Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Εκπέμπει SOS η Αλβανία… Αύξηση των κρουσμάτων, γεμίζουν τα νοσοκομεία

Κάθε μέρα και χειρότερη είναι πλέον η κατάσταση στην γειτονική Αλβανία όπου καταγράφεται συνεχής αύξηση των κρουσμάτων Covid-19. Αυτό είναι το ένα ανησυχητικό στοιχείο. Το δεύτερο είναι ότι αυξάνεται ο αριθμός όσων χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα και στα νοσοκομεία.
Ό​λα αυτά συμβαίνουν λίγες μέρες πριν το πλήρες άνοιγμα των ελληνοαλβανικών συνόρων, το οποίο είχε προγραμματιστεί από την Αθήνα για την 1η Ιουλίου και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί διαφοροποίηση της απόφασης.
Σήμερα το Υπουργείο Υγείας της Αλβανίας ανακοίνωσε 77 νέα κρούσματα στη χώρα αλλά και δύο θανάτους το τελευταίο 24ωρο.
«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε μεγάλη αύξηση στα θετικά κρούσματα. Έχουμε επίσης μεγάλο αριθμό περιπτώσεων για τις οποίες απαιτείται νοσοκομειακή περίθαλψη ή και εντατική περίθαλψη. Το Υπουργείο Υγείας απευθύνει έκκληση στους πολίτες, τις επιχειρήσεις, τα ιδρύματα να σέβονται και να τηρούν τα μέτρα και τα εγκεκριμένα πρωτόκολλα ασφαλείας καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος προστασίας», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας.
Από την έναρξη της πανδημίας στην Αλβανία έχουν καταγραφεί 2269 θετικά κρούσματα. Το διάστημα αυτό ωστόσο υπάρχουν 920 ενεργές περιπτώσεις της νόσου.
Τα περισσότερα εντοπίζονται στα Τίρανα, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται σποραδικά κρούσματα και στις νότιες περιοχές της χώρας.
Πηγή: epiruspost.gr
google page rank