Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Μίνι εξέγερση στις φυλακές - Διαμαρτυρία για το θάνατο του Αλβανού ισοβίτη

Την εξέγερση των κρατουμένων στις φυλακές της χώρας προκάλεσε ο περίεργος και ξαφνικός θάνατος του ισοβίτη Ιλία Καρέλι. Αυτή τη στιγμή επικρατεί ένταση στις φυλακές Μαλανδρίνου, Τρικάλων, Πάτρας και Δομοκού, με τους αλλοδαπούς κρατουμένους να διαμαρτύρονται για το θάνατο του Καρέλι. Στην ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμός, καθώς πολλά από αυτά τα σωφρονιστικά καταστήματα υπολειτουργούν και το ενδεχόμενο μιας εξέγερσης με θύματα δεν είναι απίθανο. Προς το παρόν η κατάσταση είναι ελεγχόμενη κι έχουν ενημερωθεί οι κατά τόπους εισαγγελικές αρχές.

Ο Ιλία Καρέλη βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του, στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών, όπου μεταφέρθηκε αφού δολοφόνησε αυτοσχέδιο μαχαίρι τον 46χρονο υπαρχιφύλακα, Γιώργο Τσιρώνη στιςφυλακές Μαλανδρίνου. Αν και αστυνομικοί συντάκτες μέσω διαρροών σπεύδουν να διαψεύσουν το ενδεχόμενο δολοφονίας, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι τίποτα δεν αποκλείεται, εντάσσοντας και τα δυο περιστατικά σε ευρύτερο πόλεμο κυκλωμάτων εντός και εκτός φυλακών. Η υπόθεση του θανάτου του Καρέλι προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Πόσο μάλλον αν σκεφτεί κανείς ότι πάνω στο σώμα του βρέθηκαν μώλωπες. Όμως, φαίνεται πως είναι μια από τις υποθέσεις που δεν θα   διαλευκανθεί ποτέ καθώς και τα κυκλώματα των φυλακών είναι πανίσχυρα και κανείς δεν θέλει να θέσει τον δάκτυλο επί των τύπων των ήλων.
Γεμάτος μώλωπες ο Καρέλι 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά την παραλαβή του ισοβίτη στο Κατάστημα Κράτησης της Νιγρίτας -και όπως γράφει στην την αναφορά του ο Διευθυντής του Καταστήματος-, ο κρατούμενος έφερε μώλωπες για τους οποίους ο ίδιος (ο κρατούμενος) δεν προσδιόρισε την αιτία τους, αλλά και δεν υπέβαλε αίτημα ιατρικής του εξέτασης.
Πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση
Ταυτόχρονα, με την πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, διενεργείται και προανάκριση από την Αστυνομία στην οποία παραδόθηκε και το υλικό της κάμερας, που είχε τοποθετηθεί μέσα στον χώρο κράτησής του, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τη διαπίστωση των αιτίων θανάτου του βαρυποινίτη.
agriniopress
sofokleousin
google page rank