Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Έρχονται 15.000 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών

Τον διορισμό 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση μέσα στην επόμενη τριετία ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μετά από έντεκα χρόνια που έχουν να γίνουν διορισμοί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Όπως είχε δεσμευτεί προς την εκπαιδευτική κοινότητα και εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί, ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε κατά τη συνάντησή του με τα Δ.Σ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ ότι συνολικά την επόμενη τριετία θα πραγματοποιηθούν 15.000 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου, πρόκειται για δέσμευση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, η οποία υλοποιείται από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι οι μόνιμοι διορισμοί, η στήριξη του δημόσιου σχολείου, των εκπαιδευτικών που το υπηρετούν και η κάλυψη των παιδαγωγικών αναγκών των μαθητών, αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση.
Ειδικότερα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί:
4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση, την επόμενη σχολική χρονιά 2019 – 2020, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό, 5.250 εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2020 – 2021, 5.250 εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2021 – 2022.
newsbomb
Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr
google page rank