Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Χέρι βοηθείας «απλώνει» ο Δήμος Αγρινίου στους πληγέντες της Μάνδρας

Χέρι βοηθείας «απλώνει» ο Δήμος Αγρινίου στους συνανθρώπους μας στη Δυτική Αττική και κυρίως στο Δήμο Μάνδρας που επλήγη περισσότερο, από τη βιβλική καταστροφή, χάνοντας εκτός των άλλων τη ζωή τους 20 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και ο Αγρινιώτης Γιώργος Πολυμερόπουλος. Ο Δήμος Αγρινίου στην προσπάθειά του να στηρίξει και να ενισχύσει τους κατοίκους της Μάνδρας, συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη ρουχισμού προκειμένου να αποσταλούν στους πληγέντες, ενώ μεγάλη είναι και η ανάγκη που υπάρχει για κουβέρτες, αδιάβροχο ρουχισμό και είδη θέρμανσης.
Ο Δήμος Αγρινίου, θεώρησε ως υποχρέωσή του, να κινητοποιήσει συλλόγους, φορείς και σχολεία της περιοχής, όπως επίσης και μεμονωμένους πολίτες, ώστε μέχρι και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου να είναι σε θέση να στείλει τουλάχιστον ένα φορτηγό με τα απαραίτητα είδη στη Μάνδρα. Ως σημείο συγκέντρωσης των ειδών – προσφορών των πολιτών του Αγρινίου, έχει οριστεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο (Βλαχοπούλου 13),που θα είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 08.00 το πρωί έως και 08.00 το βράδυ, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και στα τηλέφωνα 2641 3 63403, 2641 0 25392 και 6944 535 581.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής αναφερόμενος στην προσπάθεια του Δήμου Αγρινίου για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης επεσήμανε:
«προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε τους συμπολίτες μας, ώστε να συγκεντρώσουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας, ρούχα, αδιάβροχα ρούχα, γαλότσες, θερμαντικά μέσα κ.α. ώστε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας στην περιοχή της Μάνδρας. Στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, σχολεία καθώς επίσης και άλλους φορείς της τοπικής κοινωνίας. Θέλουμε να είμαστε ουσιαστικοί στην προσπάθεια που κάνουμε, ενώ θέλω να πιστεύω πως η κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής μας θα είναι άμεση. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε. Η αλληλεγγύη είναι ένα κομμάτι που θα πρέπει να υπάρχει παντού. Στο μέλλον μπορεί να έχουμε εμείς ανάγκη και η Μάνδρα να είναι δίπλα μας. Είμαστε 100.000 και μπορούμε να έχουμε θεαματικό αποτέλεσμα».
Οι εικόνες αποκάλυψης από την Μάνδρα και την Δυτική Αττική κάνουν το γύρο της Ελλάδας και του κόσμου. Στο Δήμο Μάνδρας διενεργήθηκαν 544 αυτοψίες. Τα 428 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 319 κατοικίες, 62 επαγγελματικοί χώροι, 1 δημόσιο κτίριο και 46 αποθήκες – υπόγεια, ενώ ουδείς μπορεί να αγνοήσει πως έχουν καταστραφεί τα περισσότερα αυτοκίνητα των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Μάνδρας και βέβαια να ξεχάσει τους 20 νεκρούς και τους τραυματίες που προκάλεσε η βιβλική καταστροφή
Κων/νος Χονδρός
google page rank