έφερε σε πέρας, από την άλλη μεριά προεξοφλούν τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Την προώθηση αυτής της πολιτικής θα αξιολογούν οι "αγορές" και οι "επενδυτές", για να δείχνουν εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.» 
«Διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις συνέτριψαν συντάξεις, μισθούς, δικαιώματα εργαζομένων και εξαπέλυσαν φοροκαταιγίδα, με αποτέλεσμα σήμερα η λαϊκή οικογένεια να μην μπορεί να καλύψει βασικές και πολλές φορές στοιχειώδεις ανάγκες της, να μην μπορεί να σηκώσει τις δυσβάσταχτες φορολογικές υποχρεώσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σφίγγει ολοένα και περισσότερο τη θηλιά της φοροεπιδρομης και των κατασχέσεων σε βάρος της λαϊκής στέγης και περιουσίας. Η απάντηση και η λύση είναι η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στη πόλη και στο χωριό. Καμία εμπιστοσύνη, καμία αυταπάτη. Καθαρή έξοδος για το λαό σημαίνει κατάργηση των μνημονιακών νόμων, αναπλήρωση των απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ , αναφέρθηκε επίσης στην τραγική κατάσταση που βιώνουν οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες από την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην κτηνοτροφία τόνισε ότι το ΚΚΕ κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή ζήτησε άμεσα μέτρα ενίσχυσης των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων για να καλύψουν τις απώλειές τους από τις απαράδεκτα χαμηλές τιμές στο γάλα. Επισήμανε ότι η σημερινή κυβέρνηση ικανοποιεί, όπως και οι προηγούμενοι, τα αιτήματα των μεγαλοαγροτών, προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι η συγκέντρωση γης, παραγωγής και επιδοτήσεων σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών και καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Αναφέρθηκε επίσης στη φοροληστεία του αγροτοκτηνοτροφικού εισοδήματος, στο πετσόκομμα των εξισωτικών αποζημιώσεων, στην επιβολή ΕΝΦΙΑ στα βοσκοτόπια, στην αύξηση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές. Ανέφερε παραδείγματα που η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, υπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών και των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου, είναι που τσακίζουν τους αγρότες, όπως η συνεχώς μειούμενη τιμή του γάλακτος.

Κλείνοντας υπογράμμισε πως για τους αγρότες υπάρχει μόνο μία διέξοδος απέναντι στον αφανισμό τους από τις καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις, τους βιομήχανους, τις τράπεζες: Η συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να ανοίξει ο δρόμος ώστε με την Κοινωνική Συμμαχία της εργατικής τάξης με τη μικρομεσαία αγροτιά και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού να φύγουν οι καπιταλιστές από τη μέση στην οικονομία.

google page rank