Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Γιατί έβαλαν νερό στο… γάλα τους…

Η άτακτη υποχώρηση της Κυβέρνησης στο θέμα του γάλακτος και της πώλησής του ως φρέσκου δεν υπαγορεύτηκε από τις αντιδράσεις των μόλις τριάμισι χιλιάδων αγελαδοτρόφων της χώρας....
Ούτε από τους βουλευτές που έβγαιναν στα τηλεοπτικά παράθυρα για να διαφημίσουν τη διαφωνία τους. Το ίδιο έχουν πράξει στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές και μετά είπαν δυνατά «ναι».
Η πρόταση στην οποία κατέληξαν οι διαβουλεύσεις για φρέσκο γάλα έξι ημερών, ήταν απαίτηση γαλακτοβιομηχανίας, λένε οι κακές γλώσσες και οι καλά πληροφορημένες πηγές. Κι όχι βέβαια Ηπειρωτικής.
Άλλωστε ούτε τυχαίο είναι, ούτε σύμπτωση, ότι κατατέθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο!
Οι έξι μέρες είναι αρκετές για να φτάσει στην αγορά φρέσκο γάλα από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία όμως δεν επαρκούν για να φτάσει από την Ολλανδία.
Τώρα τι θα πουν όλοι εκείνοι που επί μέρες διερύγνυαν τα ιμάτια τους ότι το φρέσκο γάλα έντεκα ημερών θα ήταν προς όφελος του καταναλωτή και για την οικονομία του ελληνικού νοικοκυριού γίνονταν οι ρυθμίσεις είναι ένα θέμα στο οποίο οφείλουν μια καλή απάντηση.



epiruspost
google page rank