Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΓΣΕΕ: Αλληλέγγυα στον αγώνα των συνταξιούχων

Αλληλέγγυα η ΓΣΕΕ στους συνταξιούχους της χώρας και των σωματείων τους, οι οποίοι με νέα αίτησή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητούν να ελεγχθεί ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ για τη μη συμμόρφωσή τους προς τις αποφάσεις του ΣτΕ, με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι μειώσεις στις συντάξεις που επιβλήθηκαν.

Το δελτίο τύπου αναφέρει:

Η ΓΣΕΕ στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των συνταξιούχων της χώρας και των σωματείων τους, οι οποίοι με  νέα αίτησή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητούν να ελεγχθεί ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ για τη μη συμμόρφωσή τους προς τις αποφάσεις του ΣτΕ, με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι μειώσεις στις συντάξεις που επιβλήθηκαν με τους νόμους  4051/12 και 4093/12.
......

Οι συνταξιούχοι μαζί τους εργαζόμενους σήκωσαν στις πλάτες τους τα βάρη της οικονομικής κρίσης, γεγονός που μεταξύ άλλων, κατέστησε τους απόμαχους της δουλειάς ,απόμαχους της ζωής.

Η ΓΣΕΕ και οι εργαζόμενοι που εκπροσωπεί, ενώνουμε τη φωνή διαμαρτυρίας μας με τους συνταξιούχους και απαιτούμε την εφαρμογή του συντάγματος και κατ΄επέκταση τη συμμόρφωση του κράτους με όλες τις δικαστικές αποφάσεις. Γι’  αυτό εδώ και τώρα πρέπει :

Να εφαρμοστούν ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Συμβουλίου της Επικρατείας και ειδικά οι αποφάσεις 2287/12, 2288/12, 2289/12 και 2290/12.
Να νομοθετηθούν και να εφαρμοστούν οι νόμοι τηρώντας την αρχή της ΙΣΟΤΗΤΑΣ. Όλοι οι συνταξιούχοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, έχουν δικαίωμα ίσης προστασίας από τα δικαστήρια και τις δικαστικές αποφάσεις.
Να ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ οι μειώσεις των συντάξεων, των Ν.4051/12 και 4093/12 συμπεριλαμβανομένων των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και Επιδόματος Αδείας.

Επιβάλλεται η ουσιαστική δικαίωση των συνταξιούχων, επιβάλλεται οι άνθρωποι που δούλεψαν, αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για χρόνια να έχουν αξιοπρέπεια στη ζωή τους.
 

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
google page rank