Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Η Βόνιτσα τίμησε τον Άγιο Παντελεήμονα (φωτο)

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα καθώς και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος στην πόλη της Βόνιτσας και στον ομώνυμο προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Βόνιτσας.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και το πρωί εορτής τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος υπό ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως.
Αμέσως μετά το τέλος του Εσπερινού ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ι.Εικόνας και των Ι.Λειψάνων στην κεντρική οδό της πόλεως και στην συνέχεια στο λιμάνι της Βόνιτσας και σε ειδική εξέδρα, τελέσθηκε Αρτοκλασία. Αμέσως μετά την Αρτοκλασία, ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς κήρυξε τον θείο λόγο προς τους συγκεντρωμένους πιστούς.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, επεσήμανε τα εξής:
«Ο Άγιος Παντελεήμων από της νέας του ηλικίας έβαλε στόχο στην ζωή του, αλάθητο και απαραβίαστο και ο στόχος του ήταν ο Χριστός. Εκείνος τον φώτισε, τον ενίσχυσε, τον στήριξε, τον αναμόρφωσε, τον ανακαίνισε, του έδωσε σωστή πορεία. Οι άλλοι νέοι γύρω του, που έβαλαν πρόχειρους και υλικούς στόχους, δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν και να ανεβούν. Με την βοήθεια του Χριστού ο Άγιος Παντελεήμων και επιστήμων έγινε και πληρώθηκε με αρετές, έγινε Άγιος. Εάν και εμείς στην ζωή μας βάλουμε στόχο τον Χριστό, οπωσδήποτε θα επιτύχουμε, κάθε δυσκολία θα την ξεπεράσουμε, αλλά και αγιασμένοι θα προχωρήσουμε στην πορεία της ζωής μας»…












www.agriniopress.gr
google page rank