Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ - Δημοτική παράταξη Ακτίου-Βόνιτσας Κύμα Αλλαγής


Από τα θέματα που συζητήθηκαν χθες κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στην Κατούνα, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά η ανεπάρκεια και η ανικανότητα του Δήμαρχου. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω:

1) Αποδείχτηκε η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής να λειτουργήσει την γεώτρηση για την οποία έχουν δαπανηθεί χιλιάδες ευρώ, ώστε να αρδεύονται τα χωράφια των δημοτών Μεδεώνος και αναγκάστηκε το Δημοτικό Συμβούλιο να παραχωρήσει την χρήση της σε ιδιωτικό Συνεταιρισμό προκειμένου να καταστεί το έργο λειτουργικό.

2) Αναφορικά με το κοιμητήριο Κατούνας, ενώ οι δημοτικοί μας σύμβουλοι κύριοι Καραμάνης και Σαλοδημήτρης έχουν θέσει το θέμα εδώ και 6 μήνες, δεν έχει γίνει απολύτως καμία ενέργεια από την Δημοτική Αρχή. Αλήθεια πότε περιμένει ο κύριος δήμαρχος να ενδιαφερθεί για το θέμα; Όταν θα επιδεινωθεί ο καιρός και θα έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στο κοιμητήριο;

3) Σφαγεία Κατουνας … Ένα θέμα που τάζεται κάθε φορά προεκλογικά από την δημοτική ομάδα Αποστολάκη … Ας ελπίσουμε ότι στις εκλογές του 2023 αν υπάρχει έστω και ένα ίχνος ευαισθησίας, να μην το υποσχεθείτε πάλι.

4) Δρόμος Κατούνα – Λουτράκι. Ακόμα οι δημότες περιμένουν την εγκατάσταση του εργολάβου, σε ένα που γίνεται στο στο πόδι - συνήθης τακτική του δήμαρχου - χωρίς απαλλοτριώσεις και το γνωστό ότι φταίει η περιφερειακή αρχή που δημοπράτησε το έργο …. Μόνο ο κύριος Αποστολάκης δεν φταίει, φταίνε όλοι οι υπόλοιποι.

5) Λογαριασμοί νερού Μεδεώνος. Εδώ επικρατεί η απόλυτη σύγχυση. Λογαριασμοί φουσκωμένοι, που έχουν να σταλούν από το 4ο τρίμηνο του 2018, καθώς το 2019 ήταν η χρονιά εκλογών.

6) Η δημοτική αρχή εξέφρασε επιφυλάξεις και δεν επιθυμούσε την αύξηση του ωραρίου των σχολικών καθαριστριών με ιδίους πόρους του Δήμου, με το πρόσχημα ότι θα πληρωθούν από τα ανταποδοτικά του Δήμου το υπέρογκο ποσό των 3,5€/ωρα συνολικά για 16 καθαρίστριες, ήτοι 3500€ το μήνα, μια άκρως απαραίτητη δαπάνη για τα παιδιά μας εν μέσω πανδημίας, λες και ήταν τεράστιο το ποσό. Ενώ την ιδία στιγμή η δημοτική αρχή κάνει απευθείας αναθέσεις πολλών χιλιάδων ευρώ σε ημέτερους.

Η δημοτική μας ομάδα στηρίζει τα θετικά, αναδεικνύει τα προβλήματα των δημοτών και στα κακώς κείμενα στέκεται απέναντι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στην δημοτική σύμβουλο και αντιδήμαρχο Μεδεώνος κυρία Καρέλου Αθηνά για την στάση της και την απόφαση της να αποχωρήσει από την δημοτική ομάδα του δήμαρχου, καθώς δεν δέχτηκε την εγκατάλειψη και την απαξίωση του χωριού της και με θάρρος κατήγγειλε την κατάσταση αυτή. Το παράδειγμα της πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, αν σέβονται τους δημότες που τους εξέλεξαν σε αυτή την θέση και όχι να παραμένουν κολλημένοι σε καρέκλες.

Η δημοτική μας ομάδα και εγώ προσωπικά απευθύνω κάλεσμα συστράτευσης προς όλες τις υγιείς σκεπτόμενες και με ανιδιοτέλεια δυνάμεις από όλο το δήμο, έστω και αν είχαν εκφραστεί παλαιοτέρα διαφορετικά για τους δικούς λόγους. Αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα των δημοτών και οι ξεπερασμένες νοοτροπίες.



Για την δημοτική παράταξη

Κύμα Αλλαγής


ΚΑΣΟΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

 

google page rank