Ετικέτες

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΠΗ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ. ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΙΝΤΕΟ (ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ)

Το πανέμορφο χωριό του Μοναστηρακίου στους πρόποδες των Ακαρνανικών βουνών με τις υπέροχες φυσικές καλλονές του και τα βαθύσκιωτα αιωνόβια πλατάνια που έχουν φυτρώσει στις όχθες του ποταμού Κεφαλόβρυσου - το ποτάμι που πηγάζει στο κέντρο του χωριού - περιβάλλεται και από τρεις ιαματικές πηγές. 
Αυτές είναι η πηγή της Χελώνας, της Νεράιδας και οι φυσικά η ονομαστή πηγή της "ΚΟΡΠΗΣ", η οποία φημίζεται εδώ και πάνω από εκατό χρόνια για την μοναδική αγνότητα και ποιότητα των νερών του καθώς διαθέτει ιαματικές και θεραπευτικές ιδιότητες .
Η ονομασία «Κορπή» δόθηκε γιατί έτσι καλείται και ο οικισμός στην περιοχή αυτή, χώρος δηλαδή όπου πηγάζει το άφθονο και δροσερό νερό της. 
Ο οικισμός της Κορπής απέχει περίπου 3 χιλιόμετρα από το χωριό του Μοναστηρακίου ενώ για να φθάσεις με τα πόδια από το κέντρο του χωριού χρειάζεσαι μισή ώρα και παραπάνω. Το νερό της Κορπής άρχισε να αξιοποιείται ως πόσιμο από το 1854. Μέχρι τότε χρησίμευε μόνο για την άρδευση. Το έτος εκείνο κατασκευάστηκε το πρώτο υδραγωγείο για την ύδρευση της Βόνιτσας και το νερό της Κορπής υπήρξε για όλους τους κατοίκους της το φάρμακο της ζωής, διότι μαστίζονταν από τους ελώδεις πυρετούς.
Στο χώρο της πηγής κατασκευάστηκαν τότε από τους ιδιοκτήτες των γύρω αγρών πετρόκτιστα και κεραμοσκεπή δωμάτια για να μένουν όσοι παραθεριστές πήγαιναν για υδροθεραπεία.
 ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ
ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΛΙΑΠΗ 
google page rank