Ετικέτες

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020

Βαθύτατη θλίψη στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία: Απεβίωσε ο Βασίλης Αντωνόπουλος

Βαθύτατη θλίψη στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία καθώς απεβίωσε ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης και παιδίατρος στο επάγγελμα Βασίλης Αντωνόπουλος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.
Γεννήθηκε στη Μυρτιά Τριχωνίδας από αγρότες γονείς. Μέλος πολύτεκνης οικογένειας με μεγάλη παράδοση και προσφορά στα κοινά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Σπουδές
Έμαθε τα πρώτα γράμματα στη Μυρτιά και έζησε τα γυμνασιακά του χρόνια στο Θέρμο. Όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς του επιδόθηκε στις σπουδές και το 1978 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών.
Ως Αγροτικός γιατρός υπηρέτησε στη Μακρυνεία Μεσολογγίου. Την ειδικότητα του Παιδιάτρου έλαβε το 1985 από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και έκτοτε ασκεί την επιστήμη του στο Αγρίνιο προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αιτ/νίας.

Πολιτική δραστηριότητα
Η πολιτική του δράση αρχίζει από τα φοιτητικά του χρόνια. Το 1990 εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας Μυρτιάς για να επανεκλεγεί το 1994. Το 1996 εκλέγεται Πρόεδρος του Συμβουλίου Περιοχής της 8ης Εδαφικής Περιφέρειας. Διετέλεσε Πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου για 5 χρόνια, όπου εργάστηκε για την ανέγερση Νέου Νοσοκομείου, αλλά και για την αναβάθμιση του υπάρχοντος, αφού επί των ημερών του τέθηκαν σε λειτουργία νέες πτέρυγες, ανακαινίστηκαν οι παλιές και αναβαθμίστηκαν οι παρεχόμενες υπηρεσίες. Το 1998 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμου.
Το 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο νομό ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ, όπου συγκέντρωσε 18420 σταυρούς προτίμησης. Για πολλά χρόνια εργάστηκε για την ποδοσφαιρική ομάδα του Παναιτωλικού.
Την τετραετία 2010-2014 διατέλεσε Αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, ενώ τo 2019 ήταν υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το Κίνημα Αλλαγής.
Η κηδεία θα γίνει την Πέμπτη 25 Ιουνίου στις 11.00 στον Ι.Ν.Αγίας Τριάδας Αγρινίου. Η ταφή θα ακολουθήσει στη γενέτειρα του Βασίλη Αντωνόπουλου τη Μυρτιά.