Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Όταν το Μπαλκόνι της Κατούνας γίνεται ένας απέραντος σκουπιδότοπος


Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια στην πλατεία της Κατούνας, και το χειρότερο, στο πιο όμορφο σημείο, εκεί όπου όλοι πάνε για δροσερό αεράκι αλλά και την υπέροχη θέα!!!! Να αγναντέψουν το κάτω χωριό, απέναντι στην Βελαώρα, τον Πλατό, τον Αι Γιώργη, την λίμνη Αμβρακία ή την θάλασσα του Αμβρακικού στο Λουτράκι,  είναι κατά κοινή ομολογία το «μπαστούνι» το σημείο συνάντησης πολλών συγχωριανών μας. Είναι εκεί που τα γεροντάκια θα κάτσουν στα παγκάκια και θα απολαύσουν την θέα ή που κρυφά κανένα νεαρό ζευγαράκι θα ανταλλάξει  κρυφές  ματιές το βράδυ, ή θα χαράξει στα παγκάκια τα αρχικά τους. Κι’ όμως σε αυτό το σημείο μερικά, επιεικώς κακομαθημένα,  επιμένουν να πετάνε τα σκουπίδια τους και ότι άλλο βρουν, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που μας έστειλαν σήμερα 26 Αυγούστου 2016

Απολαύστε λοιπόν την θέα ορισμένων ασυνείδητων του χωριού μας, μικρών και μεγάλων. 
Κατά καιρούς έχουμε γράψει και θα γράφουμε συνέχεια ότι δεν μπορεί να τα ρίχνουμε όλα στην δημοτική αρχή, αν εμείς οι ίδιοι δεν μαζέψουμε πρώτοι ή δεν διαπαιδαγωγούμε σωστά τα παιδιά μας, τότε ναι, αναγκαστικά ο Δήμος θα αυξάνει τα τέλη καθαριότητας και θα γίνεται ο κακός. Φυσικά φέρει μεγάλες ευθύνες ο πρόεδρος του χωριού αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν φρόντισαν τα καθαριστούν οι κοινόχρηστοι χώροι γιατί και γελάει ο κόσμος με την εικόνα που βλέπετε αλλά και  δημιουργείται ένα σκουπιδαριό με όλες τις συνέπειες για τα σπίτια που υπάρχουν δίπλα και τους κατοίκους.
Το στολίδι της Κατούνας το «Μπαστούνι» που χωρίζει το κάτω μέρος του χωριού με το πάνω, κατάντησε ένας σκουπιδότοπος για μια ακόμα φορά. 
Ποιος φταίει, πραγματικά όμως ;
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατουνιωτών Αθήνας «Φίλιππος ο Ακαρνάν» έχει αντιδράσει και αντιδρά στο φαινόμενο αυτό που δεν τιμά κανένα και δυστυχώς επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς, ούτε από τοπικούς συλλόγους, ούτε από κοινότητα, ούτε από το Δήμο, και φυσικά παίρνοντας πρωτοβουλία με τα μέλη του, αύριο το πρωί θα καθαρίσει το συγκεκριμένο σημείο.
Δυστυχώς υπάρχουν και πολλά ακόμη αντίστοιχα προβλήματα στο χωριό μας , τα οποία θα καταγγέλουμε, θα αναδεικνύουμε συνεχώς αλλά και με πρωτοβουλίες θα παρεμβαίνουμε στο μέτρο του δυνατού, μέχρι να αφυπνιστούν οι αρμόδιοι να ενδιαφερθούν, αλλά και οι κάτοικοι να καταλάβουν ότι είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού η φροντίδα του περιβάλλοντος και η καθαριότητα.
Το χωριό μας και η εικόνα του μας αφορά όλους και κατ΄ αναλογία πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στην επίλυση των όποιων προβλημάτων και στην ανάδειξη της ομορφιάς του, γιατί πάνω απ΄ όλα αγαπάμε τον τόπο μας. 
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΚΟΥΤΙΒΗΣ  


















google page rank