Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Έφτασε τα 60 μέλη η ελληνική αποστολή: ' ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ Ο ΜΠΑΚΟΧΡΗΣΤΟΣ

Όταν πριν περίπου πέντε εβδομάδες είχαν ανακοινωθεί τα μέλη της Ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, στην σχετική λίστα περιλαμβάνονταν 54 άτομα. Μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας, κερδίσαμε άλλες πέντε θέσεις. Όμως στην αποστολή δεν θα μετέχουν μόνο 59.
Ο αριθμός ήδη έχει φτάσει τους 60 και αν κρίνουμε από τα όσα συνέβησαν τις παραμονές των Παραολυμπιακών Αγώνων, με τις προσθήκες που υπήρξαν ακόμα και την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, κανένας δεν θα πρέπει να θεωρεί σίγουρο ότι έχει κλειδώσει το νούμερο.
Το σημαντικό είναι ότι πέρα από τα ονόματα που ήδη έχουν ανακοινωθεί από την Παραολυμπιακή Επιτροπή, τις τελευταίες ημέρες έχει προστεθεί και αυτό του τον Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδη. Πρόκειται για αρκετά έμπειρο αθλητή, με παρουσία ακόμα στις διοργανώσεις της Αθήνας, του Πεκίνου και του Λονδίνου.
Ο Μωυσιάδης αγωνίζεται στην άρση βαρών σε πάγκο, στην κατηγορία των 80 κιλών. Δεν έχει κερδίσει ποτέ μετάλλιο, αλλά έφτασε μια ανάσα το 2004 που ήταν 4ος ενώ στις επόμενες δύο διοργανώσεις έμεινε στην 5η θέση. Όπως ανακοινώθηκε, καταλαμβάνει ως πρώτος επιλαχών την θέση του Τούρκου Ιζετίν Κανάτ τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού δύο ετών για χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Με την προσθήκη του, η Εθνική ομάδα άρσης βαρών σε πάγκο θα παρουσιαστεί σε πλήρη σύνθεση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, αφού εκτός του Μωϋσιάδη, στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή Δημήτρη Ιωαννίδη θα βρίσκονται και οι Παύλος Μάμαλος, Δημήτρης Μπακοχρήστος, Πασχάλης Κουλούμογλου, Νίκος Γκουντάνης και Κώστας Δήμου.
Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι σε σχέση με την αποστολή που είχε ανακοινωθεί τον Ιούλιο, έχει ειδοποιηθεί πως θα μπει στο αεροπλάνο για το Ρίο και ο άλτης του μήκους Κωνσταντίνος Βέλτσης. Και αυτός καλείται να καλύψει κενό που έχει δημιουργηθεί από υπόθεση ντόπινγκ, με την διαφορά ότι αυτήν την φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μέλος της ελληνικής ομάδας που αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα ταξιδέψει στην Βραζιλία αλλά βρέθηκε μετά θετικό δείγμα του σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από το ΕΣΚΑΝ.
sportsfeed
google page rank