Ετικέτες

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

(Β' ΜΕΡΟΣ) ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΣ -ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ


 Με πολύ χαρά είδαμε μια τέτοια εκδήλωση ύστερα από 8 χρόνια, από τότε που είχε γίνει η αναπαράσταση της  μάχης του Αετού στο Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Κατούνας από τους εν Αθήναις πολιτιστικούς συλλόγους της Ενότητας Μεδεώνος. 
Μια εκδήλωση με πολύ κόσμο που ήρθαν με λεωφορεία στο Μοναστήρι. 
Στην αρχή της εκδήλωσης η οικοδέσποινα του Μοναστηριού γερόντισσα Μαρία υποδέχθηκε όλους και όλες και έδωσε εδέσματα σε όλους.  
Η εκδήλωση είχε θέμα την λήξη των κατηχητικών.
 Έλαβαν μέρος οι Ενορίες της Αγίας Τριάδας Αγρινίου, Αγίου Αθανασίου Κατούνας και Αγίου Δημητρίου Παλαίρου. 

Η θρησκευτική εκδήλωση ξεκίνησε με παράκληση στο Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, στην συνέχεια με ομιλία,ποιήματα των παιδιών των κατηχητικών και στην συνέχεια παραδοσιακοί χοροί.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Κατουνιώτη Αρχιμανδρίτη πάτερ Νεκτάριο Τριάντη και τους Ιερείς της Βόνιτσας Χρήστο Βέττα, της Παλαίρου Κώστα Γατσούλη, της Αμφιλοχίας πατήρ Γεώργιο Τηγάνη και τον διάκονο πατήρ Χρυσόστομο Κελεπούρη
Από την Δημοτική Αρχή που βοήθησε στο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση ήταν η Αθηνά Καρέλου Δημοτική σύμβουλος, Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και αντιπρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας. 


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