Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ MASTER ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΟΛΔΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ GRANDMASTER TREVOR NICHOLS ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΤΗΣ 16/17-3-2018.


Επικοινωνήσαμε με τον εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ITF με πρόεδρο τον Grand master Choi Jung Hwa. στην Ελλάδα Master Άγγελο Σολδάτο (VIII DAN), αναφορικά με το Διεθνές Σεμινάριο Taekwon-Do που πραγματοποιήθηκε στην Λευκάδα στις 16 και 17 Μαρτίου 2018, υπό την καθοδήγηση του Αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Grand master Trevor Nichols (IX DAN). Παρακάτω παρατίθενται οι δηλώσεις του. 


Δ: Καλησπέρα κύριε Σολδάτε και ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τον χρόνο σας. 

Α.Σ.: Καλησπέρα, είναι ευχαρίστησή μου να μιλάω μαζί σας. 

Δ: Πείτε μας λίγα λόγια ως εισαγωγή για το σεμινάριο, προκειμένου να περάσουμε στις κύριες ερωτήσεις.
Α.Σ.: Με μεγάλη μου ευχαρίστηση. Καταρχήν ήταν ένα Διεθνές Σεμινάριο Taekwon-Do που διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία ITF με πρόεδρο τον Grand master Choi Jung Hwa, της οποίας είμαι εκπρόσωπος στην Ελλάδα στην Λευκάδα τις 16 και 17 Μαρτίου 2018. Είχε δύο σκέλη, το ένα ήταν προπόνηση εκπαιδευτών και βοηθών εκπαιδευτών Taekwon-Do, όπου αναλύθηκαν καινοτόμοι τρόποι εκπαίδευσης και δόθηκαν οι κατευθύνσεις για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των αθλητών, και το κύριο μέρος του σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου με συμμετοχή όλων των αθλητών. Στο σεμινάριο δίδαξε ο Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Grandmaster Trevor Nichols (9 DAN), ο οποίος εξασκεί το Taekwon-Do για 47 χρόνια, με την βοήθεια του προπονητή της Εθνικής Αγγλίας Master Yogi Chand (7 DAN), ενός εξαίρετου προπονητή και ανθρώπου. 
Δ: Πολύ ωραία. Πείτε λίγο για τις εντυπώσεις σας από το Σεμινάριο που ολοκληρώθηκε, σχετικά με το επίπεδο των Ελλήνων αθλητών και τα συναφή. 
Α.Σ.: Στο σημείο αυτό θα σα παραπέμψω στις δηλώσεις του Grandmaster Nichols και του Master Chand. O Grandmaster ανέφερε ότι το επίπεδο των Ελλήνων αθλητών, κάνει περήφανη την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Ο δε Master Chand ανέφερε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Αργεντινή θα είναι ιδιαίτερα τυχερό εάν έχει αθλητές του δικού μας βεληνεκούς. Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από την ευγένεια και τον τρόπο συμπεριφοράς των αθλητών και ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι από την άψογη οργάνωση του σεμιναρίου σε όλα τα επίπεδα. 
Δ: Αυτά που είπατε είναι πού ευχάριστα. Δηλαδή να περιμένουμε στο μέλλον ανάλογες εκδηλώσεις; 

Α.Σ.: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την επιτυχία των διοργανώσεών της. Τα στοιχεία που κάνουν επιτυχημένη μία διοργάνωση είναι το επίπεδο των αθλητών και η οργάνωση, στα οποία ο βαθμός μας για την συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν άριστος. Εάν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι η Χώρα μας είναι πολύ όμορφη, η Ελλάδα αυτομάτως γίνεται ένας ελκυστικός προορισμός για της διοργανώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Οπότε ναι μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι θα έχουμε ανάλογες διοργανώσεις στο άμεσο μέλλον. Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι υπάρχουν ζυμώσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με πολύ θετικές εξελίξεις για την Ελλάδα. 

Δ: Πολύ ενδιαφέρον. Μπορείτε να μας πείτε τι ακριβώς; 

Α.Σ.: Στην προκειμένη στιγμή δεν θα ήθελα να ανακοινώσω τίποτα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τα αποτελέσματα θα τα δείτε σύντομα. 

Δ: Από αυτά που μας λέτε, καθοριστικός παράγοντας για τις εξελίξεις αποτέλεσε η παρουσία του Αντιπρόεδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Μιλήστε μας λίγο για αυτόν. 

