Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ Η ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΛΙΑΠΑΚΗ

Στο πανέμορφο σιντριβάνι που κατασκεύασε ο Δήμος μας φέτος, στην πλατεία της Κατούνας, τοποθετήθηκε σήμερα 13/8/2016 η επιγραφή του αείμνηστου δημοκρατικού προέδρου Κωνσταντίνου Λιαπάκη.  
Αξίζει να σημειώσουμε πως το πρώτο σιντριβάνι στην Κατούνα  κατασκευάσθηκε επί προεδρίας Κωνσταντίνου Λιαπάκη την δεκαετία του εξήντα με δικά του έξοδα και όχι της κοινότητας.

Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο Λιαπάκη έναν από τους προέδρους καλύτερους που εκλέχθηκαν στην Κατούνα 
Ο Κων/νος Λιαπάκης εκλέχτηκε πρόεδρος του Χωριού με το συνδυασμό «πρόοδος»  στις 5  Ιουλίου 1964  με αντίπαλο τον Νικόλαο Μαυρομμάτη. 
Το 1966 κερδίζει πάλι τις εκλογές  και διοικεί μέχρι το 1967 όπου η δικτατορία τον απολύει αφού με επείγουσα επιστολή του τότε Νομάρχη εφαρμόζοντας το νόμο 79996/21/8/67 του Υπουργείου εσωτερικών (περί Απολύσεως Κοινοτικών Αρχόντων).  
Χρόνια δύσκολα για τον πρόεδρο του χωριού και το κοινοτικό συμβούλιο αλλά ο Κωνσταντίνος Λιαπάκης ήταν και έχει μείνει στην ιστορία ένας από πιο αγαπημένους και λαοπρόβλητους της Κατούνας. 
Μήνες αργότερα η δικτατορία αναγκάζεται να τον επαναφέρει και με καινούργια επιστολή 65747 6/11/67 και με κοινοποίηση στο αστυνομικό τμήμα Κατούνας τον κάλεσε να παρουσιασθεί ενώπιον του Ειρηνοδίκου Κατούνας και του γραμματέα Αποστόλου Μπακογιώργου να ξαναορκισθεί να αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου. 
Αξίζει να σημειωθεί πως τα λιγοστά έξοδα παράστασης που έπαιρνε είναι ο μόνος πρόεδρος της Κατούνας που τα διέθετε για διαφόρους σκοπούς και έργα, ένα από αυτά ήταν και το σιντριβάνι της Κατούνας, κόσμημα τότε για όλο το Ξηρόμερο. Σήμερα το όνομα του Κ. Λιαπάκη το αναφέρουν οι Κατουνιώτες σαν παράδειγμα προς μίμηση για τις επόμενες γενιές και ειδικά αυτούς που θέλουν να λέγονται τοπικοί άρχοντες. 
Πέρα από κόσμημα το σιντριβάνι αποτελεί και σύμβολο δημοκρατίας για την Κατούνα. Το επόμενο σιντριβάνι που αντικατέστησε του κ. Λιαπάκη ήταν αυτό που κατασκευάσθηκε επί δημαρχίας του Χρήστου Λίτσου μετά από πολλά  έρχεται το σημερινό (2016) να το αντικαταστήσει επειδή παρουσίαζε αρκετά προβλήματα. 




google page rank