Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Σπάρταθλον 27-28 / 9 / 2019 Αγώνας Υπεραπόστασης από την Αθήνα ως την Σπάρτη , μήκους 246 χιλιομέτρων Μεταξύ των Ελλήνων ο Κατουνιώτης Μαλτέζος Παναγιώτης

Μεταξύ των Ελλήνων , ένας είναι από την Αιτωλοακαρνανία μας !! Και συγχωριανός μας !! Κατουνιώτης !! 
Ο συγχωριανός μας Μαλτέζος Παναγιώτης , τρέχει σε έναν από τους 4-5 πιο δύσκολους και δημοφιλείς αγώνες υπεραπόστασης του κόσμου, το Σπάρταθλον. 
Τρέχει - όπως γνωρίζουμε οι περισσότεροι - πάντα με μπλούζα όπου αναγράφεται η επωνυμία του χωριού μας !!


Τρέχουν συνολικά 400 δρομείς από όλες τις χώρες του κόσμου μας! Μεταξύ αυτών των 400 δρομέων οι 60 είναι Έλληνες !! Θεωρούνται από τους καλύτερους δρομείς μας (και τυχερότερους, μιας και η επιλογή γίνεται – εκτός από κάποια δρομικά κριτήρια- και με κλήρωση διότι δηλώνουν συμμετοχή συνήθως 120 δρομείς Έλληνες και επιλέγονται 60 !).

Το Σπάρταθλον αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο, που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.
Ο απαιτητικός αυτός αγώνας ξεκίνησε πριν 30 χρόνια και ξεκινά κάθε χρόνο , στις 7 π.μ., συνήθως την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου, στους πρόποδες της Ακρόπολης (Ηρώδειο ).
Τερματίζεται στη Σπάρτη στις 19:00 του Σαββάτου, που είναι το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού, ώστε ο αγώνας να μη διαρκεί πάνω από 36 ώρες (μιάμιση ημέρα, όπως ο Φειδιππίδης).
Σημείο τερματισμού είναι το άγαλμα του Λεωνίδα στο κέντρο της πόλης.
Για την Ιστορία να αναφέρουμε – από όσα γνωρίζουμε - ότι από τον Νομό μας στο παρελθόν έχουν τρέξει αυτόν τον υπεραγώνα , οι δρομείς Καραχάλιας Δημήτριος (Ναύπακτος , 2009 κ 2011 ) , ο Τριαντάφυλλος Χρήστος (Αγρίνιο , 2011 ) και ο συνδημότης μας Πάτσης Ανδρέας από την Βόνιτσα ( 2010).
Ευχόμαστε – αν και μετράει πιο πολύ η προσπάθεια -
 Καλή Επιτυχία στον συγχωριανό αθλητή μας με έναν υγιή τερματισμό.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ 
google page rank