Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Επίδομα ενοικίου: Η ανανέωση του συμβολαίου κρύβει την πληρωμή

Η ανανέωση του ηλεκτρονικού συμβολαίου είναι απαραίτητη για να συνεχιστεί από την 1η Οκτωβρίου η καταβολή για το επίδομα ενοικίου.
Επίδομα ενοικίου: Ειδικότερα στις 30 Σεπτεμβρίου συμπληρώνεται το εξάμηνο ισχύος των αιτήσεων του επιδόματος που εγκρίθηκαν έως και 31 Μαρτίου 2019. Μέχρι τότε όσοι έχουν δεχθεί μήνυμα ότι δεν ανανεώνεται το επίδομα ενοικίου θα πρέπει να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υποβάλλουν νέα αίτηση μέχρι 30.9.2019 για να μην χάσουν ούτε ένα μήνα επιδότησης.
Οι αιτήσεις που έχουν γίνει από τον Μάρτιο μπορούν να ανανεωθούν αυτόματα για άλλους 6 μήνες εφόσον όμως πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος. Ήδη έχει ξεκινήσει ο επανέλεγχος των αιτήσεων και μάλιστα σε πολλούς δικαιούχους έχουν σταλεί μηνύματα για να ανανεώσουν τις αιτήσεις τους καθώς έληξε η ισχύς του ηλεκτρονικού συμβολαίου.
Κι αυτό γιατί για τις αιτήσεις εκείνες για τις οποίες διαπιστωθεί ότι δεν πληρούνται πλέον οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος (ενδεικτικά: λήξη περίοδος ισχύος του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου, αλλαγή σύνθεσης νοικοκυριού, αλλαγή των εισοδημάτων ή περιουσιακής κατάστασης του νοικοκυριού) οι αιτήσεις δεν θα ανανεωθούν.
Στους δικαιούχους έχει ήδη αποσταλεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι η χορήγηση του επιδόματος δεν θα ανανεωθεί αυτόματα. Εάν επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι νέα αίτηση από 1/9/2019 ως 30.9.2019.
Είναι απαραίτητο για να μην χάσουν κάποιο μήνα επιδότησης στο επίδομα ενοικίου, η νέα αίτηση πρέπει να υποβληθεί και να εγκριθεί έως 30/9/2019!
Για τους δικαιούχους που μέσω των αυτόματων διασταυρώσεων διαπιστωθεί ότι εξακολουθούν να πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος, η αίτηση θα ανανεωθεί αυτόματα για έξι ακόμα μήνες. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν σχετικά με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ανάκληση αίτησης σε περίπτωση λαθών
Όσοι εξ αυτών έχουν αλλαγές στη σύνθεση του νοικοκυριού τους σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, οι οποίες δεν προκύπτουν μέσα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και άρα δεν αποτυπώνονται στην αίτηση, μπορούν εντός του Σεπτεμβρίου να ανακαλέσουν την αίτηση και να υποβάλλουν νέα.
Η ανωτέρω διαδικασία θα ακολουθείται στο τέλος κάθε μήνα για τις αιτήσεις του Επιδόματος Στέγασης για τις οποίες λήγει το πρώτο εξάμηνο ισχύος. Οι πολίτες θα πρέπει να ελέγχουν τακτικά το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία, ώστε να ενημερώνονται εγκαίρως για την πορεία της αίτησης τους και τυχόν δικές τους ενέργειες σε περίπτωση μη αυτόματης ανανέωσης.
www.dikaiologitika.gr
google page rank