Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Ακυρώθηκε το πρόστιμο 91.193,49 ευρώ εις βάρος του Δήμου Θέρμου

Διαγράφηκε το πρόστιμο που επιβλήθηκε αυθαίρετα εις βάρος του Δήμου Θέρμου, ποσού 91.193,49 ευρώ από την Πολεοδομία Αγρινίου για την «αυθαίρετη» κατασκευή στην παρόχθια ζώνη της Μυρτιάς. 

Όμως , μια βεβαίωση που δόθηκε το 2008 από τον τότε αντιδήμαρχο , ότι το εν λόγω κτίσμα ανήκε στο Δήμο Θέρμου , ήταν αρκετό μετά από μια δεκαετία , να αποτελέσει την αιτία επιβολής του προστίμου , με την παρούσα δημοτική αρχή να καλείται να διαχειριστεί την ψηφοθηρία ….μιας άλλης εποχής . 
Η δημοτική αρχή , παρότι επί οκτάμηνο κατέθετε ατράνταχτα στοιχεία για την ιδιοκτησία του κτίσματος αφενός και την αναρμοδιότητα της ΥΔΟΜ αφετέρου , δεν έγινε αντιληπτό το δίκαιο που κραύγαζε , αλλά με μια περίεργη εμμονή συντηρούταν το αντιπολιτευτικό αφήγημα , όλων εκείνων, που στο προσκήνιο και το παρασκήνιο υπονομεύουν τον Δήμαρχο.
Να επισημάνουμε ότι τελικώς έγιναν δεκτά όλα όσα από την αρχή υποστηρίζαμε περί της έλλειψης δικαιοδοσίας της ΥΔΟΜ αλλά και ανυπαρξίας νομίμου ερείσματος για την επιβολή του προστίμου , με αποτέλεσμα στις 05/07/2018 να διαγραφεί από την Δ.Ο.Υ Αγρινίου το εν λόγω πρόστιμο , αφού προηγήθηκε η ακύρωση της Έκθεσης Αυτοψίας του φερομένου αυθαιρέτου . Η διαδικασία αυτή απέδειξε την ανεπάρκεια ορισμένων που διαχειρίζονται διοικητικά και πολιτικά τέτοιου είδους σοβαρά θέματα και αφήνουν έκθετους όλους αυτούς που χαίρονται να πλήττουν το δήμο , για να κάνουν ψηφοθηρία .
Ως δημοτική αρχή Θέρμου εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στο Δικηγορικό Γραφείο των συμπολιτών μας κ.κ. Χριστοφόρου και Χρήστου Μητρομάρα που βοήθησαν αφιλοκερδώς στην σύνταξη των νομικών κειμένων για την ακύρωση της αναρμοδίως εκδοθείσας Εκθέσεως Αυτοψίας και του παρανόμως επιβληθέντος προστίμου , καθώς και το Δικηγορικό Γραφείο της κ. Μαίρης Κολτσίδα που έφερε επαξίως εις πέρας την εν λόγω υπόθεση , ενώπιων των διοικητικών αρχών .
Αφήνουμε στην κρίση των πολιτών τους υπευθύνους και σύντομα αν χρειαστεί θα ασχοληθεί και η δικαιοσύνη .
agriniotimes
google page rank