Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ

Η «παράνομη» (κατά τον δικηγόρο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας) πενταμελής επιτροπή επιτέλους συνεδρίασε… για να μας ενημερώσει η κ. Πανταζή ότι διαλύεται! Για ποιο λόγο; Επειδή «ανακάλυψαν» σήμερα, λίγο πριν τη συνεδρίαση της πενταμελούς, ότι «ο Δήμος έκανε σύσταση παράνομης επιτροπής» ως προς τα 2 μέλη της που εκπροσωπούν τους φιλόζωους.

Όλως τυχαίως, αυτό το «ανακάλυψαν» όταν επιτέλους έφτασε η ώρα να συζητηθούν τα ακόλουθα:
1. Συμβάσεις του Δήμου για στειρώσεις αδέσποτων.
Ενώ πέρυσι, μετά από διαγωνισμό για πρόγραμμα 5000 ευρώ, έγιναν 34 στειρώσεις και αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών με πλήρη και δωρεάν στήριξη από τους συγκεκριμένους κτηνιάτρους ανά πάσα ώρα και στιγμή, αποπαρασιτώσεις, μέχρι και τροφές, φέτος ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει την απευθείας ανάθεση σε κτηνίατρο του αντίστοιχου ποσού.
2. Τι συνέβη με το πρόγραμμα στειρώσεων του 2017, το οποίο ενώ μπήκε στον προϋπολογισμό, δεν υλοποιήθηκε ποτέ;
3. Γιατί για πολλοστή φορά αρνείται ο Δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του για την διαχείριση των αδέσποτων, σύμφωνα με τη νομοθεσία;
4. Έχει ο Δήμος τις επίσημες γνωματεύσεις, τα ιατρικά ιστορικά και τα αίτια θανάτου των τελευταίων περιστατικών (Bella, σκυλί από ποτάμι );
5. Τηρήθηκαν όλα τα νόμιμα για την ταφή τους; Γιατί αρνήθηκαν να μας πουν που βρίσκεται ο χώρος ταφής;
6. Μεταφέρθηκαν από τον Δήμο για τοξικολογικές εξετάσεις τα σκυλιά που πέθαναν από φόλα πριν την ταφή τους;
7. Τι προτίθεται να κάνει ο Δήμος για την ιατρική περίθαλψη του Blackie ο οποίος είναι παράλυτος εδώ και 10 μήνες και παρά τις εκκλήσεις μας δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα; Θα επιμείνουν ότι η μόνη λύση είναι η ευθανασία; Ας το πουν δημόσια!
8. Που βρίσκεται, αλήθεια, η αντιπολίτευση σε όλα αυτά; Γιατί δεν παίρνει θέση; Γιατί κρύβονται όλοι; Παρόλο που οι επικεφαλής όλων των συνδυασμών ενημερώθηκαν σήμερα τηλεφωνικά, δεν παρέστησαν στην σημερινή «συνεδρίαση» ούτε δια αντιπροσώπου.
Βάσει του νόμου σχετικά με τη σύσταση πενταμελούς επιτροπής ο Δήμος παρανομεί μέχρι και σήμερα με τη μη σύστασή της, κοστίζοντας στους δημότες αδέσποτα ζώα άρρωστα, πεινασμένα, αστείρωτα και νεκρά, μεγάλα ποσά για τη διαχείρισή τους χαμένα, προγράμματα που χάνονται. Παράλληλα σφετερίζεται την δουλειά των ελάχιστων εθελοντών (που θυσιάζουν προσωπικό χρόνο/κόπο/χρήματα) ενώ την ίδια στιγμή τους εξαπολύει επίθεση… επειδή ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος!
Έστω και κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες, εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τα δικαιώματα των ζώων και τουλάχιστον εμάς δεν θα μπορέσει να μας φιμώσει κανένας.

Αδέσποτα Χαμόγελα - Stray Smiles Vonitsa
google page rank