Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

«ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» Κυκλοφόρησε το καινούργιο λαογραφολογοτεχνικό βιβλίο του συγγραφέα τέως εκπαιδευτικού, Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΝΤΑΦΛΟΥ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ Το έργο περιλαμβάνει διηγήματα, μυθιστορήματα, τρυφερές και δραματικές μυθοπλαστικές ιστορίες που θα μπορούσαν να ήταν πραγματικές και που στην ουσία αποτελούν πραγματικά γεγονότα που επικαλύπτονται από τη σκιά του χρόνου. 
Γεγονότα που σημάδεψαν την ύπαρξη ενός ταλαιπωρημένου λαού του οποίου μπορεί η μοίρα να φέρθηκε άπονα αλλά η υπερηφάνεια του και ο ρομαντισμός αποτελούσαν στοιχεία που κοσμούσαν τις ψυχές... 
Ο Γρηγόρης Ντάφλος όταν 
ήταν διευθυντής
στο Δημοτικό 

σχολείο Κατούνας 
Γεγονότα δραματικά μέσ' απ' τα οποία ο ίδιος ο άνθρωπος έφτιαξε τη δική του μοίρα βάζοντας από μόνος του τη σφραγίδα της καταστροφής, αλλά και άλλα με τη σφραγίδα του έρωτα και της αγάπης, του πόνου και της μοναξιάς, του μόχθου και της κατάρας πολλές φορές. 
Τα διηγήματα είναι μεν αυτοτελή ως προς το περιεχόμενό τους αλλά έχουν τις ρίζες τους σε παράλογες και επικίνδυνες πολλές φορές δοξασίες, αντιλήψεις και προκαταλήψεις του λαού μας σχετικά με το Θεό, τη γυναίκα, την ψυχή και τη ζωή. 
Αναφέρονται με όση δυνατή λεπτομέρεια, στα πιστεύω, στα ήθη, στα έθιμα, στις παραδόσεις και τις κατεστημένες αρχές του, κατά την περίοδο του προηγούμενου αιώνα κατά τον οποίο η μακραίωνη Τουρκική κατοχή έχει αφήσει βαριά τη σφραγίδα της σκλαβιάς. 
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη θέση στην οποία οι τότε κοινωνίες μας είχαν τοποθετημένη τη Γυναίκα, καθώς και στις περίεργες ή μη αντιλήψεις που είχε ο λαός αυτός γύρω απ' αυτή. Γι' αυτούς τους λόγους και άλλους πολλούς ακόμη, ολόκληρο το πόνημα μου είναι αφιερωμένο στη γυναίκα.
 Όλα αυτά και άλλα πολλά θα έχει τη δυνατότητα να διαβάσει ο αναγνώστης σ' ένα τόμο 420 σελίδων και μέσα από μια ευχάριστη, γλαφυρή και ποιητική γλώσσα. 
Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΓΡΗΓ. ΝΤΑΦΛΟΣ ΤΗΛ .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 690 621 2020

google page rank