Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ΚΑΤΟΥΝΑ: Με πολύ κόσμο και γέλιο παρουσιάσθηκε στην Πλατεία η κωμωδία «Ο Κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου και ώρα 21:15 στην πλατεία παρουσιάσθηκε η πιο ξεκαρδιστική κωμωδία εποχής «Ο Κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου.
Ο Βαγγέλης Κουτιβής του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας "Φίλιππος ο Ακαρνάν" καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κόσμο για την συμμετοχή του στην τελευταία πολιτιστική εκδήλωση του Καλοκαιριού, αλλά και ευχαρίστησε το θίασο της  Έλλης Βοζικιάδου που ήρθαν στην Κατούνα να παίξουν την παράσταση.  Επίσης αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που έγιναν στην Κατούνα φέτος το Καλοκαίρι από το Κέντρο Μέριμνας και το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας στην πλατεία. Στην συνέχεια ο υπεύθυνος του θιάσου κ. Γεώργιος Γεωργιάδης  μίλησε για το έργο.
Το έργο αυτό θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας θεατρικής δραματουργίας και αναδεικνύει ποικίλους διαφορετικούς χαρακτήρες που εκφράζουν διαφορετικές αντιλήψεις ζωής: από την αγάπη ως την ιδιοτέλεια κι από την αφέλεια ως την υποκρισία. 
Η κωμωδία αυτή του Μολιέρου φέρνει στην υπερβολή όλα τα στοιχεία της φάρσας: τη γυναικεία πανουργία της Μπελίνας, τη σπιρτάδα και την πονηριά της υπηρέτριας Τουανέττας, την καρικατούρα των Διαφουαρούς, του Πυργκόν και του Φλεράν, τη δολιότητα του Μπονφουά, καθώς και την αφέλεια και μανιακή εμμονή του Αργκάν. Είναι δοσμένο σε κλασσική γραμμή με εύληπτη αλλά και περίτεχνη γραφή και βοηθά τους νέους να προσεγγίσουν με τον καλύτερο τρόπο ένα από τα σημαντικότερα δείγματα της εποχής του Barock και της Comedia de l’ Arte.
Γεμάτη η πλατεία από κόσμο παρακολούθησε και γέλασε αρκετά με την θεατρική παράσταση ανάμεσα τους ήταν: ο αρχιμανδρίτης Πάτερ Νεκτάριος Τριάντης, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Στούπας Θεόδωρος, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Καρέλου Βέμη Αθηνά και ο Δημοτικός Σύμβουλος Προδρομίτης Σωτήρης. 

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:















































google page rank