Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Κώστας Καραγκούνης: Απαράδεκτη η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας της Κατούνας

Κύριε Υπουργέ,

Το Κέντρο Υγείας Κατούνας όπως ήδη γνωρίζετε αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις και προβλήματα με αποτέλεσμα οι πολίτες της περιοχής να μην μπορούν να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα, να υποχρεώνονται να μετακινηθούν περίπου 25 χιλιόμετρα προς το πλησιέστερο- πιο καλά στελεχωμένο- Κέντρο Υγείας που βρίσκεται στην Αμφιλοχία ή 45 χιλιόμετρα προς το Νοσοκομείο του Αγρινίου.
Πιο συγκεκριμένα, το Κέντρο Υγείας Κατούνας που εξυπηρετεί περίπου 8000 κατοίκους και ειδικότερα τους κατοίκους της Κατούνας, Κονοπίνας, Τρύφου, Αετού, Κομπωτής, Αγίου Νικολάου, Αχυρών και Φυτειών και που το καλοκαίρι αυτός ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται, λειτουργεί με έναν παθολόγο μόνο πρωινές ώρες Δευτέρα με Παρασκευή. Όσο καλός και να είναι ο γιατρός, όσο μεγάλη προσπάθεια και να καταβάλει για να παρέχει ιατρικές υπηρεσίες είναι αδύνατον να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του πληθυσμού. 

Ερωτώ,

Προτίθεται το υπουργείο να στελεχώσει επιτέλους το Κέντρο Υγείας Κατούνας διορθώνοντας λάθη και παραλείψεις που μόνο ταλαιπωρία δημιουργούν στους πολίτες αλλά που πέρα από την ταλαιπωρία μπορεί να στοιχίσουν και σε ανθρώπινες ζωές;

Αθήνα, 22-8-2018

Ο Ερωτών Βουλευτής 
Κωνσταντίνος Καραγκούνης
google page rank