Σήμερα επισκεφτήκαμε το πανέμορφο χωριό του Μοναστηρακίου Ξηρομέρου, πέραν την βόλτα που κάναμε στα διάφορα μέρη του χωριού και κάναμε διάφορα φωτορεπορταζ, μας φιλοξένησε ο φίλος Διονύσης Πετρόπουλος και δοκιμάσαμε κρεατόπιτα με τραχανά που έφτιαξε η μητέρα του, η κυρά Πηνελόπη Πετροπούλου-Κακούρη.
Η κυρά Πηνειό όπως την φωνάζουν στο χωριό μας έδωσε περιληπτικά την συνταγή της κρεατόπιτας με τραχανά που την έμαθε από την γιαγιά της και σας την παρουσιάζουμε:
Τα υλικά και η συνταγή
Ετοιμάζουμε το φύλο.
Κόβουμε ένα κιλό χοιρινό σε κομματάκια και το βράζουμε 45 λεπτά, όταν βράσει το βάζουμε σε ένα μπολ.
Στην συνέχεια το τοποθετούμε στην κατσαρόλα στην φωτιά και ρίχνουμε μια κουταλιά λίπος από το χοιρινό. Ρίχνουμε τον τραχανά και το καβουρδίζουμε 1-2 λεπτά μετα ρίχνουμε τον ζωμό μέσα και γίνεται χυλός. Μετα από τρία λεπτά το σβήνουμε.
Προετοιμάζουμε το ταψί αφού το αλείψουμε με λίπος , στην συνέχεια στρώνουμε 2 φύλα, ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και τα σκεπάζουμε με τα δυο φύλα.
Την βάζουμε στην φωτιά πάνω στην πυροστιά και όταν πάρει λίγο από κάτω την γυρίζουμε με τον παραδοσιακό τρόπο μέχρι να ψηθεί.
Καλή επιτυχία
Καλή απόλαυση
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