Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Γ. Παπαναστασίου: Δεν θα ανοίξω διάλογο με τον κ. Καζαντζή- Με τις απαντήσεις του ο καθένας έδειξε το ποιόν του(VIDEO)

O δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου παρουσίασε το νέο σχήμα των οκτώ αντιδημάρχων σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί στο δημαρχιακό μέγαρο. Στα πρόσωπα η αλλαγή είναι  μία και μοναδική , δηλαδή του Ν. Καζαντζή που αποχώρησε, ενώ το νέο πρόσωπο είναι η κυρία Όλγα Πιστιώλη - Σαλακίδου, ενώ νέος αναπληρωτής Δήμαρχος είναι ο αντιδήμαρχος κ.Νίκος Γκρίζης, ο οποίος ταυτόχρονα πήρε και κάποιες νέες αρμοδιότητες ενώ άφησε κάποιες άλλες.
Ο κ.Παπαναστασίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι με χαρά κάνει την παρουσίαση, και με μεγαλύτερη ακόμη δύναμη ο ίδιος και οι συνεργάτες του που έχουν την απόλυτη εμπιστοσύνη του, θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του Δήμου.
Επίσης ο κ. Παπαναστασίου έκανε λόγο για κινήσεις επιβεβλημένες για τη ορθότερη λειτουργία της δημοτικής αρχής, ενώ χαρακτήρισε τις αλλαγές που έγιναν επανεκκίνηση για τη δημοτική αρχή.
Ο δήμαρχος έχει την ευθύνη όταν αισθάνεται πως υπάρχουν δυσλειτουργίες να τις διορθώνει. Αυτός ο λόγος επέβαλλε τις αλλαγές. Οι κινήσεις είναι για την ορθότερη και συνετότερη λειτουργία της δημοτικής Αρχής.
«Η εκχώρηση αρμοδιότητας είναι και εκχώρηση υπογραφής. Θα πρέπει να υπάρχει αγαστή συνεργασία με τον δήμαρχο και τους υπόλοιπους αντιδημάρχους. Πρέπει η εικόνα να διέπεται από ήθος, δεν θα δεχτώ κρούσματα οποιασδήποτε αλαζονείας» ανέφερε με ιδιαίτερη βαρύτητα ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου κληθείς να απαντήσει για την αλλαγή αντιδημάρχου (Νίκου Καζαντζή) στην οποία προέβη,ανέφερε ότι:
«Δεν θα ανοίξω διάλογο με τον κ. Καζαντζή. Οι δηλώσεις του και μόνες τους δείχνουν ότι είχα απόλυτο δίκιο που προχώρησα σε αυτή την κίνηση. Είμαστε παράταξή που πολλαπλασιάζει και δεν διαιρεί. «Υπάρχει ενιαία γραμμή και όχι προσωπικές πολιτικές. Είμαστε ξεκάθαροι . Δεν πρόκειται να διαπραγματευθώ τίποτα. Ο δήμαρχος αυτός ούτε εκβιάζεται ούτε χειραγωγείται από κανέναν. Και αυτή τη δύναμη μου την έδωσε ο κόσμος, το μεγάλο ποσοστό του αγρινιώτικου λαού που μας ψήφισε».» Δεν μπορεί όποιος αντικαθίσταται να κρίνει με μη πολιτικούς όρους το αυτονόητο δικαίωμά του δημάρχου να προβαίνει σε αλλαγές»
Ο δήμαρχος Αγρινίου τόνισε το μεγάλο έργο που γίνεται στον Δήμο Αγρινίου όπου η παρουσίαση του έργου θα γίνει αναλυτικά τον Σεπτέμβριο που συμπληρώνονται δύο χρόνια θητείας.
Ο κ.Παπαναστασίου έδωσε μεγάλη σημασία ότι ο Δήμος Αγρινίου έχει το καλύτερο ταμείο, είναι στην καλύτερη οικονομική κατάσταση τα τελευταία χρόνια και μάλιστα αυτά τα λέμε με νούμερα και θα τα δείτε και στους ισολογισμούς.
Σε ερώτηση για το αν έκανε λάθη ο δήμαρχος Αγρινίου απάντησε: «Δεν είμαι ο φωτεινός παντογνώστης. Πασχίζω από το πρωί μέχρι το βράδυ με τους συνεργάτες μου να κάνουμε κάτι καλύτερο σε αυτό το οικοδόμημα που λέγεται δήμος Αγρινίου. Σαφώς και κάνουμε λάθη. Δεν διεκδικώ το αλάθητο. Κάθε μέρα ανακαλύπτω πράγματα που δεν γνωρίζω και προσπαθώ να μαθαίνω και να γίνομαι καλύτερος».
