Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Όλα δείχνουν Δημήτρη Βίτσα για Αναπληρωτή Δήμαρχο Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας

Πλησιάζουν οι μέρες της ορκωμοσίας και της ανάληψης καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας  που θα γίνει τις μέρες που ξεκινάει το Πανηγύρι στο Μοναστηράκι όπως  και την προηγούμενη εκλογή μια και έφερε γούρι κατα τον Δήμαρχο Γιώργο Αποστολάκη. 
Ο πρώτος σε ψήφους Κωνσταντίνος Τσακάλης στην πλειοψηφούσα παράταξη θα καλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο έτσι ώστε να ψηφιστούν το προεδρείο του Δ.Σ. που πληροφορίες λένε πως πρόεδρος θα είναι ο κ. Θεόδωρος Στούπας. Θα ψηφιστούν τα υπόλοιπα προεδρεία και στην συνέχεια θα οριστούν οι Αντιδήμαρχοι.   
Το πρώτο όνομα που ακούγεται σαν αναπληρωτής Δήμαρχος και Α αντιδήμαρχος είναι του Δημήτριου Βίτσα που εκλέχτηκε δεύτερος στην Πάλαιρο και μάλιστα αμφισβητήθηκε η υποψηφιότητα του από την αντιπολίτευση όπως εβγαλε ανακοίνωση, στο αν είχε δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές, το θέμα αυτό το ξεκαθάρισε τότε ο κ. Βίτσας αλλά και με ανακοίνωση συμπαράστασης του κ. Βασίλη Σώζου.  
Ο κ. Βίτσας εργάζεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο που είναι  ένα από τα τρία ανώτατα δικαστήρια της Ελλάδας (μαζί με τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας). Ταυτόχρονα έχει και διοικητικές αρμοδιότητες, πράγμα που το κάνει διφυές όργανο. Αποστολή του είναι ο έλεγχος των δαπανών του κράτους, τόσο του Δημοσίου, όσο και των ΟΤΑ
Αρμοδιότητά του επίσης είναι ο καταλογισμός των "δημοσίων υπολόγων" (έλεγχος και απόδοση ευθύνης σε διαχειριστές του
Δημοσίου), ενώ έχει δικαστικές αρμοδιότητες και σε ορισμένες μισθολογικές υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Ενώ τα άλλα ονόματα των Αντιδημάρχων που ακούγονται είναι ο Προδρομίτης Σωτήρης από την Ενότητα Μεδεώνος, ο Κώστας Τσακάλης από την Ενότητα Παλαίρου και ο Παντελής Αποστολάκης από την Ενότητα Ανακτορίου. 
Μένει ανοιχτό το θέμα της Προεδρίας του Κέντρου Μέριμνας που όλα δείχνουν θα είναι κάποιος ..................από Βόνιτσα ή ο δάσκαλος από την Πλαγιά. 
Φυσικά όλα αυτά εν αναμονή των αλλαγών που θα φέρει η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. στην Αυτοδιοίκηση. 



google page rank