Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΖΗΣΕ Η ΚΑΤΟΥΝΑ ΣΤΟΝ 2ο ΛΑΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΧΘΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019




Η Εβελίνα Κασούρα που έκλεψε την παράσταση απο τις Κατουνιώτισσες 

Σε πολύ όμορφο , ευχάριστο και συγκινητικό κλίμα,  έγιναν χτες 20/7 , για 2η χρονιά οι αγώνες δρόμου, 1000 μέτρων για μικρά παιδάκια κ 5000 μέτρων για τους πιο μεγάλους. 
Τους αγώνες διοργάνωσε το ΚΔΑΠ Κατούνας με την στήριξη της Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.
Η εκκίνηση για τους μικρούς δρομείς - την Ελπίδα του τόπου μας - έγινε από την πλατεία Αχυρών, στις 7 το απόγευμα κ ο τερματισμός τους ήταν στην πλατεία της Κατούνας! 
Τα μικρά παιδιά φέτος ήταν περισσότερα από πέρυσι.
Ήρθαν και από τα γύρω χωριά μας (Παπαδάτου, Κονωπίνα, Τρύφο, Αετό, Κομπωτή, Φυτείες, Μοναστηράκι, Βόνιτσα, Μύτικα, Δρυμό) αλλά κ από πιο μακριά (Αμφιλοχία, Αστακός, Λευκάδα, Άρτα, Ιωάννινα κ.α. ). Έφτασαν τον αριθμό 98!! 
Έγιναν δύο εκκινήσεις για λόγους ασφαλείας. 
Πρώτα έτρεξαν τα κοριτσάκια (οι κύριες προηγούνται πάντα !) και μόλις ολοκληρώθηκε ο αγώνας τους ξεκίνησαν τα αγοράκια!! 
Ο τερματισμός τους, συνοδεύθηκε από τα δυνατά κ παρατεταμένα χειροκροτήματα κ ενθαρρύνεις των γονέων, των δημοτών κ πολλών επισκεπτών που είχαν γεμίσει την πλατεία του χωριού !!!
Οι μελλοντικοί νικητές παρέλαβαν το μετάλλιο κ τον έπαινο τους από τους αξιοζήλευτους εθελοντές του χωριού μας και στην συνέχεια , απόλαυσαν την μέριμνα του ΚΔΑΠ Κατούνας , για την αναπλήρωση των δυνάμεων τους που ξόδεψαν στην τεράστια προσπάθεια τους : ήπιαν τον χυμό τους (ενυδάτωση ) κ έφαγαν την μπανάνα τους (υδατάνθρακες , κάλιο κλπ ). 
Ο Σύλλογος Γυναικών Κατούνας, κέρασε τους λιλιπούτειους δρομείς με πολλά κ πολύ όμορφα χειροποίητα γλυκίσματα που είχαν ετοιμάσει κ στήσει σε τραπεζάκια λίγο πιο πέρα από την γραμμή τερματισμού!!! 
Ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων ξεκίνησε αμέσως μετά, στις 7:30!! Άνδρες κ Γυναίκες από όλη την Δυτική Ελλάδα κ όχι μόνο ( Αμφιλοχία, Πάτρα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Καλάβρυτα, Ιωάννινα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Αιτωλικό, Μεσολόγγι, Αστακό, Κονοπίνα, Παπαδάτου κ.α ) γέμισαν την πλατεία του χωριού!!! 
Οι συμμετοχές , ευχάριστα ξεπέρασαν τις περσινές!!! 
Φέτος έλαβαν μέρος αρκετές Κατουνιώτισσες κ Κατουνιώτες, σε σχέση με πέρυσι. Μετά τα πρώτα 19 λεπτά κατέφθασε ο πρώτος Νικητής κ ακολούθησαν κ οι υπόλοιποι στην συνέχεια. 
Σε όλη την διαδρομή - και στα μικρά παιδιά- υπήρχε συνοδεία- στήριξη εμπροσθοφυλακής κ οπισθοφυλακής από την Ελληνική Αστυνομία το Βοήθεια στο σπίτι, και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ακτίου Βόνιτσας 
Στο 3ο Χιλ υπήρχε σταθμός υδροδοσιας για τους δρομείς. Σε κάθε διασταύρωση κ στροφή υπήρχε σηματοβαμμένη η οδός από τα στελέχη του ΚΔΑΠ.
Επίσης υπήρχαν εθελόντριες κ εθελοντές που έδειχναν την σωστή κατεύθυνση .
Το Συνεργείο Οπισθοφυλακής αποκαθιστούσε την κυκλοφορία και συνέβαλε στην ό,ποια καθαριότητα της διαδρομής!! 
Μετά τους τερματισμούς έγιναν άμεσα οι βραβεύσεις σε όλα τα επίπεδα, των τριών πρώτων, ανδρών κ γυναικών, μικρών κοριτσιών κ αγοριών . 
Οι βραβεύσεις έγιναν σε πολύ ανθρώπινο, συγκινητικό κ οικογενειακό κλίμα, από τοπικούς παράγοντες, της δημοτικής αρχής, από μαμάδες , μπαμπάδες, παππούδες. ( Ιδιαίτερα θα τονίσω την βράβευση που έγινε από τον πάλαι ποτέ φωτογράφο του χωριού μας Χρήστο Ρουμελιώτη προς τον εγγονό του που τον είδε στην τρίτη θέση του βάθρου). 
Πέρα από τις συνήθεις βραβεύσεις, έγιναν βραβεύσεις στον πρώτο Κατουνιώτη δρομέα, τον Νίκο Μπερίκο κ στην πρώτη γυναίκα Κατουνιώτισσα, την Εβελίνα Κασούρα
Επίσης έγιναν βραβεύσεις βάρους δύο πιο μεγάλους δρομείς σε ηλικία που έλαβαν μέρος, ένας ήταν από τα Καλάβρυτα κ ο άλλος από την Αθήνα !!! 
Συγχαρητήρια σε όλους που στήριξαν κ διοργάνωσαν αυτές τις πολύ όμορφες εκδηλώσεις που έχει ανάγκη ο τόπος μας κ οι άνθρωποι του !!!
Ευχαριστίες στον γιατρό του κέντρου υγείας που ήταν παρών καθώς και για το ασθενοφόρο που ήταν stad bye για απρόσμενα!Αποτελέσματα Γυναικών 
1η : ΜΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 
2η : ΜΠΙΣΚΑ ΕΛΕΝΗ 
3η : ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ ΕΥΤΥΧΙΑ. 
Αποτελέσματα Ανδρών 1ος : ΜΑΚΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 
2ος : ΜΠΟΥΛΟΥΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
3ος : ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ . 
Χρόνους και τα όλα αποτελέσματα σε άλλο άρθρο μας 
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ






















































































































































































































google page rank