Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Κατάρες και μοιρολόγια στην κηδεία του τρίχρονου αγοριού που πέθανε από καυτό νερό !!!

Με δάκρυα και μοιρολόγια, αλλά και κατάρες για εκείνους που το βασάνιζαν, οι γυναίκες του χωριού συνόδευαν στο νεκροταφείο στα Σκούρβουλα το άψυχο κορμάκι του περίπου 3 ετών αγοριού που μεταφέρθηκε νεκρό στο Κέντρο Υγείας Μοιρών στο Ηράκλειο Κρήτης, με εκτεταμένα εγκαύματα σε όλο του το σώμα από καυτό νερό.
Σε μια μικρή τελετή, σύσσωμη η μικρή κοινωνία του χωριού, έτρεξε να προσφέρει πρώτα από όλα συμπαράσταση και συμπόνια έστω και μετά θάνατον σε ένα παιδί που έζησε όσο έζησε δίχως αγάπη, φροντίδα και στοργή. Οι μεγάλες σε ηλικία γυναίκες έστησαν από νωρίς μοιρολόι και οι νεότερες έκλαιγαν κι αυτές πάνω στον τάφο του παιδιού. 

Η οικονομική συνδρομή των κατοίκων της περιοχής, γράφει το cretapost, δεν έλειψε ούτε από τα κεράσματα που προσφέρθηκαν για τη μνήμη του, ενώ επίσης αφιλοκερδώς από γραφείο τελετών της περιοχής μεταφέρθηκε η σορός του παιδιού στην τελευταία του κατοικία.
Στο μεταξύ, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, η 19χρονη μητέρα και ο πατριός του μικρού αγοριού.
Όπως προέκυψε από το πόρισμα του ιατροδικαστή, το αγοράκι κατέληξε εξαιτίας των εγκαυμάτων πρώτου βαθμού που του προκάλεσαν η μητέρα του και ο σύντροφός της.
Αμφότεροι επανέλαβαν και σήμερα όσα προανακριτικά είχαν καταθέσει, επιρρίπτοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλον και πέφτοντας σε αντιφάσεις ισχυριζόμενοι ότι έριξαν ζεστό νερό στο αγοράκι προκειμένου να ... ενεργηθεί.
Σε βάρος του ζευγαριού έχει ασκηθεί από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, σε βαθμό κακουργήματος.

iefimerida.
google page rank