Α.Σ.: Με μεγάλη μου ευχαρίστηση. Όπως προ είπα, o Grandmaster Trevor Nichols ασχολείται με το Taekwon-Do 47 χρόνια, έχει το υψηλότερο βαθμό μαύρης ζώνης 9 DAN και παρόλα αυτά είναι ταπεινός και προσηνής προς όλους, πράγμα που μπορούν να το επιβεβαιώσουν όλοι όσοι ήταν στο σεμινάριο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο τρόπος που συστήθηκε στην αρχή του σεμιναρίου «Ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να προπονηθώ μαζί σας». Θεωρώ μεγάλο προνόμιο που είμαι κοντά σε ένα τέτοιο άνθρωπο πάνω από όλα. 

Δ: Δεν σας ρωτήσαμε μέχρις στιγμής το ποιο σημαντικό. Ποιες είναι οι απόψεις των συμμετεχόντων για το σεμινάριο; Θα έπαιρναν μέρος σε κάτι ανάλογο; 

Α.Σ.: Όσους συμμετέχοντες ρώτησα έμειναν ενθουσιασμένοι με το σεμινάριο και ήδη εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το επόμενο. Αρκετοί μου είπαν ότι δεν ήθελαν να τελειώσει το σεμινάριο, πράγμα σημαντικό με δεδομένο ότι οι ώρες προπόνησης την Παρασκευή ήταν τρεις και το Σάββατο έξι με επτά. Αυτό νομίζω τα λέει όλα. Η μεγαλύτερη επιτυχία της διοργάνωσης είναι ότι όλοι φύγανε γεμάτοι από εμπειρίες και με χαμόγελο, τόσο οι εκπαιδευτές όσο και οι συμμετέχοντες, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. 

Δ: Μάθαμε ότι το σεμινάριο έκλεισε με ιδιαίτερη στιγμή για εσάς. Σας απονεμήθηκε ο βαθμός του 8ου DAN, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού. Πως νιώσατε; 

Α.Σ. : Όταν πρωτοξεκίνησα το Taekwon-Do δεν φανταζόμουν ότι θα έφτανα σε αυτό τον βαθμό. Εδώ θα πρέπει να σας εξηγήσω τι είναι ο βαθμός αυτός και γιατί έχει τόσο αξία για εμένα. Ο βαθμός αυτός δεν προέρχεται από εξετάσεις στο τεχνικό περιεχόμενο, αφού έχουν καλυφθεί από τον βαθμό του 7ου DAN, αλλά απονέμεται σε ανθρώπους που έχουν επιδείξει σημαντικό έργο στην εξάπλωση και ανάπτυξη του Taekwon-Do. Είναι ο τρόπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να σου δείξει την εκτίμηση και την αναγνώριση στο έργο σου. Είναι πολύ δύσκολο να ανέλθεις στο συγκεκριμένο βαθμό. Ένα θα πρέπει να πω, ότι ενώ είχα ειδοποιηθεί για την συγκεκριμένη εξέλιξη αρκετές μέρες πριν, κατά την διάρκεια της απονομής μου, βλέποντας το ειλικρινή ενθουσιασμό των μαθητών μου οι οποίοι χειροκροτούσαν και επευφημούσαν επί ώρα, συγκινήθηκα τόσο πολύ που με το ζόρι συγκράτησα τα δάκρυα μου. Σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι η απονομή έγινε από έναν άνθρωπο του βεληνεκούς του Grandmaster Nichols. Ήταν μια στιγμή που θα θυμάμαι για πάντα στην ζωή μου. 

Δ: Χαιρόμαστε πάρα πολύ για εσάς. Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι άλλο; 

Α.Σ.: Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Συλλόγους που στηρίξανε το γεγονός αυτό, και ιδιαίτερα την πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδίας Αναστασία Αλεξανδρίδου, τους δασκάλους και μαθητές που συμμετείχαν και την Αλβανική Ομοσπονδία για την συμμετοχή της. Όλοι αυτοί αποτελούν την βιτρίνα του Taekwon-Do και είναι ο λόγος που δίνει δύναμη να συνεχίσω το έργο μου στο Taekwon-Do. Επίσης δεν πρέπει να παραλείψω τους γονείς των ανήλικων μαθητών, οι οποίοι μας έχουν εμπιστευτεί τα παιδία τους. 

Δ: Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας. 

Α.Σ.: Εγώ σας ευχαριστώ.



google page rank