Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΑΓΡΙΝΙΟ: ΡΑΓΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ!

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κηδεία για να πει το τελευταίο αντίο στην άτυχη Μαργαρίτα Σαπλαούρα η οποία έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή ! Με δάκρυα στα μάτια και με βουβό πόνο συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν την 14χρονη σε ιδιαιτέρως βαρύ κλίμα.


Εκτός από την οικογένεια της 14χρονης , βρέθηκαν εκεί πολλοί κάτοικοι του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, φίλοι και συμμαθητές για να πουν το τελευταίο αντίο στην Μαργαρίτα. Ο ιερός ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου όπου εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία, πλημμύρισε από κόσμο, ενώ μαθητές και μαθήτριες του Παπαστρατείου Γυμνασίου με στολές και λουλούδια στα χέρια την συνόδευσαν στο τελευταίο της ταξίδι.

Συλλυπητήρια επιστολή στην οικογένεια του Νεκτάριου Σαπλαούρα για την απώλεια της 14χρονης κόρης του Μαργαρίτας, απέστειλε και το Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα», ενώ να θυμίσουμε ότι επιστολές έχουν σταλεί από την ΓΕΑ τον ΑΟ Αγρινίου τον Ιωνικό και φυσικά από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου που φοιτούσε η Μαργαρίτα.


Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα»

Αγαπημένοι μας

Η Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, η Επίτιμη Πρόεδρος, τα ξεχωριστά παιδιά μας και οι εργαζόμενοι του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής & Αποκαταστάσεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», νομού Αιτωλ/νίας (Μεσολόγγι- Αγρίνιο), σας εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμότατα συλλυπητήριά μας για την απώλεια της πολυαγαπημένης σας κόρης, Μαργαρίτας.

Σήμερα, η Μαργαρίτα, η μοναδική και ευαίσθητη, ταξιδεύει με ένα φως στα μαλλιά της, απαλλαγμένη από το ένυλο βάρος της, για τη γειτονιά των αγγέλων, όπου «ουκ έστι πόνος, ου λύπη, ου στεναγμός, αλλά ζωή ατελεύτητος». Θα μείνει για πάντα στη θύμησή μας και στην καρδιά μας.

Συμμεριζόμαστε τον πόνο της μικρότερης αδελφής, της οποίας θα λείψει η φυσική παρουσία, η αγάπη και η ζεστασιά της πανέμορφης Μαργαρίτας.

Σας ευχόμαστε Υγεία, Δύναμη, Υπομονή και είθε η υπερευλογημένη μας Παναγία να σας στηρίζει στις δύσκολες αυτές στιγμές. Ο Θεός να
αναπαύει τη ψυχή της εν ειρήνη στα κατοικητήρια των αγίων και να είναι ελαφρύ το χώμα της Αγρινιώτικης γης που την σκεπάζει.


Χιλιάδες είναι επίσης τα μηνύματα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ιδιαίτερα συγκινητικό είναι ένα άρθρο που αποχαιρετά την Μαργαρίτα ένας πατέρας που και ο ίδιος πριν από λίγο καιρό έχασε το παιδί του!
ΑΝΤΙΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ…


Ένα δάκρυ, ένας κόμπος στο λαιμό, μια σιωπή, ένα ΓΙΑΤΙ, είναι όλα αυτά που συνθέτουν την απέραντη θλίψη που νιώθεις στο άκουσμα του θανάτου ενός 14χρονου παιδιού.

Τι να πεις, πώς να απαλύνεις τον πόνο των γονιών, δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς.

Είναι δύσκολο να συλλάβει κάποιος τον πόνο μιας μάνας που χάνει το παιδί της εκτός κι αν έχει βιώσει κάτι ανάλογο. Ευχή όλων μας είναι ο Θεός να τους δώσει την δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσουν γιατί η Μαργαρίτα δεν ΠΕΘΑΝΕ όπως λέει ο Γιάννης Ρίτσος σε κάποιους στίχους του…

«Ποτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ’ τα σπίτια τους,

τριγυρίζουν εκεί, μπλέκονται στα φουστάνια της μητέρας τους

την ώρα που εκείνη ετοιμάζει το φαί κι ακούει το νερό να κοχλάζει

σα να σπουδάζει τον ατμό και τον χρόνο. Πάντα εκεί…..»

ΝΑΙ πάντα εκεί θα είναι στο μυαλό των δικών της ανθρώπων, στο μυαλό όλων μας και θα μας προσέχει μαζί με όλα τα άλλα αγγελούδια…

Καλό ταξίδι Μαργαρίτα….

Β.Σ








Oι μαθητές σχημάτισαν με τις τσάντες τους μετά την πρωινή προσευχή το μήνυμα “Μαργαρίτα αντίο” στον αύλειο χώρο του Παπαστρατείου σχολείου…
agriniosite
google page rank