Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

ΓΙΟΡΤΑΣΘΗΚΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΣΤΟ ΟΜΏΝΥΜΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ:


Με πολύ κόσμο γιορτάσθηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρα στο ομώνυμο εκκλησάκι που φέρει το ονομάτου και  βρίσκεται δύο χλμ έξω από την Κατούνα στον δρόμο αριστερά που πάμε για τον Αετό. Την Παρασκευή το απόγευμα τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός και χτες Σάββατο 6 Αυγούστου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία από τον Κατουνιώτη Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Τριάντη. Αξίζει να σημειώσουμε την Θεία Λειτουργία φέτος παρακολούθησαν πολλοί εορτάζοντες και κάτοικοι της Κατούνας. Τα παλιότερα χρόνια πολλές οικογένειες ξενυχτούσαν η κοιμόταν στο εκκλησάκι. Η περιοχή αποτελούσε οικισμό πριν την δημιουργία του χωριού μας, όπου κατοικούσαν πολλές οικογένειες και αργότερα με την ένωση όλων των οικισμών δημιουργήθηκε η Κατούνα. 
Το εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα αποτελούσε τον προστάτη του οικισμού και από τότε πολλές από τις οικογένειες που κατοικούσαν εκεί γύρω πάππου προς πάππου την συντηρούν ακόμα. 
Ανάμεσα στον κόσμο που παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία ήταν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καραμάνης Θωμάς και Παναγιώτης Σαλοδημήτρης.




ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:


























































































































google page rank