Περισσότερα και αναλυτικά στις τοποθετήσεις του Δημάρχου στο βίντεο που ακολουθεί.
           

Οι αντιδήμαρχοι και τα νέα αξιώματα αυτών έχουν ως εξής:
Γκρίζης Νικόλαος του Κωνσταντίνου
Α) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών, καθώς και σε θέματα Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Β) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων των Τμημάτων Προγραμματισμού & Ανάπτυξης καθώς και Αποτελεσματικότητας, Ποιότητας και Οργάνωσης της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής.
Γ) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.
Δ)Τις αρμοδιότητες σε θέματα Αθλητισμού της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Γκούντας Χρήστος του Παναγιώτη
Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.
Καλαντζής Κωνσταντίνος του Μιχαήλ
Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας
Μελιάδης Γεώργιος του Χριστοφόρου
Α)Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής και του Τμήματος Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης.
Β) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης , του Τμήματος Βιβλιοθηκών και Αρχείων της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και τα θέματα Νέας Γενιάς .
Παπαγεωργίου Μαρία, συζ. Ιωάννη
Το σύνολο των αρμοδιοτήτων σε θέματα Πολιτισμού της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Καλαμπαλίκης Ανδρέας του Σωτηρίου
Α)Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης,
Β) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Αυτεπιστασίας και Συντηρήσεων Έργων και Εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
Γ) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Συντήρησης Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.
Δ) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
Γρίβας Ευθύμιος του Σπυρίδωνα
Α)Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Εγκαταστάσεων καθώς και του Τμήματος Υδραυλικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
Β) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Κοιμητηρίων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου
Πιστιώλη -Σαλακίδου Όλγα συζ. Νικολάου
Α) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης ΚΕΠ
Β) Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Τουρισμού της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης.
Οι Αντιδήμαρχοι Μελιάδης Γεώργιος του Χριστοφόρου και Πιστιώλη – Σαλακίδου Όλγα συζ. Νικολάου δεν δικαιούνται αντιμισθίας.
Αν ο Αντιδήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τις αρμοδιότητές του ασκεί ο ίδιος ο Δήμαρχος (παρ. 7 του άρθρου 59 του ν. 3852/2010).
Για λόγους ενιαίας άσκησης της Δημοτικής Πολιτικής οι Αντιδήμαρχοι για όλα τα θέματα της αρμοδιότητάς τους θα συνεργάζονται με το Δήμαρχο, που έχει τη γενική εποπτεία των δραστηριοτήτων της Δημοτικής αρχής.
Οι Αντιδήμαρχοι έχουν τη διοικητική ευθύνη των υπηρεσιών της αρμοδιότητάς τους.
Σε περίπτωση απουσίας του Δημάρχου η αναπλήρωσή του θα γίνεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 89 του ν.3463/2006, ως εξής:
Ορίζεται αναπληρωτής Δημάρχου ο Αντιδήμαρχος Γκρίζης Νικόλαος του Κωνσταντίνου, και σε περίπτωση απουσίας του η αναπλήρωση θα γίνεται με την αναγραφόμενη σειρά στην παρούσα απόφαση.
Υπεύθυνη για την τέλεση πολιτικών γάμων ορίζεται η Αντιδήμαρχος Παπαγεωργίου Μαρία σύζ. Ιωάννη και σε περίπτωση απουσίας, η αναπλήρωση θα γίνεται με την αναγραφόμενη σειρά στην παρούσα απόφαση.
Η παρούσα απόφαση τίθεται σε εφαρμογή από της δημοσίευσή της μία φορά σε μία (1) τουλάχιστον ημερήσια ή εβδομαδιαία εφημερίδα της πρωτεύουσας του Νομού, σύμφωνα με τη παρ. 6 του άρθρου 59 του ν. 3852/2010 και αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Η παραπάνω απόφαση να κοινοποιηθεί:
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίου, Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας, Δ/νση Διοίκησης, Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Ν.Π.
στους οριζόμενους Αντιδημάρχους
στις Διευθύνσεις, τα Τμήματα και τις αποκεντρωμένες Υπηρεσίες του Δήμου τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Αγρινίου
aerasnews
google page rank