Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Μήνυση από γυναίκα λιμενικό σε αστυνομικό για μία ανάρτηση στο facebook

Τον Φωτεινό Παγιάυλα είναι πολύ πιθανόν να τον γνωρίζετε. Είναι ο αστυνομικός του οποίου η φωτογραφία είχε γίνει διεθνές viral όταν έπαιζε με προσφυγόπουλα σε σχολείο. Παράλληλα ο ο αστυνομικός Φωτεινός Παγιαύλας, που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, έγινε ευρύτερα γνωστός το καλοκαίρι του 2016, όταν συμμετείχε στο Athens Pride ως μέλος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, καταγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο ότι «τα τελευταία χρόνια η άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα καθίσταται επικίνδυνη. 
Το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας το 2015 κατέγραψε 273 περιστατικά, από τα οποία στα 185 στοχοποιήθηκαν ΛΟΑΔ+ άτομα. Όλοι οι προοδευτικοί χώροι οφείλουν να αντιδράσουν». Μία ανάρτησή του στις 4 Δεκεμβρίου του 2017 έγινε η αφορμή να ξεκινήσει η κόντρα με την λιμενικό Κατερίνα Πλακίδα. 
Συγκεκριμένα ο Παγιάυλας είχε γράψει στο facebook: «Με τη Μποφίλιου θα ‘πινα ένα μπυράκι. Με τον Σφακιανάκη ποτέ».
Στις 5 Δεκεμβρίου η Πλακίδα «απάντησε» στον αστυνομικό μέσω facebook ως εξής: «Μόλις διάβασα ανάρτηση από "συνάδελφο " που ανήκει στη λοαδ ότι θα έπινε μπυρακι με Μποφίλιου παρά με νοτη .....αντιπαθώ την Μποφίλιου αλλά παρ όλα αυτά δεν πιστεύω να συχνάζει σε gay-bar όπως επίσης ο Νότης δεν βγαίνει για μπυρακι με μπρελόκ 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 #tonboulooust 😝 😝 👏 👏 👏».
Να τονίσουμε ότι οι δύο ένστολοι είχαν συνεργαστεί όταν υπηρετούσαν στη Σάμο.
 
Βλέποντας την ανάρτηση ο Παγιάυλας απαντά, ποστάροντας και την ανάρτηση της Πλακίδα: «Υπάρχει μια φασίστρια, ρατσίστρια, ομοφοβική και τρανσφοβική λιμενικίνα. Από το πράιντ του ‘17 έχει λυσσάξει μαζί μου. Η τελευταία της επίθεση είναι επιπέδου 10χρονου. Με κατηγορεί ότι συχνάζω σε γκέι μπαρ. 
Άκου Κατερινάκι. Μαζί ήμασταν αποσπασμένοι στη Σάμο, έβλεπες πως ούτε για καφέ δεν έβγαινα, για να μαζέψω λεφτά να παντρευτώ. Και τώρα που παντρεύτηκα πάλι ζορίζομαι να βγω σε οποιαδήποτε μπαρ. Αλλά και πάλι, εάν ήμουν γκέι θα είχα κάθε δικαίωμα να βγαίνω σε γκέι μπαρ και οπουδήποτε γουστάρω και δεν θα υπήρχε ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΜΕΜΠΤΟ πάνω σ’ αυτό. Δυστυχώς το εμφύτευμα ή το χάπι του να έχεις ανθρωπιά μέσα σου, να νοιώσεις, να αγαπήσεις, να σέβεσαι, δεν υπάρχει και θα πνιγείς μες στη κακία σου μια μέρα».
Η επόμενη κίνηση της Πλακίδα ήταν να μηνύσει τον αστυνομικό. Μεταξύ άλλων αναφέρει στη μήνυση ότι «Η ανωτέρω δημοσίευσή του έγινε αφορμή να δεχτώ και επιπλέον υβριστικά και προσβλητικά σχόλια προς το πρόσωπό μου από διαδικτυακούς φίλους του αστυνομικού», όπως αναφέρει, τα οποία «προσέβαλαν δημοσίως την τιμή και την υπόληψή μου και διατάραξαν την ψυχική μου υγεία» και προσθέτει ότι στο παρελθόν ως λιμενικός έχει υπηρετήσει «στην καταγραφή και φύλαξη αλλοδαπών-μεταναστών σε νησιά του Αιγαίου και της παραμεθορίου, με ζήλο και αυταπάρνηση και δεν δύναται να μου προσάπτει ο οιοσδήποτε τους ανωτέρω χαρακτηρισμούς».
Καταλήγει ότι είναι μητέρα ενός παιδιού έξι ετών και οι συγκεκριμένοι χαρακτηρισμοί μπορεί να του δημιουργήσουν πρόβλημα στην ψυχική του υγεία.
athensvoice
google page rank