Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Ο Γ. Αποστολάκης κερδίζει τα μεγάλα στοιχήματα.Αεροδρόμιο - Μαρίνα Παλαίρου -Υποδομές




Σημαντικά στοιχήματα που στόχο έχουν την αξιοποίηση των μεγάλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας που θα φέρουν πνοή ανάπτυξης στην περιοχή, κερδίζει καθημερινά ο δήμαρχος Γ. Αποστολάκης  ενώ παράλληλα ρίχνει το βάρος του σε μια σειρά μεγάλων έργων υποδομής, νέων και συνεχιζόμενων που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του δήμου.
Πρώτο μεγάλο στοίχημα για την δημοτική αρχή του δήμου Βόνιτσας είναι η περαιτέρω αξιοποίηση του αεροδρομίου του Ακτίου , που άλλωστε βρίσκεται στα όρια του δήμου, ώστε να καταστεί σημείο αναφοράς για τις αεροπορικές μεταφορές και βέβαια να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή.
Μιλώντας στο agriniotimes.gr, ο δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης ανακοίνωσε την διεξαγωγή, τον Σεπτέμβριο, ημερίδας για το αεροδρόμιο με συνδιοργανωτή την Fraport όπου αναμένεται να τεθούν όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία και την ανάπτυξη του μιας κι εκείνη την περίοδο θα γίνει και η επίσημη παραλαβή από την γερμανική εταιρεία.
Το δεύτερο μεγάλο στοίχημα είναι η ολοκλήρωση του έργου που αποτελεί όραμα για την ευρύτερη περιοχή και θα την βάλει στον χάρτη των προορισμών της Μεσογείου που είναι η μαρίνα της Παλαίρου .
Με την ολοκλήρωση του έργου θα μπορούν να ελλιμενίζονται 400 μεγάλα και μικρά σκάφη ενώ θα δημιουργηθούν μεγάλες υποδομές μιας και το εμβαδόν της χερσαίας ζώνης φτάνει τα 28000 τετραγωνικά μέτρα .
Βεβαίως ανεκτίμητες για την τοπική οικονομία θα είναι μια σειρά εμπορικών συναλλαγών για από τη λειτουργία της Μαρίνας με σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας που θα τονώσει έτι περαιτέρω  την τοπική οικονομία.
Το θέμα της μαρίνας της Παλαίρου τρέχει με ταχείς ρυθμούς ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να εκδοθούν οι οριστικές μελέτες των λιμενικών έργων, εγκαταστάσεων και δικτύων λιμένα καθώς και η μελέτη κτιριακών έργων και περιβάλλοντος.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει διεθνής διαγωνισμός.
Όμως πέρα από τα δυο κορυφαία αυτά ζητήματα ο δημοτική αρχή έχει σκύψει στα θέματα της καθημερινότητας με τη δημιουργία νέων υποδομών. Έτσι , εκτός από τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σχεδιάζεται ένα δίκτυο παρεμβάσεων αποκατάστασης του οδικού δικτύου σε όλο τον δήμο. Μάλιστα σε λίγο καιρό θα δημοπρατηθεί νέο έργο στην πόλη της Βόνιτσας για την αποκατάσταση και ασφαλτόστρωση κεντρικών και περιφερειακών οδών που είτε δεν είχαν άσφαλτο είτε είχαν υποστεί φθορές λόγω αστοχίας υλικού η ζημιών.
google page rank