Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Πελεκανάκης: Πώς κόλλησε κορωνοϊό ο Ολυμπιονίκης «θηρίο» που πέθανε

 


Συντετριμμένος είναι ο κόσμος της ελληνικής ιστιοπλοΐας από τον θάνατο του Ολυμπιονίκη Λεωνίδα Πελεκανάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών λόγω ύστερα από άνιση μάχη με τον κορωνοϊό τον οποίο πολέμησε γενναία επί περίπου δύο μήνες.
Ο τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συλλόγου Ολυμπιονικών, Τάσος Μπουντούρης, μίλησε στην εκπομπή «T LIVE», για τον τρόπο με τον οποίο κόλλησε τον ιό ο φίλος του και εμφανίστηκε έξαλλος με τους αρνητές του κορωνοϊού.
Όπως είπε, ο Λεωνίδας Πελεκανάκης κόλλησε τον ιό από την κόρη του.
«Η κόρη του πέρασε μια μικρή γρίπη και κόλλησε με δέκατα τον φίλο μας τον Λεωνίδα. Η κορούλα του δεν είχε γρίπη, είχε κορωνοϊό. Έτσι λοιπόν, αφού τον απείλησα και τον φόβισα, πήγε στο νοσοκομείο. Πράγματι, την επόμενη ημέρα πήγε.
Τον έβλαψε στους πνεύμονες, αλλά κέρδιζε σιγά σιγά τον κορωνοϊό. Ξαφνικά με μια ειδική μόλυνση από το νοσοκομείο, παρέλυσε και διασωληνώθηκε. Και έτσι πήγαμε προς το χειρότερο. Έδωσε μάχες για πάνω από έναν μήνα, όμως υπήρχε βλάβη στα νεφρά του» ανέφερε ο Τάσος Μπουντούρης και συνέχισε: «Πάμε προς καλά. Παλεύει. Την μια ημέρα παραπάνω την άλλη παρακάτω. Και μετά από τον ιό και τις λοιμώξεις, του ήρθε και μια γρίπη καινούρια, ανέβηκε ο πυρετός στα μέγιστα κι έτσι έφυγε το παλικάρι μας».

Το οργισμένο μήνυμα του Τάσου Μπουντούρη προς τους αρνητές
Ο Τάσος Μπουντούρης δεν παρέλειψε να στείλει κι ένα μήνυμα στους αρνητές του κοροναϊού:«Εγώ θα σας σοκάρω τώρα. Δεν θέλω να βάλει κανείς μάσκα. Να πηγαίνουν στις εκκλησίες 400 άτομα, στα ασανσέρ 50 άτομα. Δεν υπάρχει ο ιός. Αυτό πρέπει να πιστέψουμε; Εδώ έφυγε Ολυμπιονίκης από τον ιό. Να προσέξουν οι Έλληνες. Δεν καταλαβαίνει ο Έλληνας ότι ο ιός είναι δίπλα μας;
 Ότι μας φοβίζει, μας ταλαιπωρεί; 
Έφυγε Ολυμπιονίκης! 
58 χρονών θηρίο και τον έκανε ο ιός… να τον θάψουμε. 
Είναι φτωχότερος πλέον ο Ολυμπισμός» τόνισε.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία σημειώνει τα εξής:
«Το 2021 ξεκίνησε πολύ άσχημα για τη μεγάλη οικογένεια της ιστιοπλοΐας και ευρύτερα του ελληνικού αθλητισμού, διότι «έφυγε» ένα από τα καλύτερα παιδιά της που με τις επιδόσεις, το ήθος και την αξιοπρέπειά του τίμησε το άθλημα. Ο λόγος για τον Λεωνίδα Πελεκανάκη που στα 58 του χρόνια έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό. Ο Ολυμπιονίκης μας πάλεψε για δύο μήνες, όμως δεν τα κατάφερε και εδώ και λίγες ώρες δεν είναι κοντά μας. Όλοι, όμως, θα τον θυμόμαστε γιατί πάνω απ’ όλα ήταν άνθρωπος. Κύριος με κεφαλαία γράμματα.

Η διοίκηση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας θρηνεί την απώλειά του και εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στους οικείους του. Από τη πρώτη στιγμή, άλλωστε, οι πάντες ήταν στο πλευρό τους και η ΕΙΟ βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τη διοίκηση του νοσοκομείου που νοσηλευόταν ο Λεωνίδας. Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης γεννήθηκε στις 22 Nοεμβρίου 1962 και ξεκίνησε ιστιοπλοΐα από τα Οπτιμιστ στον ΙΟΠ. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε άλλες κλάσεις όπως στα ΦΙΝΝ, τα ΣΤΑΡ και τα ΣΟΛΙΝΓΚ, ενώ υπήρξε και από τους κορυφαίους αθλητές στην ανοικτή θάλασσα με διεθνείς διακρίσεις. Μέχρι πρόσφατα, άλλωστε, συμμετείχε κανονικά σε αγώνες.

Το 1984 έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες μαζί με τον Ηλία Χατζηπαυλή και κατέκτησαν την 6η θέση στην κατηγορία των ΣΤΑΡ. Ο Πελεκανάκης συμμετείχε σε δυο ακόμα Ολυμπιακούς Αγώνες στα ΣΤΑΡ. Το 2000 στο Σίδνεϊ με τον Δημήτρη Μπούκη και το 2004 στην Αθήνα με τον Γιώργο Κοντογούρη. 

Το 1993 στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής μαζί με τους φίλους του και Ολυμπιονίκες τον Τάσο Μπουντούρη και τον Δημήτρη Δεληγιάννη στα ΣΟΛΙΝΓΚ. Υπηρετούσε την πατρίδα ως αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού».

https://www.typosthes.gr/


google page rank