Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ελεύθερος ο «σατανιστής» Δημητροκάλλης

Eνα ακόμη μέλος της φρικτής συμμορίας των σατανιστών της Παλλήνης, ο 40χρονος σήμερα Μάνος Δημητροκάλλης, βρίσκεται εκτός φυλακής. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο Δημητροκάλλης αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση των ευνοϊκών όρων του νόμου αφού είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής του. Σημειώνεται ότι στις 23 Νοεμβρίου 2001 αποφυλακίστηκε η Δήμητρα Μαργέτη, ενώ πρόσφατα αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε και ο αρχισατανιστής Ασημάκης Κατσούλας, ο οποίος κρατείται στις αγροτικές φυλακές Αγιάς Χανίων.
Η δράση της φρικτής συμμορίας, αποκαλύφθηκε πριν από περίπου 21 χρόνια, τα Χριστούγεννα του 1993. Η ιστορία και η δράση τους σόκαρε το Πανελλήνιο, αφού εκείνη την περίοδο ήταν πολλοί εκείνοι που έμαθαν για τους σατανιστές, τις τελετές μύησης και τα φονικά.
Δύο πολύ νέα αγόρια τότε από την Παλλήνη, ο «αρχηγός» της τριάδας, Ασημάκης Κατσούλας, ένας φίλος του, ο Μάνος Δημητροκάλλης και η φίλη του, Δήμητρα Μαργέτη ασχολήθηκαν με το σατανισμό. Οι δύο παιδικοί φίλοι άρχισαν να κάνουν τελετές μαύρης μαγείας στην Παλλήνη και στο Κορωπί προσπαθώντας παράλληλα να μυήσουν και άλλους συνομήλικούς τους. Οι δυο τους ήταν τότε 21 και 19 ετών αντίστοιχα και η αστυνομία συνέλαβε μαζί τους και τη Δήμητρα Μαργέτη, 18 ετών τότε, η οποία κατηγορήθηκε για συνέργεια στις πράξεις τους.

Τα εγκλήματα
Ο τελετάρχης της τριάδας, όπως τον έχουν αποκαλέσει και ο Μάνος Δημητροκάλλης διέπραξαν το πρώτο τους έγκλημα στις 27 Αυγούστου 1992. Με το πρόσχημα της λευκής μαγείας οδήγησαν την 14χρονη Θεοδώρα Συροπούλου στη θέση Σέσι στο Κορωπί. Οι λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν ήταν συγκλονιστικές και η άτυχη γυναίκα μαρτύρησε μέχρι να αφήσει την τελευταία της πνοή στα χέρια των σατανιστών.
Το δεύτερο θύμα τους ήταν η 28χρονη Γαρυφαλλιά Γιούργα. Ήταν Μεγάλη Τετάρτη, 14 Απριλίου 1993, όταν εντόπισαν τυχαία τη μητέρα δύο παιδιών και καμαριέρα ξενοδοχείου. Τη συνάντησαν όταν εκείνη επέστρεφε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά και υποδυόμενοι τους αστυνομικούς, την επιβίβασαν στο αυτοκίνητο του Κατσούλα και την οδήγησαν σε ερημικό σημείο στο Κορωπί. Η 28χρονη, είχε δυστυχώς την ίδια πορεία με το πρώτο θύμα.

Το προφίλ
Ο Ασημάκης Κατσούλας γεννήθηκε το Μάιο του 1972 και διέμενε μέχρι τη σύλληψή του στην Κάντζα. Δημοσιεύματα της εποχής ανέφεραν βάσει των όσων τους έλεγαν εμπειρογνώμονες, ότι αφού είχε συμπληρώσει τα 17 του, είχε ανεπτυγμένες νοητικές ικανότητες, επιβλητική εμφάνιση και διακατεχόταν από ανησυχία πνεύματος.
Μετά το 1990, άρχισε να χάνει την επαφή του με την οικογένειά του, η οποία δεν γνώριζε τίποτα για τις πράξεις του μέχρι τη σύλληψή του, το 1993. Θεωρείται ο «εγκέφαλος» της τριάδας των σατανιστών, με τους συγκατηγορούμενούς του να τον σκιαγραφούν σαν μια αυταρχική προσωpικότητα που μπορούσε να παίρνει αυτό που θέλει και να ελέγχει τη βούλησή τους.
Ο Μάνος Δημητροκάλλης, έλεγαν πολλοί, είχε το προφίλ του ιδανικού εφήβου. Οι συμμαθητές του τον χαρακτήριζαν ως ένα παιδί χαμηλών τόνων. Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και έμενε στην Παλλήνη.
Η κοπέλα της «τριάδας» διέμενε στην Παλλήνη. Είχε γεννηθεί το 1977 και, όπως είχε γίνει γνωστό, γνωριζόταν από πολύ μικρή ηλικία με τον Κατσούλα.
Στα δικαστήρια που ακολούθησαν ο Μάνος Δημητροκάλλης υποστήριξε ότι υπήρξε θύμα του Κατσούλα, ο οποίος τον πίεσε ψυχολογικά. Ομολόγησε την ενοχή του για το πρώτο έγκλημα, αυτό της 14χρονης Θ. Συροπούλου και μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του.
Στο Μάνο Δημητροκάλλη είχε επιβληθεί συνολική ποινή δύο φορές ισόβιας κάθειρξης και πρόσκαιρης κάθειρξης 9 ετών και 10 μηνών για την κατά συναυτουργία τέλεση δύο ανθρωποκτονιών, καθώς επίσης για αντιποίηση δημόσιας εξουσίας, παράνομη κατακράτηση, αρπαγή ανηλίκου, καθύβριση του θρησκεύματος και σύσταση προς διάπραξη κακουργημάτων. Επιπρόσθετα, ο Ασημάκης Κατσούλας για βιασμό, ενώ ο συναυτουργός του Δημητροκάλλης για απλή συνέργεια.


patrastimes

google page rank