Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Αγρίνιο-Πανελλαδικές Εξετάσεις: Μας έκαναν και φέτος υπερήφανους!

Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων και των οικογενειών τους. Το υπουργείο Παιδείας χθες λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, ανακοίνωσε τις βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Η ανατροπή έγινε και οι βάσεις ανακοινώθηκαν τελικά χθες αντί για σήμερα όπως έλεγαν οι τελευταίες πληροφορίες. Οι Πανελλήνιες της φετινής χρονιάς, λοιπόν, ολοκληρώθηκαν και τυπικά με το τελευταίο αυτό βήμα.
Φέτος, για πρώτη φορά οι βάσεις δεν αναρτήθηκαν στα σχολεία με… ονοματεπώνυμο και αυτό λόγω προσωπικών δεδομένων.
Οι υποψήφιοι για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έμαθαν τις βάσεις εισαγωγής μπαίνοντας στη σελίδα του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr και πληκτρολογώντας τον προσωπικό τους κωδικό. Έτσι έμαθαν σε ποια σχολή πέρασαν.
Η ανακοίνωση για τις Βάσεις 2018 σημαίνει για τους επιτυχόντες την έναρξη της φοιτητικής τους ζωής ενώ θα ξεκινήσει ο αγώνας για την αναζήτηση φοιτητικής στέγης, για όσους τουλάχιστον θα εισαχθούν σε σχολή, μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
Πέρσι οι εγγραφές των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε από 5 έως 14 Σεπτεμβρίου.
Για την εγγραφή των επιτυχόντων πέρσι λειτούργησε το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους.

Με τον τρόπο αυτό οι επιτυχόντες δεν επιβαρύνονται με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης για την εγγραφή τους και με την επιπλέον διαδικασία της συλλογής και αποστολής δικαιολογητικών.

Η «Σ» μίλησε με τους αριστούχους των σχολείων του Αγρινίου και σας παρουσιάζει τις σχολές που εισήχθησαν, που απ’ ότι φάνηκε ήταν μέσα στις πρώτες επιλογές τους αν όχι η πρώτη!

Διάκριση, εκτός από το γεγονός ότι αρίστευσαν είναι πως κάποιοι από τους υποψηφίους, εισήχθησαν στη σχολή τους σε υψηλή θέση, όπως ο Δημήτρης Ταράσης με 18.613 μόρια (2ο ΓΕΛ) που εισήχθη 8ος απ’ όλη την Ελλάδα στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Δημήτρης Ταράσης δήλωσε πως επιθυμεί να ασχοληθεί στο μέλλον και με την εγκληματολογία!

Ο Γρηγόρης Αρκουμάνης (18.368) από το 5ο ΓΕΛ εισήχθη 21ος στη σχολή της επιλογής του, Χημικών Μηχανικών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ο Αχιλλέας Κουτσομπίνας (18.563) από το 6ο ΓΕΛ εισήχθη στη Σχολή Ικάρων, η Κωνσταντίνα Κωστοπούλου (18.780) από το 4Ο ΓΕΛ στη Νομική Αθηνών, η Βασιλική Μπιτσώρη (18.222) από το Μουσικό Σχολείο στην Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης, η Γιάννα Ζαραϊδώνη (17.717) από το 5ο ΓΕΛ στην Ψυχολογία Θεσσαλονίκης,

η Σπυριδούλα Σταύρου (17.267) από το 5ο ΓΕΛ στην Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, η Έλενα – Κυριακή Λιανού 18.532 μόρια από το 4ο ΓΕΛ Αγρινίου στη Φιλολογία Θεσσαλονίκης και ο Κωνσταντίνος Ζήσης 15.109 μόρια από το 2ο ΓΕΛ Αγρινίου στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Όλα τα παιδιά εισήχθησαν στις σχολές που επιθυμούσαν και αυτό τα κάνει ακόμη πιο χαρούμενα. Οι… βάσεις για τη νέα τους ζωή μπήκαν και ήδη πολλοί από αυτούς κάνουν σχέδια και όνειρα για την επόμενη μέρα!

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
google page rank