Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Ο Θ. Κουτσουπιάς για το νέο έτος


Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα για την υποδοχή του 2016, με αποδέκτες τον αγροτικό κόσμο…και όχι μόνο: Συνάδελφοι αγρότες, …ετοιμαζόμαστε σε λίγο να αποχαιρετήσουμε μια δύσκολη χρονιά και να υποδεχθούμε μια ακόμη δυσκολότερη.   
Και είναι ίσως η πρώτη φορά που παραμονές πρωτοχρονιάς ο αγροτικός κόσμος δεν διακατέχεται από αισιόδοξα αισθήματα. Αντιθέτως κυριαρχεί η αγανάκτηση για όλα όσα συνέβησαν κατά τη χρονιά που σε λίγο θα αποχαιρετήσουμε, αλλά και η αγωνία για το τι θα μας φέρει η ανατολή του νέου έτους, με το φορολογικό να πλανάται σαν εφιάλτης και να σκιάζει κάθε ελπίδα παραγωγικής ανασυγκρότησης. 

Πόσο μάλλον όταν η συζήτηση για τα περιβόητα «ισοδύναμα» που οι κυβερνόντες ρητά υποσχέθηκαν το προηγούμενο διάστημα και κυρίως κατά την προεκλογική περίοδο, έχει ήδη καταστεί απαγορευμένη! 
Καθιστώντας ταυτόχρονα τον ίδιο τον πρωτογενή τομέα καταδικασμένο… Εναπόκειται, όμως, στη δική μας προσπάθεια το να μεταφέρουμε στον καινούριο χρόνο, ως πρακτικό αποτέλεσμα πια, την αισιοδοξία που δικαιούμαστε, όλοι μαζί ως κλάδος και ο καθ’ ένας ξεχωριστά ως παραγωγός. Έχουμε πλέον πλήρως κατανοήσει ότι μπορούμε να στηριχθούμε μόνο στις δικές μας δυνάμεις. Και οφείλουμε να εντείνουμε την προσπάθεια, αγωνιζόμενοι για ένα καλύτερο αύριο για τις οικογένειες και για τον τόπο μας. Να εργαστούμε με μέθοδο, να σκεφτούμε με ρεαλισμό, να δημιουργήσουμε ένα νέο «αγροτικό πολιτισμό», στο επίκεντρο του οποίου θα είναι η ίδια η παραγωγή και όσοι την υπηρετούν. 
Ως Ένωση Αγρινίου, με συνέργειες και με ειλικρινή διάθεση ανάληψης πρωτοβουλιών ουσιαστικής συμβολής στην ανάκαμψη της αγροτικής οικονομίας, θα συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση να προσφέρουμε τις υπηρεσίες που έχουμε αναπτύξει, την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας, ευελπιστώντας στη διαμόρφωση συνθηκών που θα μας επιτρέψουν κατά τον απολογισμό της νέας χρονιάς, να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι. 
Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι από βάθους καρδιάς η υποδοχή του νέου έτους να σημάνει την αληθινή αναγέννηση για όλους μας. Υγεία, οικογενειακή ευτυχία και κοινωνική πρόοδο. 
Με εκτίμηση ο πρόεδρος του Α.Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Θωμάς Κουτσουπιάς

www.e-ea.gr
google page rank