Ετικέτες

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Δυο συλλήψεις για το εργατικό δυστύχημα στο Φράγμα των Αχυρών

Σε δυο συλλήψεις προχώρησε πριν από λίγο η αστυνομία, η οποία και από το μεσημέρι πραγματοποιεί τη σχετική προανάκριση για το τραγικό δυστύχημα στο έργο κατασκευής του φράγματος των Αχυρών. Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioreport.com οι συλληφθέντες είναι οι κατά το νόμο υπεύθυνοι του έργου, όπου και προφανώς κάτι δεν έγινε σωστά (κατά πάσα πιθανότητα με τα υποστυλώματα) για να φτάσουμε στο μοιραίο.
Πιο συγκεκριμένα συνελήφθη ο 38χρονος τεχνικός υπεύθυνος του έργου, μηχανικός στο επάγγελμα, καθώς και ο 43χρονος υπεργολάβος, απ” το Αγρίνιο, ο οποίος και είναι εκ των δυο τραυματιών και παραμένει στο νοσοκομείο, απ” όπου πρόκειται να εξέλθει σε λίγο.
Φυσικά, η πραγματογνωμοσύνη θα δείξει τι δεν πήγε καλά και οι αρμόδιες αρχές του κράτους είναι εκείνες που θα αποφανθούν για το αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες και σε ποιους πρέπει να αποδοθούν.
Εμείς λέμε το προφανές και μιλάμε για τις ευθύνες που εκ των πραγμάτων απορρέουν, όταν σε ένα έργο εκατομμυρίων, όπου η πολιτεία θα έπρεπε να εγγυάται την ασφάλεια των εργατών, καταλήγουμε να θρηνούμε έναν ακόμη νεκρό. Πρόσφατα είχαμε και το περιστατικό στη Γραμματικού, εκεί, όμως, οι συνθήκες ήταν εντελώς διαφορετικές: Ένα σπίτι χτισμένο πολλές δεκαετίες πριν, εργασίες χωρίς κανόνες ασφαλείας…
Εδώ, όμως, πρόκειται για ένα μεγάλο έργο του κράτους… Το οποίο, μάλιστα, σέρνεται χρόνια. Κι αυτό …για τον ταμιευτήρα μόνο, αφού δίκτυο για να φτάσει νερό στα χωράφια, απλώς δεν υπάρχει.
Τα ερωτήματα που μένει να απαντηθούν είναι πολλά. Και επειδή τα εργατικά ατυχήματα στην περιοχή μας είναι φαινόμενο συχνά επαναλαμβανόμενο, εφιστούμε στους ίδιους τους εργάτες, στους τεχνικούς ασφαλείας, στους εργολάβους και σε κάθε πολίτη που αναλαμβάνει κάποια εργασία υψηλού κινδύνου, ΠΡΟΣΟΧΗ.
agrinioreport