Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Όχθια Παλαίρου- Θανάσης Κασόλας προς Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας: Όλα τα έργα σας αυτή την τύχη έχουν.

Σύμφωνα με το από 28-2-2019 προεκλογικό δελτίου τύπου του δήμαρχου κ. Αποστολάκη, είχε ήδη υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ αναδόχου και δήμου Ακτίου-Βόνιτσας για το έργο «Βελτίωση δημοτικής οδοποιίας και αντιμετώπιση κατολίσθησης πρανών στη θέση Όχθια -της Δ.Ε. Παλαίρου», ενώ το έργο ήταν ήδη εγκεκριμένο από τον Μάιο του 2018, με ποσό 700.000€. 
Θανασης Κασόλας 
Το συγκεκριμένο έργο αναφέρονταν στο δελτίο τύπου ως «η απαρχή των έργων του Δήμαρχου κ. Αποστολάκη».
Μας προετοιμάζει δηλαδή πως θα είναι ότι άλλο σχεδιαστεί προς υλοποίηση από τον κ. Δήμαρχο όπως τα πεζοδρόμια της Βόνιτσας, όπως η οδοποιία μέσα στον αναδασμο της Βόνιτσας μισοτελειωμένα, ιστορικο κέντρο Βόνιτσας, πλατεία, πρόχειρα όλα στο ποδι ,προβληματικά και μη λειτουργικά για τους δημότες.
Όλα τα έργα σας αυτή την τύχη έχουν.
Εμάς δεν μας εκπλήσσει τίποτα. Τα ξέρουμε χρόνια τα πεπραγμένα σας εδώ και χρονια τώρα σας μαθαίνουν και σε επίπεδο περιφέρειας….
Για ποιο λογο ακυρώσατε την υπαριθμον 14127/28-6-2013 προγραμματική σύμβαση (αντίγραφο της οπαίας φαίνεται παρακάτω) μεταξύ του δήμου Ακτιου Βόνιτσας και του Πανεπιστήμιου Πατρων που αποτελούνταν από 5 καθηγητές πανεπιστήμιου που αφορούσε «Έρευνα Κατολισθήσεων στα παράκτια πρανή του Οικισμού της ΠΑΛΑΙΡΟΥ για τον προσδιορισμό των αιτίων πρόκλησης τους και υπόδειξης λήψης των κατάλληλων μέτρων για την αντιμετώπιση τους? Μελέτη σοβαρή και επιστημονικώς αποδεκτή. Καθώς το έργο θα είχε ηδη ολοκληρωθεί και δε θα υπήρχαν αυτά τα προβλήματα.





Σχεδόν 2 χρόνια μετα το έργο παραμένει ημιτελές και άκρως επικίνδυνο για τους δημότες ενώ η αρχική μελέτη τροποποιήθηκε παρανόμως με απόφαση της οικονομικής επιτροπής 208/2019.

Καταφέρατε και εξαπατήσατε για άλλη μια φορα τους δημότες της Παλαίρου ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης με τις προεκλογικού τύπου συμβάσεις και φωτογραφίες.
Ερωτάται λοιπόν ο κ Βιτσας ως επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου αν πήγαινε η σύμβαση αυτή για έλεγχο θα την υπέγραφε ως νόμιμη? Και πως την ψηφίζει στην οικονομική επιτροπή ?
Πως ενώ ήταν αντιδήμαρχος Παλαίρου ο κ. Φραδέλος το έργο δεν ειχε τροποποιηθεί με ριζικές αλλαγές ? 
Και έτρεχε εντός συμβατικών προθεσμιών?
Ο 1 ος ΠΚΤΜΝΕ συμπεριλάμβανε ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ οι οποίες ενσωματώνονται στην Αρχική Σύμβαση με την απορρόφηση των απροβλέπτων, για εργασίες που προέκυψαν, καθώς η αρχική μελέτη του έργου συμπεριλάμβανε την κατασκευή φρεατοπασσάλων για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων δεν υλοποιήθηκε και τροποποιήθηκε παρανόμως εφόσον καθώς είχε ήδη δημοπρατηθεί το έργο με αποτέλεσμα την αλλαγή του φυσικού και οικονομικού αντικείμενου και δεν εφαρμόστηκε η αρχική λύση αντιστήριξης του πρανούς με καρφιά και gunite (λύση σοβαρή και στατικά αποδεκτή ) το οποίο εδράζονταν σε κεφαλόδεσμούς επι ων πασσάλων.

Πως αλλάζει η μελέτη και γίνεται άλλο έργο ? Και δεν εχει σταλεί για προσυμβατικο έλεγχο ξανα? Ενώ είναι ήδη δημοπρατημένο με σύμφωνη γνώμη του «μελετητή», που πληρώθηκε την μελέτη και την δέχτηκε την ριζική αλλαγή της.

Στην συνέχεια εγινε δεύτερη τροποποίηση τη θέσης εκτέλεσης του έργου με την υπαριθμον 213/2020 απόφαση της οικονομικής επιτροπής δήμου Ακτιου –Βόνιτσας προκειμένου να «πληρωθεί» το εργο στη θέση «ΡΕΜΠΕΛΕΙΚΑ» το οποίο ολοι γνωρίζουν πως κατασκευάστηκε….

Κύριε δήμαρχε σας επαρκούσαν τα λεφτά να γίνει το έργο στα οχθια και είμαστε σε αυτά τα χάλια και θέλατε να καλύψετε και άλλο τμήμα ? Από την άλλη πλευρά ζητάτε πρόσθετη χρηματοδότηση που όντως είναι αναγκαία για το έργο αυτό.

Μάλιστα είναι τόσο πολύ που θράσος σας που ενώ δώσατε παράταση 6 μηνών στον εργολάβο λες και δεν είναι επείγον η κατασκευή του έργου και από την άλλη πλευρά υποδεικνύεται τον τρόπο(αρθρο 32 παρ γ του Ν4412/16 λόγω κατεπείγοντος ) στην περιφερειακή αρχή και στον κ Περιφερειάρχη Δυτ Ελλάδας να αναθέσει το έργο.
Θεωρείται ότι ο κ Περιφερειάρχης και οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΔΕ δεν ξέρουν τι να κάνουν?
ΥΓ1: Ξεχάσατε να υποδείξετε και τον ανάδοχο κ Αποστολάκη ….

Για το «Κύμα Αλλαγής

Ο επικεφαλής 
ΚΑΣΟΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ


google page rank