Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Ημερήσια εκδρομή διοργανώνει ο Σύλλογος Μοναστηρακιωτών Αθήνας Μυκήνες και Ναύπλιο την Κυριακή 13 Μαΐου 2018


Την Κυριακή 13 Μαΐου ο σύλλογος Μοναστηρακιωτών Αθήνας διοργανώνει εκδρομή Μυκήνες -Ναύπλιο, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ .
Η συμμετοχή είναι 25 ευρώ και περιλαμβάνει μετακίνηση και φαγητό με ποτά και ζωντανή μουσική  σε ταβέρνα όπως και ξενάγηση στις Μυκήνες.  
Δηλώστε την συμμετοχή σας στα μέλη του Δ.Σ.
Ναύπλιο
Το όμορφο Ναύπλιο, στην Πελοπόννησο, είναι αγαπημένος προορισμός για ό,τι διάθεση και όσο χρόνο διαθέτει κανείς. Για την πιο σύντομη επίσκεψη στη γραφική πόλη της Αργολίδας , τα αξιοθέατα και την ιστορία της αξίζουν τον κόπο.
Η πρώτη επίσημη πρωτεύουσα της Ελλάδας, το 1828, είναι μια πόλη με παρελθόν αλλά και ολοζώντανο παρόν, που συνταιριάζει την πλούσια ιστορία της με τη σύγχρονη καθημερινότητα των κατοίκων της αλλά και των επισκεπτών της.
Ορόσημα της πόλης είναι αναμφίβολα το Παλαμήδι, η Ακροναυπλία και το Μπούρτζι, τρία από τα πιο γνωστά αξιοθέατά της. Κάντε τον κόπο να ανηφορίσετε τα εκατοντάδες σκαλιά του Παλαμηδιού για να δείτε το φρούριο του 18ου αιώνα αλλά και πανοραμική θέα στην πόλη και τη θάλασσα. Από την Ακροναυπλία θα σας καθηλώσει η θέα προς το Μπούρτζι και την Αρβανιτιά ενώ στο Μπούρτζι στις ρομαντικές εικόνες μέσα στη θάλασσα σβήνουν τα φαντάσματα του χθες.
Μυκήνες
Οι Μυκήνες σήμερα είναι ένα μικρό χωριό περίπου 450 κατοίκων. Βρίσκεται  στο ΒΑ μυχό της πεδιάδας της Αργολίδας. Μέχρι το 1928 το χωριό λεγόταν Χαρβάτι.  Έκτοτε πήρε ξανά το αρχαίο του όνομα.  Οι σημερινοί κάτοικοι του χωριού καλλιεργούν τη γη των προγόνων τους, υποδέχονται και παρέχουν υπηρεσίες στους χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται καθημερινά την περιοχή, η οποία είναι ένας από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους, παγκόσμια γνωστός. Η ιστορία του τόπου φυσικά συνδέεται με τις αρχαίες Μυκήνες.  Εκεί που χτύπαγε η καρδιά του πρώτου σημαντικού χερσαίου ελληνικού πολιτισμού, του μυκηναϊκού.

google page rank